Päijät-Häme

Päijät-Hämeen alueen tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Lahdessa ja sen lähialueilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 60.


Aluevastaava Annamari Saure

Kuva: Jari Suominen

Päijät-Hämeen aluevastaava on Annamari Saure, jonka asemapaikka on Lahti.

24.1.2022

"Olen Annamari Saure, juuri eläkkeelle jäänyt äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Suomen tietokirjailijoiden jäsen olen ollut jo vuodesta 1993. Olen siis ollut tietokirjailija jo lähes kolmekymmentä vuotta – ja kirjojakin olen kirjoittanut lähes kolmekymmentä nimikettä.

Pääosin tuotantoni koostuu oppikirjoista: kahdesta äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjasarjasta, luovan kirjoittamisen oppaista ja opetussuunnitelman soveltamiseen ohjaavasta opetuskansiosta. Olen kirjoittanut muun muassa kirjan Haltiakuusen alla suomalaisista kirjailijakotimuseoista ja sille jatkoksi kirjan Mieli ja maisema, joka esittelee nykykirjailijoiden työtiloja. Lähes kaikki tietokirjani olen kirjoittanut osana työryhmää tai työparin kanssa.

Aluevastaavan tehtävä on innostava. Toivon, että voin mahdollistaa kiinnostavia tapaamisia, joissa tietokirjailijat tutustuvat toisiinsa ja toistensa tuotantoon. Alueellisesta verkostoitumisesta on tietokirjailijoille hyötyä ja ennen kaikkea iloa.

Ota yhteyttä Annamariin:
ammisaure@gmail.com