Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä alakouluun ja esipetukseen

Koonnut: Ilona Lindh, Maarit Krok, Sara Matrone, Reeta Vornanen & Anniina Ylinen, esipuhe Pirjo Hiidenmaa

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2020, 72 sivua

Tietokirjoja kouluun! -lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista. Katalogin ovat koonneet tutkija Ilona Lindhin johdolla Maarit Krok, Sara Matrone, Reeta Vornanen ja Anniina Ylinen, ja esipuheen on kirjoittanut humanistisen tiedekunnan dekaani Pirjo Hiidenmaa. Katalogi on sarjassaan toinen alakouluun ja esiopetukseen suunnattu tietokirjallisuusvihkonen.

Katalogissa esitellään hieman yli sata kirjaa kymmenen eri aihealueen mukaan: kirjoja löytyy muun muassa teemoilla historia, keho ja mieli, eläimet, harrastukset ja tosielämän esikuvia. Katalogin alussa on myös valmiita kysymyksiä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.

Vuoden 2016 opetussuunnitelman myötä tietokirjojen käyttö koulujen kirjallisuuden opetuksessa lisääntyi. Tietokirjavinkkikatalogit on tehty vastaamaan tähän tarpeeseen. Ensimmäinen alakoulun ja esiopetuksen katalogi ilmestyi vuonna 2017. Vinkkikatalogi yläkouluun ja toiselle asteelle on ilmestynyt vuosina 2016 ja 2018.

Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogin on kustantanut Suomen tietokirjailijat ry, ja sen tekemistä on tukenut Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Lue katalogia verkossa:

Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen 2020