Päijät-Häme

Päijät-Hämeen alueen tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Lahdessa ja sen lähialueilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 60.


Aluevastaava Marija Vantti

Päijät-Hämeen aluevastaava on FL Marija Vantti, jonka asemapaikka on tällä hetkellä Heinola.

9.1.2021

"Olen opiskellut historiaa, yhteiskuntatieteitä ja suomen kieltä. Koulutukseltani olen filosofian lisensiaatti. Pitkän virkatyöurani aikana työskentelin opettajana eri oppilaitosmuodoissa ja myöhemmin myös hallinnollisissa tehtävissä. Jäätyäni oma-aloitteisesti pois virkatyöelämästä ryhdyin kirjoittamaan ja toimittamaan tietokirjoja, joita on syntynyt yli kaksikymmentä. Kokemusta kulttuurialan yrittäjyydestä minulle on kertynyt kaksi vuosikymmentä.

Tällä hetkellä lopputyöstän kerronnallista tietokirjaa Uuno Kailaasta, jonka syntymästä tulee maaliskuun lopussa täyteen 120 vuotta. Oman kirjoitustyöni rinnalla olen ohjannut yli kolmensadan kirjoittajan käsikirjoituksen valmiiksi julkaisuksi.

Suomen tietokirjailijoiden jäsen olen ollut 10 vuotta. Alkuvuodet olin toiminnassa mukana Etelä-Savossa ja viimeiset neljä vuotta Päijät-Hämeessä. Parasta antia tähän mennessä ovat olleet henkilökohtaiset tapaamiset ja yhdistyksemme ansiokkaat valtakunnalliset koulutukset. Toivon mukaan koronan jälkeisenä aikana voimme yhdessä virittää toimintaamme uusille urille."

Ota yhteyttä Marijaan:
marija.vantti [a] skripta.net