Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalan alueen tietokirjailijoiden kotipaikat Joensuussa ja sen lähialueilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 90.

 

Aluevastaava Marja Simola

Pohjois-Karjalan aluevastaava on tietokirjailija Marja Simola, jonka kotipaikka on Joensuu.

Marja liittyi Suomen tietokirjailijoiden jäseneksi 1990-luvun alussa. Tietokirjailijoiden hallituksen jäsenenä hän toimi vuosina 2004–2011. Aluevastaavana Marja aloitti vuoden 2014 alussa.

Koulutukseltaan Marja on filosofian lisensiaatti (geologia) ja valtiotieteen maisteri (kansantaloustiede).

"Tietokirjailijan urani aloitin jo opiskeluaikana tietosanakirjojen kartannimien suomentajana. Työ muuttui vähitellen artikkeleiden kirjoittamiseksi, tarkastamiseksi, kääntämiseksi ja käännösten asiantuntijatarkistukseksi. Painetuista kirjoista siirryttiin CD:lle ja lopulta nettiin, kunnes 2010-luvun alussa wikipedia ja google-haku syrjäyttivät toimitetut kirjat.

Muuta kirjallista tuotantoani ovat järjestöhistoriikit, joista meneillään on kymmenes. Selkokieleen tutustuin 1990-luvun puolivälissä, ja sen jälkeen olen kirjoittanut viisi selkokirjaa, kuudes on tekeillä, sekä muokannut selkosuomelle lukuisia esitteitä ja artikkeleita. Toimin myös Selkokeskuksen kouluttajana Itä-Suomessa.

Harrastuksenani on puutarhanhoito, erityisesti kurpitsankasvatus, sekä museoihin tutustuminen."

Ota yhteyttä Marjaan:
marjahelena.simola@gmail.com