Hyvä lounaissuomalainen tietokirjailija

Lounaissuomalaisten tietokirjailijoiden kevätkauden toinen sitsi pidetään totuttuun tapaan tiistaina 13. helmikuuta klo 18.00 alkaen ravintola Koulun Historialuokassa (Eerikinkatu 18). Ohjelmassa on kaksi kirjaesittelyä ja Lukijan ääni.

Timo Kultanen: Kohti moniälykästä johtamista

Ensimmäisessä kirjaesittelyssä Timo Kultanen kertoo kirjastaan Kohti moniälykästä johtamista (Kauppakamari 2023), jonka keskeisajatuksen voisi tiivistää mottoon "Opi ajattelemaan älykkäästi!"

Älykäs ajattelu on opittavissa, ja ajatteluaan kehittävät esihenkilöt menestyvät paremmin kuin toiset. Esihenkilön tehtävässä auttavat menestymään ajattelun älykkyys eli intraälykkyys ja sosiaalisten taitojen älykkyys eli interälykkyys. Moniälykkyydestä ei ole kirjoitettu suomen kielellä aikaisemmin johtamisen näkökulmasta. Toisin kuin yleisesti ajatellaan, useat eri älykkyydet ovat taitoja, joita voi harjoitella ja joita voi parantaa hyvin tuloksin.

Kirja on tarkoitettu johtajille, esihenkilöille ja HR-ihmisille sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet älykkäästä ajattelusta, itsensä kehittämisestä ja paremmasta elämästä.

Timo Kultanen on johtamisen psykologiaan erikoistunut filosofian tohtori ja valtiotieteen maisteri. Hän on tutkinut laajasti moniälykkyyden lisäksi tunneälyä, erilaisten johtajien toiminta- ja käyttäytymistyylejä sekä erilaisten ihmisten johtamista käyttäytymistyylejä sekä erilaisten ihmisten johtamista.


Riitta Liede: Puskutraktorilta pelastettu

Toisessa kirjaesittelyssä Riitta Liede kertoo teoksestaan Puskutraktorilta pelastettu. Kinnusen talon historiaa, tarinoita ja kohtaloita (2023).

Riitta Liede, pitkän linjan toimittaja, on perehtynyt mielenkiitoiseen kulttuuripoliittiseen tapaukseen Lappeenrannassa, jossa vanha kauppias- ja asuintalo on pelastettu täystuholta. Teoksessaan Puskutraktorilta pelastettu  Liede kertoo, kuinka suuren perikunnan yksi jäsen ryhtyi mahdottomalta tuntuvaan tehtävään, osti talon ja esti sen hävittämisen. Kaupunkilaiset huokasivat helpotuksesta.

Suutarimestari Kinnusen talo kantaa sisällään yli satavuotista menneisyyttä historian käänteineen ja yhteen kietoutuvine ihmiskohtaloineen. Kertomukset polveilevat ryssänupseereista ja Venäjän armeijan sotilassaappaista Rauhanyhdistyksen perustamiseen, epäilyttävistä elokuvista Kohtuullisen Hutikan Veljeskuntaan ja 50-luvun kuhisevaan pihaelämään rottajahteineen.
Ennen kaikkea perinteikkään rakennuksen säilyminen ilmentää, miten suuri merkitys omilla juurilla on niin yksittäiselle ihmiselle kuin yhteisölle.


Lukijan ääni: Minne katosi Antti Järvi?

Lukijan äänessä kuulemme, mitä mieltä Anne Pentti, Aila Nieminen ja Lassi Saressalo olivat vuoden 2023 tietokirjallisuuden Finlandian voittaneesta teoksesta Minne katosi Antti Järvi (Gummerus 2023), kirjoittajana Antti Järvi, joka on teoksessa kadonneen Antti Järven lapsenlapsenlapsi.

Tavataan Koulussa!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210