Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle

Koonnut: Meri-Tuuli Auer, Ida Lowndes ja Anne Mäntynen

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2020, 92 sivua 

Lue katalogia klikkaamalla kansikuvaa! Katalogi aukeaa PDF-tiedostona. 

Tietokirjoja kouluun! -lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista. Katalogin ovat koonneet Meri-Tuuli Auer, Ida Lowndes ja Anne Mäntynen, joka on kirjoittanut katalogin esipuheen. Katalogi on sarjassaan kolmas yläkouluun ja toiselle asteelle suunnattu tietokirjallisuusvihkonen.

Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä tietokirjojen käyttö koulujen kirjallisuuden opetuksessa lisääntyi. Tietokirjavinkkikatalogit on tehty vastaamaan tähän tarpeeseen. Ensimmäinen yläkoulun ja esiopetuksen katalogi ilmestyi vuonna 2016 ja toinen 2018. Vinkkikatalogi alakouluun ja esiopetukseen on ilmestynyt vuosina 2017 ja 2020.

Katalogissa esitellään yli sata kirjaa 17 eri aihealueen mukaan: kirjoja löytyy muun muassa teemoilla yhteiskunta ja politiikka, filosofia, terveys ja hyvinvointi, taide ja musiikki, urheilu, historia, ruokakirjat, esseet, elämäkerrat sekä ympäristö ja luonto.

Kirjakatalogista löytyy myös harjoituksia, joiden kautta nuoret pääsevät käsittelemään kirjallisuutta pintaa syvemmältä. Vaikka katalogi on suunnattu erityisesti opettajille ja yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille, sopivat sen kirjavinkit kaikille.

Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogin on kustantanut Suomen tietokirjailijat ry, ja sen tekemistä on tukenut Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Koulut, kirjastot ja muut katalogista kiinnostuneet voivat tilata painettua katalogia maksutta. Ota yhteyttä: eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi.

Lue katalogia verkossa:

Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle 2020