Keski-Suomen aluetapahtuma

Tietokirjailta ja etkot: Ylimielisyys ja sen lieveilmiöt - kirjailijavieraana Ari Turunen

Keskiviikkona 13.9.2023 klo 17-19.30 Jyväskylän yliopiston kirjasto Lähteessä, Seminaarinkatu 15

Tietokirjaillan etkot klo 17-18: jäsentapaaminen iltapalan kera Keski-Suomen tietokirjailijoille Päätelmä-tilassa (B 247)

Tietokirjailta klo 18.00-19.30 Tietoniekka-salissa, sisääntulokerroksessa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.9. Anu Mustoselle, anu.mustonen@jyu.fi

Ylimielisyys ja sen lieveilmiöt

Miksi siedämme huonoa käyttäytymistä ja ylimielisyyttä tietyiltä ihmisiltä? Mistä autoritäärisyys kumpuaa? Näihin kysymyksiin haemme vastauksia syksyn tietokirjaillassa, jossa huonoa käytöstä lähestytään juhlavuoden teemamme, sivistyksen, näkökulmasta. Vieraaksi saapuu alumnimme Ari Turunen, joka on pitkään tutkinut huonoa käytöstä ja sen taustasyitä.

Haukku tekee aina haavan ja vihapuhetta tai solvausta ei voida koskaan vääntää vitsiksi. Solvaaminen ja vihapuhe voivat tuntua nykyajan ilmiöiltä, mutta solvaajia on ollut joukossamme kautta historian. Tänä päivänä huonosti käyttäytyvät ihmiset saavat kuitenkin enemmän näkyvyyttä kuin koskaan aikaisemmin, kiitos sosiaalisen median.

Turusen tietokirjoista löytyy lukuisia esimerkkejä ihmisistä, jotka pitävät itseään muita parempina ja että heidän ylimielinen ja toisia nöyryyttävä käytös on täysin oikeutettua. Hämmentävää on, että itsestään liikaa kuvittelevia henkilöitä löytyy niin monelta elämän alalta; mahtailevista taiteilijoista, äkkivääristä tieteilijöistä kuin poliitikoista ja suuruudenhulluista johtajista.

Tilaisuutta voi seurata myös verkossa. Lisätiedot ja linkki verkkolähetykseen.

Ilmoittauduthan iltapalalle 8.9. mennessä aluevastaava Anulle: anu.mustonen@jyu.fi 050 564 9022. Kerro samalla mahdolliset erityisruokavaliosi.

Lämpimästi tervetuloa!

Anu Mustonen
Suomen tietokirjailijoiden Keski-Suomen aluevastaava
anu.mustonen@jyu.fi
050 564 9022