Julkaisut

Suomen tietokirjailijat ry julkaisee tietokirjailijoita ja kirja-alaa käsitteleviä tutkimuksia, puheenvuroja, oppaita ja yleisiä tietokirjoja. Uusimmat julkaisut ovat ladattavissa PDF-tiedostoina. Alla näet viimeisimmät julkaisut. Vanhempia julkaisuja päivitetään sivulle.


Oppikirja Suomea rakentamassa
Toimittanut Pirjo Hiidenmaa, Markku Löytönen & Helena Ruuska.

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2017, 346 sivua.

Oppikirja Suomea rakentamassa valottaa ensimmäistä kertaa suomalaisen oppikirjallisuuden historiaa. Teos kokoaa yhteen suomalaisen oppikirjan vaiheet aina ABCkiriasta nykyajan digitaalisiin oppimateriaaleihin. Teos sisältää kaksitoista eri alojen oppikirjailijoiden ja asiantuntijoiden kirjoittamaa artikkelia. Kukin artikkeli käsittelee aihetta eri oppiaineen oppikirjallisuuden näkökulmasta.

Lue lisää.


Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -kirjakatalogi
Koonnut Pirjo Hiidenmaa, Ida Henritius ja Taru Varpula.

Suomen tietokirjailijat ry ja Laurin Jäntin säätiö, Helsinki 2017, 60 sivua.

Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä tietokirjojen käyttö koulujen kirjallisuuden opetuksessa lisääntyy. Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogi esittelee 75 teosta. Katalogi on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista: kirjat sopivat erityisesti alakouluun ja esiopetukseen.

Lue lisää.


Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogi
Koonnut Pirjo Hiidenmaa, Hanna Kolli ja Salla Salokanto

Suomen tietokirjailijat ry ja Laurin Jäntin säätiö, Helsinki 2016, 76 sivua.

Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä tietokirjojen käyttö koulujen kirjallisuuden opetuksessa lisääntyy. Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogi esittelee 91 teosta. Katalogi on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista: kirjat sopivat erityisesti yläkoulun ja lukion oppilaille.

Lue lisää.