Opettaja, hae tietokirjailijaa vierailulle kouluusi!

Suomen tietokirjailijat ry rahoittaa joka kevät ja joka syksy 20 tietokirjailijan vierailut eri puolilla Suomea sijaitseviin toisen asteen oppilaitoksiin.

Vierailu on kouluille maksuton. Tietokirjailija sopii monipuolisesti eri oppiaineiden tunneille. 

Syksyn 2022 vierailujen palautelomake löytyy sivun alalaidasta.

Vierailijat syksyllä 2022:

Elisa Aaltola, Tuomas Aivelo, Jessica Haapkylä, Liisa Huhta, Minna Huotilainen, Juha Kanerva, Tea Karvinen, Kati Kelola, Kerttu Kotakorpi, Maria Laakso, Leena Malkki, Mari Manninen, Katja Myllyviita, Rinna Saramäki, Anu Silfverberg, Samuli Siltanen, Suvi Ratinen, Markus Tiittula, Ari Turunen ja Katariina Vuori.

Miten vierailut toteutetaan?

Syksyn vierailut toteutetaan syyslukukauden 2022 aikana joko paikan päällä tai virtuaalisesti. Suomen tietokirjailijat ry maksaa tietokirjailijalle esiintymispalkkion ja mahdolliset matkakulut sekä lähettää valituille kouluille Lauri Jäntin säätiön taloudellisella tuella viisi vierailevan tietokirjailijan teosta tutustuttavaksi etukäteen.
 


Palautetta aiemmista vierailuista:

Opettajalta:

  • Oppilaat seurasivat virtuaalivierailua luokan älytaulun kautta ja kirjailijalla oli mahdollisuus nähdä luokkiin videoneuvottelukameroiden välittämän kuvan ansiosta. Saimme etukäteen lähetyksen kirjailijan teoksista, näin saimme luetettua teosta myös oppilailla. Keräsimme oppilailta kysymyksiä, jotka järjestettiin luontevasti eteneväksi sarjaksi. Virtuaalivierailun päätteeksi kirjailija kannusti hankkimaan tietoa ja tiivisti tärkeän neuvon nuorille: ”Sinulla on täysi oikeus määritellä itsesi kaikilla elämän osa-alueilla ja valita, minkälaisen elämän rakennat itsellesi.”

Opiskelijoilta:

  • Tunti oli erittäin mielekäs ja onnistui Teamsinkin kautta hyvin. Keskustelu kehitti ajatuksia eri tavalla, kun sai mukaan asiantuntijan mielipiteitä ja näkökulmia. Oppiminen tuli mielekkäällä tavalla ja toteutus onnistui hyvin! Oli hyvä juttu, kun keksimme kysymyksiä tunnilla valmiiksi.
  • Asiantunteva luennoitsija, joka osasi esittää asiansa selkeästi ja mielenkiintoisesti. Osasi puhua lukiolaisille sopivalla tavalla.
  • Tykästyin kirjailijaan vielä enemmän. Miten avoimesti ja syvällisesti hän meille jutteli!

PALAUTELOMAKE SYKSYN 2022 TIETOKIRJAILIJAVIERAILUSTA

Voit jättää palautteen nimellä tai nimettömänä. Ilmoitathan meille, jos tietokirjailijavierailu ei jostain syystä toteutunut.

Nimi

Sähköpostiosoite

Kuinka hakuprosessi sujui?

Minkä arvosanan antaisit tietokirjailijavierailulle asteikolla 1-5? (1=välttävä, 5=erinomainen)

Opettajan palaute tietokirjailijavierailusta

Oppilaiden palaute tietokirjailijavierailusta

Toivon, että palautteeseeni vastataan (otamme sinuun halutessasi yhteyttä sähköpostitse)