Hyvät lounaissuomalaiset tietokirjailijakollegat

Syksyn 2023 jäseniltaa vietetään tiistaina 28. marraskuuta klo 18.00 alkaen Turussa ravintola Koulun yläkerrassa (Eerikinkatu 18). Tällä kertaa olemme saaneet kaksi raskaan sarjan asiantuntijaa keromaan omasta urastaan kustantajana ja kirjallisuuden tuottajana.

Tuula Laamanen (FM) on työskennellyt aiemmin kouluttajana 14 vuotta, sitten kirjankustantajana 12 vuotta ja lisäksi vastaavana tuottajana ja monissa erilaisissa kirjoittamiseen, sisällöntuottamiseen ja viestintään liittyvissä tehtävissä. Hänet tunnetaan myös myynnin osaajana, joka on saanut useita palkintoja mm. Vuoden parhaana digimarkkinoinnin asiantuntijamyyjänä.

Laamasen esitelmässä paneudutaan omakustantamiseen ja sen erilaisiin mahdollisuuksiin, kuten fyysisen kirjan, e-kirjan tai äänikirjan tuottamiseen tämän hetken kirjamarkkinassa sivuten alan trendejä, markkinointia ja myyntiä.

Harri Peltomaa on kustantaja, tietokirjailija (erityisesti oppikirjailija), psykoterapeutti, psykologian opettaja ja personal trainer. Hän aloitti tietokirjailija- ja samalla kustantajan uransa vuonna 2000, kun päätti toteuttaa oman oppikirjan, ja alusta alkaen oli selvää, että se tuli toteuttaa Harrin oman vision mukaan oman osakeyhtiön kautta. Kirjaryhmään tuli mukaan kahdeksan opettajaa, ja Opintoverkko Oy:n ensimmäinen oppikirja julkaistiin vuonna 2002. Tämän jälkeen Opintoverkko on julkaissut noin 60 painettua oppikirjaa (muutosten vuoksi noin 80 eri ISBN-numeroa), joita on myyty noin 60 000 kappaletta. Sähköisiä oppikirjoja on myyty oman jakelukanavan Digioppikirja.fi:n kautta noin 20 000 vuodesta 2013 alkaen.

Maaliskuussa 2024 tulee kuluneeksi 24 vuotta Peltomaan päätöksestä aloittaa kustantajan ura. Näihin vuosiin on mahtunut paljon muutoksia: muun muassa internetin nousu, mobiililaitteet, painotekniikan muutokset, sähköiset valokuvapankit, kirjan aseman yleinen muutos sekä erityisesti koulujärjestelmässä sekä äänikirjojen ja verkkokauppojen tulo. Näiden kaikkien vuosien ja käänteiden jälkeen kustannustoiminta jatkuu edelleen, ja tällä hetkellä jopa nousujohteisesti. Peltomaa kertoo esityksessään työnsä vaiheista ja kokemuksistaan nimenomaan (pien)kustantajan näkökulmasta.

Jäsenillassa tarjotaan lämmin iltapala, jota varten pyydetään tilaisuudesta ja sen annista kiinnostuneita ilmoittautumaan ja kertomaan myös ruokarajoitteistaan torstaihin 23. marraskuuta mennessä osoitteeseen lassi.saressalo@elisanet.fi.

Tervetuloa!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210