Hyvä lounaissuomalainen tietokirjailija

Vuoden 2024 ensimmäinen sitsi pidetään tiistaina 9. tammikuuta 2024 klo 18.00 alkaen Turussa ravintola Koulun historialuokassa (Eerikinkatu 18). Jatkamme Minkä tietokirjan haluaisit kaverisi lukevan? -kirjavinkkausta, jossa kukin voi lyhyesti kertoa mieleisestään tietoteoksesta. Valitse siis lukemistostasi tietokirja, joka meidän muiden tulisi ehdottomasti lukea.

Tammikuun sitsin puhujana on dosentti Juhani Kostet, joka on julkaissut tutkimuksen palokuntien lippukulttuurista.

Kostet kirjoittaa:

”Sotilasorganisaatioilla ja palokunnilla on paljon yhtäläisyyksiä. Palokuntien harjoittelun ja toiminnan pitää olla kurinalaista ja organisoitua aivan samalla tavalla kuin sotilaidenkin toiminnan. Sotilasliput ovat olleet myös palokuntien lippujen esikuvana. Liput ovat kuuluneet alusta alkaen 1800-luvun alkupuolelta alkaen vapaaehtoisten palokuntien toimintaan. Ne olivat aluksi viestintävälineitä, mutta niistä tuli jo varhain myös yhteisöllisyyden tunnuksia, ja ne ovat näkyvä osa palokuntien toimintaa. Lippukulttuurin ovat omaksuneet sittemmin myös ammattipalokunnat ja pelastusalan järjestöt." 

Marraskuussa annettiin Tuula Laamaselle ja Markku Haapiolle luettavaksi Silvia Hosseinin teos Kirjallisuuden kiihottava historia (Gummerus 2023). Mielenkiintoista kuunnella, miten seksologia on purrut!

Tavataan Koulussa!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava 
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210