Tieteiden yö

banneri 2

Tieteen oma kaupunkitapahtuma Tieteiden yö järjestetään tänä vuonna 25.1.2024 Helsingissä. Suomen tietokirjailijat järjestää Tieteiden yössä tietokirjallista ohjelmaa. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tiedekirjaraati 25.1. klo 17 Tiedekulmassa ja verkossa

Viihdyttävä Tiedekirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta torstaina 25.1.2024 klo 17–18 Tiedekulman Stagella (Yliopistonkatu 4, Helsinki) sekä verkossa. 

Raadissa ovat Heurekan teematuottaja ja kirjailija Paula Havaste, aivotutkija Minna Huotilainen, yliopistonlehtori Lari Kotilainen sekä kosmologi Tommi Tenkanen. Raatia johtaa tietokirjallisuuden tutkija Henri Satokangas. (Pirjo Hiidenmaa on estynyt osallistumasta.) Kirjat arvioidaan asteikolla 1–5. Tervetuloa kuulemaan, minkä teoksen raati nostaa voittajaksi!

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tiedekirjaraati striimataan Tiedekulman verkkosivuille, ja tallenne on nähtävissä kaksi viikkoa täällä. Tiedekirjaraadin järjestävät Suomen tietokirjailijat ry ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Tieteiden yö: Tiedekirjaraati

Kirjallisuus yhteiskunnallisena voimana -keskustelu 25.1. klo 18 Tekstin talossa ja verkossa

Kirjallisuus yhteiskunnallisena voimana -paneelikeskustelu pidetään Tieteiden yössä 25.1. klo 18–19.30 Tekstin talon Permantosalissa (Lintulahdenkatu 3). Kirjallisuudella on aina ollut oma sijansa yhteiskunnallisissa murroksissa, ja kirjailijan työ on aina lähtökohtaisesti osa ympäröivää yhteiskuntaa. Ilmastokriisin ja sotien aikakaudella kirjallisuuden yhteiskunnallinen tehtävä tuntuu vain korostuvan monella tapaa. Millainen on kirjallisuuden yhteiskunnallinen voima? Mitkä voimat pyrkivät vaikuttamaan kirjallisuuteen ja kirjailijoihin ja miten ne sen tekevät?

Keskustelemassa ovat kirjailija ja väitöskirjatutkija Klaus Maunuksela, tietokirjailija ja historian dosentti Oula Silvennoinen sekä runoilija ja kirjallisuustieteen dosentti Toni Lahtinen. Keskustelua johtaa kirjailija, lauluntekijä ja taiteellisen tutkimuksen dosentti Susanna Hast.

Paneelikeskusteluun on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Nuoren Voiman liitto, Suomen tietokirjailijat ja Tekstin talo.

Keskustelun aikataulu:

  • klo 18.00–18.15: Esittelyt ja alustuspuheenvuoro 
  • klo 18.15–19.00: Paneelikeskustelu
  • klo 19.00–19.30: Yleisökysymykset ja lopetus

Tieteiden yö: Kirjallisuus yhteiskunnallisena voimana

  • Torstaina 25.1.2024 klo 18–19.30
  • Tekstin talo, Permantosali, Lintulahdenkatu 3, Helsinki
  • Vapaa pääsy

Tieteiden yön koko ohjelma Tieteiden yön verkkosivuilla