Opettaja, hae tietokirjailijaa vierailulle kouluusi!

Suomen tietokirjailijat ry rahoittaa joka kevät ja joka syksy 20 tietokirjailijan vierailut eri puolilla Suomea sijaitseviin toisen asteen oppilaitoksiin.

Kevään 2022 vierailujen palautelomake löytyy sivun alalaidasta.

Vierailu on kouluille maksuton. Tietokirjailija sopii monipuolisesti eri oppiaineiden tunneille. 

Vierailulle keväällä 2022 lähtevät: Heikki Aittokoski, Emil Anton, Markku Henriksson, Koko Hubara, Minna Huotilainen, Juha Kanerva, Kerttu Kotakorpi, Ritva Kylli, Olli Löytty, Mari Manninen, Katja Myllyviita, Terhi Rannela, Osmo Tapio Räihälä, Rinna Saramäki, Hanna-Reetta Schreck, Anu Silfverberg, Sami Sillanpää, Samuli Siltanen, Kimmo Svinhufvud ja Saku Tuominen.

Miten vierailu toteutetaan?

Vierailun voi toteuttaa virtuaalisesti tai paikan päällä. Kirjailijoiden toiveet vierailutavasta on mainittu kunkin tietokirjailijan esittelyssä ja hakulomakkeella. Autamme tarvittaessa virtuaalivierailun toteuttamisessa.

Miten vierailua haetaan?

Kevään haku on päättynyt. Hakulomakkeen listalta voi toivoa tiettyjä tietokirjailijoita vierailulle omaan kouluunsa. Toivomuksessa voi ja kannattaa mainita useita nimiä. 

Miten valinnoista ilmoitetaan?

Mahdollisen vierailutoiveen toteutuminen ilmoitetaan sähköpostitse viikoilla 6–7. Samalla ilmoitetaan kouluun vierailemaan tulevan tietokirjailijan yhteystiedot ja annetaan vinkkejä vierailuun valmistautumiseen. Tämän jälkeen koulu sopii vierailun ajankohdan suoraan tietokirjailijan kanssa. Jos koulu ei saa vierailua, ilmoitamme myös siitä viimeistään 28.2.

Kevään vierailut toteutetaan kevätukukauden 2022 aikana. Suomen tietokirjailijat ry maksaa tietokirjailijalle esiintymispalkkion ja mahdolliset matkakulut sekä lähettää valituille kouluille Lauri Jäntin säätiön taloudellisella tuella viisi vierailevan tietokirjailijan teosta tutustuttavaksi etukäteen.
 


Palautetta aiemmista vierailuista:

Opettajalta:

  • Oppilaat seurasivat virtuaalivierailua luokan älytaulun kautta ja kirjailijalla oli mahdollisuus nähdä luokkiin videoneuvottelukameroiden välittämän kuvan ansiosta. Saimme etukäteen lähetyksen kirjailijan teoksista, näin saimme luetettua teosta myös oppilailla. Keräsimme oppilailta kysymyksiä, jotka järjestettiin luontevasti eteneväksi sarjaksi. Virtuaalivierailun päätteeksi kirjailija kannusti hankkimaan tietoa ja tiivisti tärkeän neuvon nuorille: ”Sinulla on täysi oikeus määritellä itsesi kaikilla elämän osa-alueilla ja valita, minkälaisen elämän rakennat itsellesi.”

Opiskelijoilta:

  • Tunti oli erittäin mielekäs ja onnistui Teamsinkin kautta hyvin. Keskustelu kehitti ajatuksia eri tavalla, kun sai mukaan asiantuntijan mielipiteitä ja näkökulmia. Oppiminen tuli mielekkäällä tavalla ja toteutus onnistui hyvin! Oli hyvä juttu, kun keksimme kysymyksiä tunnilla valmiiksi.
  • Asiantunteva luennoitsija, joka osasi esittää asiansa selkeästi ja mielenkiintoisesti. Osasi puhua lukiolaisille sopivalla tavalla.
  • Tykästyin kirjailijaan vielä enemmän. Miten avoimesti ja syvällisesti hän meille jutteli!

PALAUTELOMAKE KEVÄÄN 2022 TIETOKIRJAILIJAVIERAILUSTA

Voit jättää palautteen nimellä tai nimettömänä. Ilmoitathan meille, jos tietokirjailijavierailu ei jostain syystä toteutunut.

Nimi

Sähköpostiosoite

Kuinka hakuprosessi sujui?

Minkä arvosanan antaisit tietokirjailijavierailulle asteikolla 1-5? (1=välttävä, 5=erinomainen)

Opettajan palaute tietokirjailijavierailusta

Oppilaiden palaute tietokirjailijavierailusta

Toivon, että palautteeseeni vastataan (otamme sinuun halutessasi yhteyttä sähköpostitse)