Lappi

Lapin alueen tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Rovaniemellä ja muualla Lapissa. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 60.


Aluevastaava Markku Heikkilä

20.1.2021

Lapin aluevastaava on Markku Heikkilä, joka toimii niin Oulussa kuin Rovaniemellä.

"Olen Markku Heikkilä, tiedeviestinnän päällikkö Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa, joka sijaitsee monen tuntemassa Arktikum-talossa Rovaniemellä. Taustaltani olen toimittaja, joka Kaleva-lehdessä Oulussa ehti hoitaa niin uutisia, ulkomaita, politiikkaa kuin pääkirjoituksia. Siinä samassa tutustuin pohjoisen kansainvälisiin asioihin, joista tuli ikään kuin elämäntehtävä. Omien juurien kanssa tällä ei ollut tekemistä, sillä olen kotoisin Nokialta ja opiskelukaupunki on Tampere.

Yhdistyksen jäsen olen ollut vuodesta 2007. Aluksi rivijäsen, sitten Rovaniemelle siirtymisen 2010 jälkeen Lapin aluevastaava ja lopulta täydet yhdeksän vuotta yhdistyksen hallituksessa. Toisin sanoen yhdistys on pitkän aikaa merkinnyt minulle melkoisesti. Se on tuonut osan ammatillista identiteettiä, tehnyt kollegoita tutuksi ja avannut aivan uusia näköaloja.

Tietokirjoja olen tehnyt sekä tilaustöinä etenkin ulkoministeriön Eurooppatiedotukselle että aivan omia tekstejä. Yksi kirja kertoi ilmastopolitiikasta, yksi liikkui Laatokan liepeillä, yksi Ob-joella, kaikki muut liittyvät yleisesti arktisuuteen. Kaikkein eniten omimmillani taidan tuntea olevani, kun teksteissä pääsee liikkumaan maisemassa, ajassa ja paikassa.

Olen ollut jo pitkään Lapin aluevastaavana. Kirjallinen yleisötilaisuus hyvällä teemalla ja sen jälkeen jäsenilta, se konsepti tuntuu toimivan. Mutta Lapissa matkat ovat pitkät ja yhdistyksen jäseniä asuu eri puolilla, Rovaniemeltä pitäisi joskus päästä muuallekin."

Ota yhteyttä Markkuun:
markku.heikkila[at]ulapland.fi