Julkaisut

Suomen tietokirjailijat ry julkaisee tietokirjailijoita ja kirja-alaa käsitteleviä tutkimuksia, puheenvuroja, oppaita ja yleisiä tietokirjoja. Uusimmat julkaisut ovat ladattavissa PDF-tiedostoina. Alla näet viimeisimmät julkaisut.


Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle

Koonnut: Meri-Tuuli Auer, Ida Lowndes ja Anne Mäntynen

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2020, 92 sivua

Tietokirjoja kouluun! -lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle -katalogi on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista. Se esittelee yli sata uutta lukuvinkkiä yläkouluun ja toiselle asteelle. Katalogi on sarjassaan kolmas yläkouluun ja toiselle asteelle suunnattu tietokirjallisuusvihkonen.

Lue lisää.


Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä alakouluun ja esipetukseen

Koonnut: Ilona Lindh, Maarit Krok, Sara Matrone, Reeta Vornanen & Anniina Ylinen, esipuhe Pirjo Hiidenmaa

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2020, 72 sivua

Tietokirjoja kouluun! -lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista. Se esittelee noin sata uutta lukuvinkkiä alakouluun ja esiopetukseen kymmenen eri aihealueen mukaan. Katalogi on sarjassaan toinen alakouluun ja esiopetukseen suunnattu tietokirjallisuusvihkonen.

Lue lisää.


Sähköistyvä koulu - Oppiminen ja oppimateriaalit muuttuvassa tietoympäristössä
Toimittanut Timo Tossavainen ja Markku Löytönen

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2019, 240 sivua

Sähköistyvä koulu tarjoaa asiantuntijoiden laatiman katsauksen oppimisen ja oppimateriaalien asemaan muuttuvassa tietoympäristössä. Miten oppimateriaalien sähköistyminen vaikuttaa oppimiseen ja opetukseen? Millaisia muutoksia oppimistyön ympäristössä on tapahtunut? Teos sisältää viisitoista artikkelia, joiden kirjoittajina on oppimisen, opetuksen ja kustantamisen ammattilaisia.

Lue lisää.


Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja lukioon -kirjakatalogi
Koonnut Pirjo Hiidenmaa, Monica Pylkkö ja Hannu Riipinen

Suomen tietokirjailijat ry ja Laurin Jäntin säätiö, Helsinki 2018, 88 sivua

Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja lukioon -katalogi on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista. Katalogi on sarjassaan toinen yläkouluille ja lukioille suunnattu tietokirjallisuusvihkonen. Uudessa katalogissa kirjat on jaoteltu 18 eri aihealueen mukaan: kirjoja löytyy muun muassa teemoilla ympäristö ja luonto, elämäntaito ja elämäntavat, tieto ja sen luotettavuus, historia, harrasteet, ruokakirjat ja urheilu.

Lue lisää.


Oppikirja Suomea rakentamassa
Toimittanut Pirjo Hiidenmaa, Markku Löytönen ja Helena Ruuska.

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2017, 346 sivua.

Oppikirja Suomea rakentamassa valottaa ensimmäistä kertaa suomalaisen oppikirjallisuuden historiaa. Teos kokoaa yhteen suomalaisen oppikirjan vaiheet aina ABCkiriasta nykyajan digitaalisiin oppimateriaaleihin. Teos sisältää kaksitoista eri alojen oppikirjailijoiden ja asiantuntijoiden kirjoittamaa artikkelia. Kukin artikkeli käsittelee aihetta eri oppiaineen oppikirjallisuuden näkökulmasta.

Lue lisää.


Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -kirjakatalogi
Koonnut Pirjo Hiidenmaa, Ida Henritius ja Taru Varpula.

Suomen tietokirjailijat ry ja Laurin Jäntin säätiö, Helsinki 2017, 60 sivua.

Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä tietokirjojen käyttö koulujen kirjallisuuden opetuksessa lisääntyy. Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogi esittelee 75 teosta. Katalogi on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista: kirjat sopivat erityisesti alakouluun ja esiopetukseen.

Lue lisää.


Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogi
Koonnut Pirjo Hiidenmaa, Hanna Kolli ja Salla Salokanto

Suomen tietokirjailijat ry ja Laurin Jäntin säätiö, Helsinki 2016, 76 sivua.

Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä tietokirjojen käyttö koulujen kirjallisuuden opetuksessa lisääntyy. Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogi esittelee 91 teosta. Katalogi on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista: kirjat sopivat erityisesti yläkoulun ja lukion oppilaille.

Lue lisää.