Uusi Tietokirjoja kouluun! -katalogi on ilmestynyt

28.01.2020

Katalogi esittelee noin sata uutta lukuvinkkiä alakouluun ja esiopetukseen.

Tietokirjoja kouluun! -lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogi on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista. Katalogin ovat koonneet tutkija Ilona Lindhin johdolla Maarit Krok, Sara Matrone, Reeta Vornanen ja Anniina Ylinen. Esipuheen on kirjoittanut humanistisen tiedekunnan dekaani Pirjo Hiidenmaa. Katalogi on sarjassaan toinen alakouluun ja esiopetukseen suunnattu tietokirjallisuusvihkonen.

Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä tietokirjojen käyttö koulujen kirjallisuuden opetuksessa lisääntyi. Tietokirjavinkkikatalogit on tehty vastaamaan tähän tarpeeseen. Ensimmäinen alakoulun ja esiopetuksen katalogi ilmestyi vuonna 2017. Vinkkikatalogit yläkouluun ja toiselle asteelle ovat ilmestyneet vuosina 2016 ja 2018.

Katalogissa esitellään hieman yli sata kirjaa kymmenen eri aihealueen mukaan: kirjoja löytyy muun muassa teemoilla historia, keho ja mieli, eläimet, harrastukset ja tosielämän esikuvia. Katalogin alussa on myös valmiita kysymyksiä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.

Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogin on kustantanut Suomen tietokirjailijat ry, ja sen tekemistä on tukenut Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Kaikki katalogit ovat luettavissa myös sähköisessä muodossa Suomen tietokirjailijat ry:n verkkosivuilla.

Lue uutta katalogia.

Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
050 574 5296 | eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi
www.suomentietokirjailijat.fi

Ajankohtaista