Hyvä lounaissuomalainen tietokirjailija

Lounassuomalaisten vuoden 2023 viimeinen sitsi, niin sanottu glögisitsi, pidetään poikkeuksellisesti maanantaina 11. joulukuuta klo 18.00 alkaen Ravintola Koulun Historialuokassa Turussa (Eerikinkatu 18). Istunnon aluksi halukkaat voivat kertoa lyhyesti, mitä tuoretta tietokirjaa suosittelisivat kollegoitten luettavaksi. Teoksen voi tuoda nähtäväksi ja jopa lainata halukkaalle lukijalle.

Sitsissä kuullaan tietokirjailija Tuula Laamasen puheenvuoro profetioista, joita hän on tutkinut. Laamanen on tutkinut yli vuosikymmenen ajan profetiaa, erityisesti profetiakirjoittamista, tapaa ja vaiheita, joilla ihminen on päätynyt jumalallisten sanomien vastaanottajaksi ja niiden muistiin kirjaajaksi.

Profeetat ovat Jumalan itselleen pyhittämiä ihmisiä, joiden olemassaolosta eivät aikalaiset yleensä tiedä. Kirjaprofeetta taas tunnistetaan näistä profetialle tyypillisistä teksteistä, jotka voivat koskea ihmiskunnan historiaa, nykyisyyttä tai tulevia aikoja. Miksi profeettoja on ollut ja on edelleen ja mitä muita ilmaisun muotoja profetialla voi olla? Esitelmässään Laamanen tuo esiin näitä henkisen kasvun vaiheita ja piirteitä, joista oikean profetiatekstin voi tunnistaa.

Laamanen kirjoittaa:

"Profetia tarkoittaa Jumalan ilmoitusta valitsemalleen henkilölle, jonka on koulinut tiettyjen henkisten kehitysvaiheiden läpi tunnistamaan äänensä ja vastaanottamaan sanomansa. Sanoma vastaanotetaan joko sisäisenä valkeuden näkynä ja sen sisältämänä informaationa tai pelkästään sanallisina viesteinä ja saneluina, jotka erikseen käskeevät kirjoittaa ne muistiin kirjalliseen muotoon. Vain Jumala profetoi. Henkisen ihmisen puhuttelijana voi olla jokin muu taivaallinen sielu, jonka Jumala on valtuuttanut sanoman sanojaksi."
Lopuksi tutustutaan pikaisesti jouluseimiperinteeseen.

Heille, jotka eivät pääse paikalle, toivotan jo hyvää joulunaikaa!

Tavataan taas tammikuun sitsissä 9.1.2024, jolloin esiintyvät Juhani Kostet ja Riitta Liede. Tästä tulee tarkempi info jseuraavassa jäsenkirjeessä.

Tavataan Koulussa!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210