Turun Kirjamessut

Turun Kirjamessut järjestetään 29.9.–1.10.2023 Turun Messukeskuksessa. Teemana on tänä vuonna tanssi. Suomen tietokirjailijoilla on Turun Kirjamessuilla ohjelmaa sekä oma osasto A/10. Osastolla voi mm. tutustua yhdistyksen toimintaan sekä saada tietoa yhdistyksen apurahoista ja jäseneksi liittymisestä. Osastolla voi myös osallistua tietovisaan ja voittaa kirjalahjakortin. Yhdistyksen jäsenille on osastolla kahvitarjoilu.


Suomen tietokirjailijoiden ohjelma Turun Kirjamessuilla

Mitä kirjailijat tienaavat?

Lauantaina 30.9. klo 12.00-12.22 Fiore-lavalla

Kirjailijaliitto ja Suomen tietokirjailijat ovat teettäneet jäsenilleen ensimmäistä kertaa yhteisen tulotutkimuksen. Mitä kyselyssä paljastui? Miten digitalisaatio ja äänikirjojen suosio ovat vaikuttaneet kirjailijoiden tuloihin? Kyselyn tuloksista keskustelevat Suomen Kirjailijaliiton ja Suomen tietokirjailijoiden varapuheenjohtajat Paula Havaste ja Anne Mäntynen. Keskustelun juontaa Tiina Raevaara. Ohjelman järjestävät yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ja Suomen Kirjailijaliitto.

Tanssin viemät – intohimosta tanssiin

Lauantaina 30.9. klo 14.30-15.00 Fiore-lavalla

Tanssi on luovaa liikettä, tunneilmaisua ja hikistä liikuntaa, jolla on positiivinen vaikutus mm. aivotoimintaan. Mitä tapahtuu, kun hurahtaa tanssiin? Keskustelijoina ovat tanssista kirjoittaneet Henna Raatikainen ja Henna Karppinen-Kummunmäki sekä neurotieteen näkökulmasta tanssia tutkinut Hanna Poikonen. Juontajana Hannele Jyrkkä.

Tietokirjaraati

Lauantaina 30.9. klo 15.30-16.22 Agricola-lavalla

Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat Suomen Tiedetoimittajain liiton pääsihteeri Ulla Järvi, Turun Sanomien kulttuuritoimituksen päällikkö Tuomo Karhu, Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki ja Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi. Juontajana Suomen tietokirjailijoiden viestintäpäällikkö Anne Rutanen

Totta ja tarinaa - Tietokirjailija luovan työn tekijänä

Sunnuntaina 1.10. klo 14.30-15.00 Puisto-lavalla

Yhä useampi tietokirja lähenee tyyliltään kaunokirjallisuutta. Miten kirjoitetaan lajien välissä olevaa kirjallisuutta? Millaisia tarinoita kertovat esimerkiksi lastentietokirjailija, historioitsija tai esseisti? Aiheesta keskustelevat Laura Ertimo, Tommi P. Lankila ja Olli Löytty. Keskustelua luotsaa Maria Lassila-Merisalo.

Koko Turun Kirjamessujen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.kirjamessut.fi.