Apuraha laitehankintaan

Laiteapuraha on tarkoitettu laitteen, ohjelman tai apuvälineen hankintaan, joka tukee luovaa tietokirjallista työskentelyä, aineistojen tallennusta ja arkistointia, tiedonhakua tai työpisteen ergonomiaan. Apurahaa ei myönnetä esimerkiksi puhelimen, digikameran, kuvienkäsittely- tai taitto-ohjelman hankintaan.

Apurahan käyttötarkoitusta ei välttämättä tarvitse sitoa yksittäiseen kirjahankkeeseen, vaan hakemuksen voi perustella laitteen yleisellä tarpeellisuudella. Lisäksi hakemukseen suositellaan liitettäväksi arvio hankintakustannuksista.

Apuraha myönnetään aina harkinnanvaraisesti. Laitehankintaan tarkoitetun kohdeapurahan enimmäissumma on 800 euroa (2020). Jos hankintakustannus on suurempi kuin myönnetty apuraha, erotuksen voi vähentää verotuksessa. Myönnettyjen laiteapurahojen summia voi tarkastella yhdistyksen verkkosivuilta.

Apurahaa ei myönnetä jo hankittuun laitteeseen.

Laiteapuraha voidaan myöntää samalle henkilölle uudestaan, jos apurahojen välissä on ollut kolme laiteapurahatonta kalenterivuotta. Jos hakemuksia on paljon, kiertoväli voi olla pitempikin.

Luethan myös jatkuvahakuisten apurahojen yleiset hakuehdot ja -ohjeet, jotka löytyvät täältä.


Laiteapurahaa haetaan hakemuslomakkeella, jonka voit ladata tästä.

(Aktiivilomakkeen täyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman. Jos sinulla ei ole Acrobat-ohjelmaa koneellasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.)

Lähetä allekirjoitettu hakemus postiosoitteeseen: Suomen tietokirjailijat ry, Hietalahdenranta 15 A 8, 00180 Helsinki. Voit vaihtoehtoisesti lähettää hakemuksen PDF-tiedostoksi tallennettuna osoitteeseen toimisto[at]suomentietokirjailijat.fi. Emme huomioi kuvatiedostoja.


Hakemuksia käsitellään kolme kertaa sekä kevät- että syyskaudella. Varaathan kirjeenä lähetetyn hakemuksen kulkuun vähintään kaksi viikkoa.

Huhtikuun kokousta varten lähetetyt hakemukset ovat käsittelyssä. Päätös julkistetaan 16.4.2021 täällä.

Kesäkuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa maanantaihin 17.5. mennessä. Päätös julkistetaan 11.6.2021.