Tietokirjailta ja etkot: Jaksamisen rajat - kirjailijavieraana Merja Karjalainen

Keskiviikkona 19.4.2023 klo 17-19.30 Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteessä, Seminaarinkatu 15

Tietokirjaillan etkot klo 17-18: jäsentapaaminen iltapalan kera Keski-Suomen tietokirjailijoille Väite-tilassa (B 248) toisessa kerroksessa.

Tietokirjailta klo 18.00-19.30 Tietoniekka-salissa, sisääntulokerroksessa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 10.4. Anu Mustoselle, anu.mustonen@jyu.fi.

Tietokirjaillassa keskustellaan psykososiaalisesta kuormituksesta, työuupumuksesta ja työsuojelusta.

Vieraana on Jyväskylän yliopiston alumni ja yhteisöpedagogi Merja Karjalainen, joka on työskennellyt Työ Terveys Turvallisuus -lehden päätoimittajana. Hän tehnyt pitkän uran toimittajana ja erikoistunut työsuojelun ja työhyvinvoinnin aihepiireihin. Parhaillaan hän tutkii Jyväskylän yliopistossa tohtorikoulutettavana henkisen työn työsuojelun historiaa osana työsuojeluhallinnon toimintaa.

Tietokirjassaan Jaksamisen rajat — Psykososiaalinen kuormitus, työuupumus ja työsuojelu Karjalainen kuvaa, miten työsuojeluviranomainen toimi hänen tapauksessaan ja millainen kokemus vuosikausien prosessi oli ylikuormittuneelle ja aivoverenkiertohäiriöön sairastuneelle.

Työ ei työturvallisuuslain mukaan saa sairastuttaa tekijäänsä ja työolosuhteista vastaa lopulta aina työnantaja. Jaksamiseen ja ylikuormittumisen torjumiseen tarvitaan uudenlaisia työnantaja- ja työyhteisötaitoja sekä modernia työsuojelun yhteistoimintaa - yhteisvastuullista yritys- ja organisaatiokulttuuria. Tieotkirjaillassa etsimme vastauksia siihen, mitä tämä tarkoittaa työntekijälle, työnantajalle, esimiehelle, työsuojelupäällikölle, työsuojeluvaltuutetulle ja koko työyhteisölle.

Ilmoittauduthan etkoille ja iltaan ja ilmoitathan samalla erityisruokavaliosi aluevastaava Anu Mustoselle 10.4. mennessä: anu.mustonen@jyu.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

Anu Mustonen
Suomen tietokirjailijoiden Keski-Suomen aluevastaava
anu.mustonen@jyu.fi
050 564 9022