Kanta-Häme

Kanta-Hämeen tietokirjailijoiden kotipaikat sijaitsevat muun muassa Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan seuduilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin sata.


Aluevastaava Maria Lassila-Merisalo

10.1.2022

Kanta-Hämeen aluevastaava on hämeenlinnalainen kirjoittamisen ja viestinnän dosentti Maria Lassila-Merisalo.

Opin lukemaan ja kirjoittamaan kolmevuotiaana. Siitä lähtien kirjoittaminen on ollut minulle luontevin tapa prosessoida ajatuksiani ja ilmaista itseäni.

Opiskelin Jyväskylän yliopistossa toimittajaksi ja jatkoin suoraan väitöstutkimuksella. Väittelin kaunokirjallisen journalismin poetiikasta 2009 ja työskentelin sen jälkeen useita vuosia tutkijana. Tein välissä viestintäpäällikön töitä ja palasin vuoden 2022 alusta tutkimustyöhön Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Tietokirjailijana katson olevani vielä aloittelija. Hämmästyin, kun huomasin 2010-luvun alussa olevani tutkimusjulkaisujeni myötä kelpoinen Suomen tietokirjailijat ry:n jäseneksi. Liityin vuonna 2013, mutta tähän asti olen etupäässä seuraillut toimintaa etäältä. Nyt aloitan innolla aluevastaavan roolissa.

Olen ollut useissa muissakin luottamus- ja asiantuntijatehtävissä, aloitin muun muassa juuri toisen kauden tiedonjulkistamisen neuvottelukunnassa. Uskon, että verkostoistani on hyötyä aluetoiminnan kehittämisessä. Ja julkaistiinhan minulta jo ensimmäinen ”oikea” tietokirjakin: Tarinallinen journalismi (Vastapaino, 2020). Seuraava on tekeillä.

Ota yhteyttä ja kerro, millaista toimintaa Kanta-Hämeeseen toivoisit!

maria.lassila-merisalo @ iki.fi

Maria Lassila-Merisalon kuva: Mikaela Holmberg