Turun Kirjamessut

Turun Kirjamessut järjestetään 30.9.-2.10.2022. Suomen tietokirjailijoilla on Turun Kirjamessuilla ohjelmaa sekä oma osasto A/48. Osastolla voi mm. tutustua yhdistyksen toimintaan sekä saada tietoa yhdistyksen apurahoista ja jäseneksi liittymisestä. Osastolla voi myös osallistua tietovisaan ja voittaa uutuustietokirjoja.


Suomen tietokirjailijoiden ohjelma Turun Kirjamessuilla

Mestarit ja muusat – Kuinka kirjoittaa taiteilijaelämäkerta?

Perjantaina 30.9. klo 10.25-11.00 Auditoriossa

Kuvataiteilijat ovat suosittuja elämäkertojen kohteita. Miten kirjoitetaan onnistunut taiteilijaelämäkerta? Millaisia tarinoita neromyyttien takaa löytyy? Aiheesta ovat keskustelemassa taidehistorioitsija Tuula Karjalainen, joka on kirjoittanut muun muassa Tyko Sallisen ja Outi Heiskasen elämäkerran sekä Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Pirkko Kotirinta, joka on kirjoittanut Hilma af Klintin elämäkerran. Keskustelun juontaa tietokirjailija, taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck

Tietokirjaraati

Lauantaina 1.10. klo 15.50-16.30 Puisto-lavalla

Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat Suomen Tiedetoimittajain liiton pääsihteeri Ulla Järvi, Turun Sanomien kulttuuritoimituksen päällikkö Tuomo Karhu, englannin professori Joel Kuortti ja kirjailija Niina Repo. Juontajana Suomen tietokirjailijoiden viestintäpäällikkö Anne Rutanen.

Tietokirja tarinankertojana

Sunnuntaina 2.10. klo 16.25-16.55 Agricola-lavalla

Tarinallisten eli narratiivisten tietokirjojen suosio kasvaa meillä ja maailmalla. Miten yhdistää faktatieto ja koukuttava tarina? Millainen on hyvä kertova tietokirja? Keskustelijoina ovat narratiivisia tietokirjoja kirjoittaneet lastentietokirjailija Reetta Niemelä ja tietokirjailija Ville-Juhani Sutinen sekä kustantaja Henrikki Timgren. Keskustelun vetäjänä toimii tietokirjallisuuden professori Anne Mäntynen.

Koko Turun Kirjamessujen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.kirjamessut.fi.