Hyvä pohjoiskarjalainen tietokirjailija

Tervetuloa vuoden ensimmäiseen aluetilaisuuteen keskiviikkona 24.1.2024 klo 17.30 Kotileipurin herkkupajaan (Suvantokatu 2, Joensuu, Taitokorttelin sisäpiha). Kiikkustuolivieraanamme on tällä kertaa tietokirjailija, YTT Tuija Nummela, joka kertoo kirjastaan Arkienkelit – 1950-lukulaiset hyvinvointivaltion piikoina ja renkeinä (Momentum-kirjat, 2023).

Tuija Nummela on Helsingissä asuva yhteiskuntatieteiden tohtori ja työnohjaaja. Hän on toiminut aiemmin Saimaan ammattikorkeakoulussa. Nummela on julkaissut ja toimittanut useita tieteellisiä julkaisuja ja artikkeleita. Hän on myös  Valotuksia eläkeläiselämään -blogin toinen kirjoittaja.

Arkienkelit-teos kuvaa 1950-lukulaisten asemaa hyvinvointivaltion rakentajina ja yhteiskunnan järjestämien palveluiden täydentäjinä. Kirjaan on haasteltu yli 40 erilaisessa elämäntilanteessa olevaa 1950-luvulla syntynyttä henkilöä. Heidän kertomustensa perusteella piirtyy kuva kyseisen ikäluokan laajasta ja monipuolisesta panoksesta osana yhteiskunnan järjestämää palvelutarjontaa. Kirjan on kuvittanut kuvataiteilija Julia Savtchenko.

Yhdistys tarjoaa jäsenille pienen iltapalan teen tai kahvin kera. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 23.1.2024 aluevastaavalle sähköpostitse marjahelena.simola@gmail.com tai tekstiviestillä puhelinnumeroon 0500 861 636. Ilmoitathan samalla mahdolliset erikoisruokavaliot ja ruoka-ainerajoitukset.

Tervetuloa!

Marja Simola
Pohjois-Karjalan aluevastaava
marjahelena.simola@gmail.com