Etelä-Savo

Etelä-Savon alueen tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä sekä näiden lähialueilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 50.


Aluevastaava Aki Hietala

Etelä-Savon aluevastaava on FM Aki Hietala, jonka asemapaikkana Pieksämäki.

9.1.2021

"Olen koulutukseltani filosofian maisteri, musiikinopettaja, laulunopettaja, luokanopettaja sekä varhaiskasvatuksen musiikkipedagogi. Lisäksi olen tehnyt musiikkiterapiasta kandidaatintutkielman ja museologiasta alimman ammattiin pätevöittävän tutkinnon. Päätyökseni toimin musiikinopettajana Seurakuntaopiston Pieksämäen kampuksella. Vastaan lisäksi kampuksen yhteydessä olevasta Suomen Kirkon Sisälähetysseuran museosta. Opetan myös sivutoimisena laulua Pieksämäen seutuopistossa. Lisäksi esiinnyn laulajana aktiivisesti ympäri Suomea lähinnä kevyen musiikin parissa.

Suomen tietokirjailijat ry:n jäseneksi tulin vuonna 2009. Olen saanut yhdistykseltä apurahoja useimpiin kirjoittamiini teoksiin. Se on ollut hyvin tärkeää henkisesti ja motivoivaa. Teokseni edustavat pääosin suomalaista musiikki- ja laulukulttuuria sekä historiaa. Olen taustaltani monipuolinen kulttuuritoimija, lähinnä esittävien taiteiden osalta, syntynyt muusikkoperheeseen. Kirjoittaminen on uinut mukaan ikään kuin varkain ja koenkin itseni ehkä enemmän tarinoiden kirjaajaksi, kuin varsinaisesti kirjailijaksi. Teoksia on kuitenkin tullut tähän mennessä julkaistua kuusi, joissa on yli 1 500 sivua tietokirjallista tekstiä. Toimin pitkään Suomen Maakuntakirjailijoiden hallituksessa ja sihteerinä. 2018 sain vastaanottaa Suomen Maakuntakirjailijat mitalin, se on suurin tunnustus kirjallisista ansioistani.

Timo Tossavaisen ottaessa vastaan yhdistyksen puheenjohtajan paikan koen hyppääväni suuriin saappaisiin. Otan haasteen kuitenkin vastaan, kun tähän tehtävään pyydettiin. Pieksämäellä, Etelä-Savon alueella on hyvä järjestää erilaisia tilaisuuksia Kulttuurikeskus Poleenissa. Puitteet ovat hyvät, henkilökunta on tuttua ja uskon, että saamme myös yhteistyössä kirjaston kanssa hankittua mielenkiintoisia tietokirjailijavieraita kansakunnan olohuoneeseen. Tämä perinne on jo ollut olemassakin. Jatkossa koitan kehittää myös uusia innovaatioita, joita varmasti syntyy, kunhan alkuun päästään. On mielenkiintoista päästä tällaiseen tehtävään; katsotaan mitä tämä tuo tullessaan. Kaikenlaisia ideoita otan myös vastaan. Uutta kohti, ilolla jäsenistöä tervehtien."

Ota yhteyttä Akiin:
aki.hietala [at] gmail.com

Aki Hietalan kuva: Oona Manninen