Matka-apuraha

Matka-apuraha on tarkoitettu tukemaan matkustus- ja majoituskuluja, jotka edistävät tietokirjahankkeen käsikirjoitusprosessia. Kohdeapuraha voidaan myöntää esimerkiksi aineiston hankintaa ja haastatteluja varten tehtävään matkaan tai matkoihin. Apurahaa ei myönnetä konferenssimatkoihin, kirjan markkinointiin, valokuvaamiseen, päivärahoihin, pääsymaksuihin tai materiaalihankintoihin.

Apurahan käyttötarkoituksen perusteluiden lisäksi hakemukseen on liitettävä kirjahankkeen kuvaus, matkasuunnitelma, aikataulu ja arvio matkakuluista.

Kuhunkin kirjahankkeeseen matka-apuraha voidaan myöntää vain kerran.

Matka-apurahat ovat olleet 100–1200 euron suuruisia. Myönnettyjen matka-apurahojen summia voi tarkastella yhdistyksen verkkosivuilta.

Apurahaa ei myönnetä jo aloitettuun tai tehtyyn matkaan.

Luethan myös jatkuvahakuisten apurahojen yleiset hakuehdot ja -ohjeet, jotka löytyvät täältä.


Matka-apurahaa haetaan hakemuslomakkeella, jonka voit ladata tästä.

(Aktiivilomakkeen täyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman. Jos sinulla ei ole Acrobat-ohjelmaa koneellasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.)

Lähetä hakemus postiosoitteeseen: Suomen tietokirjailijat ry, Hietalahdenranta 15 A 8, 00180 Helsinki. Voit vaihtoehtoisesti lähettää hakemuksen PDF-tiedostoksi tallennettuna osoitteeseen toimisto[at]suomentietokirjailijat.fi. Emme huomioi kuvatiedostoja.


Hakemuksia käsitellään kolme kertaa sekä kevät- että syyskaudella. Varaathan kirjeenä lähetetyn hakemuksen kulkuun vähintään kaksi viikkoa.

Kesäkuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa maanantaihin 17.5. mennessä. Päätös julkistetaan 11.6.2021.