Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle

Koonnut: Veera Saarinen ja Johanna Ylander ja Anne Mäntynen

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2022, 82 sivua

Lue katalogia klikkaamalla kansikuvaa! Katalogi aukeaa PDF-tiedostona.  

Tietokirjoja kouluun! -lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle -katalogi auttaa löytämään ajankoh-taisia ja kiinnostavia tietokirjoja. Katalogin ovat koonneet opiskelijat Veera Saarinen ja Johanna Ylander sekä tietokirjallisuuden professori Anne Mäntynen, joka on kirjoittanut myös esipuheen. Katalogi on sarjassaan neljäs yläkouluun ja toiselle asteelle suunnattu tietokirjallisuusvihkonen.

Katalogi tuo esille tietokirjallisuuden moninaisuutta ja kannustaa lukemaan. Siinä esitellään yli sata kirjaa 17 eri aihealueen mukaan: kirjoja löytyy muun muassa teemoista yhteiskunta ja politiikka, terveys ja hyvinvointi, taide ja musiikki, ympäristö ja luonto, urheilu, historia, esseet, ruoka sekä elämäkerrat. Katalogissa käsitellään myös selkokielisiä tietokirjoja. 

Kirjakatalogissa on lisäksi harjoituksia, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuuteen tutustuessa. Vaikka katalogi on suunnattu erityisesti opettajien avuksi ja yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille, sopivat sen kirjavinkit kaikille.

Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogin on kustantanut Suomen tietokirjailijat ry, ja sen tekemistä on tukenut Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Suomen tietokirjailijat on julkaissut katalogeja myös alakouluun ja esiopetukseen. Kaikki katalogit ovat luettavissa sähköisessä muodossa yhdistyksen verkkosivuilla. 

Lue katalogia verkossa: 

Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle 2022