Hyvät Lapin alueen tietokirjailijat

Aluetilaisuus 14.3. Rovaniemellä

- Ilmoittaudu viimeistään 10.3.

Suomen tietokirjailijat ry:n Lapin syksyn aluetilaisuus järjestetään tiistaina 14.3. Rovaniemellä.

Mitä on suomalainen olutkulttuuri ja mikä on sen historia? Millaisia olivat oluen valmistuksen ja nauttimisen tavat ennen ja nyt? Miltä näyttävät oluen markkinointi, kauppa, valistustyö ja olutaiheiset tarinat? 

Tietokirjailija Kalevi Leppänen kertoo suomalaisesta olutkulttuurista Suomen tietokirjailijoiden Lapin aluetilaisuudessa, joka pidetään tiistaina 14.3.2023 klo 18.00–19.00 Musta Kissa Kuppilassa (Kansankatu 2).

Kalevi Leppänen on edistänyt suomalaista olutkulttuuria monessa roolissa: kouluttajana, Suomen Olutseuran toiminnanjohtajana sekä ravintoloitsijana. Hänen tietokirjansa Suomalaisen olutkulttuurin jäljillä ilmestyi vuonna 2021 Vastapainon kustantamana. Teos tarkastelee olutkulttuurin kehitystä 1990-luvulta alkaen, mutta se kurkistaa myös kauemmas historiaan. Olut on vuosituhansia vanha perinnejuoma, ja kansanrunoutemme kertoo oluen synnystä ja huppeloitsemisesta sen voimin. Millaista olut oli, mistä saatiin vaikutteita ja kenellä oli varaa nauttia olutta?

Yleisötilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tilaisuuden järjestää Suomen tietokirjailijat yhteistyössä Musta Kissa Kuppilan kanssa.

Kirjailijapuheenvuoron jälkeen, klo 19.15 alkaen, kokoonnumme Lapin tietokirjailijoiden kesken iltapalalle Siipiravintola Wingstoniin (Kansankatu 17).  
Iltapalalle ilmoittautumiset perjantaihin 10.3. mennessä aluevastaava Pälvi Rantalalle: pilviranta@gmail.com.

Tervetuloa!

Pälvi Puro Rantala
Lapin aluevastaava
pilviranta@gmail.com