Hyvät Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tietokirjailijat

Poliitikot keskustelevat kirjallisuudesta Oulussa 18.3. klo 11

Yhdistys ja Oulun kirjailijaseura järjestävät poliitikkopaneelin kirjallisuudesta ja lukemisen merkityksestä. Keskustelemassa on viisi kansanedustajaehdokasta: Oulun kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Hanne-Mari Juntunen (kok), kansanedustaja Mikko Kinnunen (kesk.), sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.), Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) ja kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.). Keskustelu pidetään lauantaina 18. maaliskuuta klo 11.00–12.30 Oulussa Kulttuuritalo Valveella (1. kerroksen Paljetti kahvila-ravintola), Hallituskatu 7.

Kuka puolustaa kirjaa ja lukemista? -paneelissa keskustellaan tieto- ja kaunokirjallisuuden, oppimateriaalien sekä lukemisen merkityksestä. Miten turvataan kotimaisen kirjallisuuden tulevaisuus? Miten käy sivistyksen ja koulutuksen, jotka ovat olleet suomalaisen hyvinvoinnin rakennuspuita? Keskustelun pohjaksi panelisteille on lähetetty luettavaksi oululaisen Petri Laukan K. J. Ståhlbergin armoton matka -teos.

Tilaisuuden juontavat Suomen tietokirjailijat ry:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava, Kalevan toimittaja Erkki Hujanen ja Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja Antti Leikas. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Paneelin jälkeen on kahvitarjoilu. 

Tilaisuutta voi seurata verkossa täällä.

Tervetuloa!

Erkki Hujanen
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen aluevastaava
erkki.hujanen @ kaleva.fi