Apuraha tietokirjakritiikkiin

 

Kenelle apuraha tietokirjakritiikin kirjoittamiseen voidaan myöntää?

Yhdistyksen jäsenet ja ei-jäsenet voivat hakea maaliskuussa apurahaa tietokirjakritiikin kirjoittamiseen henkilökohtaisella hakemuksella. Hakulomake ja tarkemmat hakuohjeet löytyvät kevään apurahojen esittelysivulta täältä.

Apuraha on tarkoitettu erityisesti kotimaisesta tietokirjallisuudesta kirjoittamiseen. Hakijoilta edellytetään asiantuntemusta kirjojen aihepiiristä.

Apurahalla tulee kirjoittaa 3–5 kritiikkiä, ja ne on julkaistava painetussa mediassa tai toimitetussa verkkojulkaisussa.

Yhdistys suosittelee Kopiosto-valtakirjan jättämistä Suomen tietokirjailijat ry:lle, mikäli hakija on julkaissut tietokirjallisuutta. Löydät valtakirjalomakkeen ja täyttöohjeet täältä.

Jos hakija on saanut Suomen tietokirjailijat ry:ltä aiemmin apurahan tietokirjakritiikin kirjoittamiseen, on uuden apurahan saamisen edellytyksenä hyväksytty apurahaselvitys aiemmasta apurahasta.

 
Mihin käyttötarkoitukseen apurahaa ei myönnetä?

Apuraha myönnetään aina harkinnanvaraisesti eikä sitä myönnetä takautuvasti jo valmistuneeseen hankkeeseen tai matkakuluja varten.