Helsingin Kirjamessut 27.-30.10.2022

banneri

Helsingin Kirjamessut järjestetään 27.-30.10.2022 Helsingin Messukeskuksesssa. Suomen tietokirjailijat on messuilla mukana omalla osastolla 6n61 ja järjestämällä tietokirjallista lavaohjelmaa. 

Lisätiedot ja koko ohjelma Helsingin Kirjamessujen nettisivuilla.

Nähdään kirjamessuilla!  


Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla

Tietokirjailijat debatin pyörteissä

Torstaina 27.10. klo 12.30 Kruununhaka-lavalla

Monet aiheet, kuten ilmastonmuutos, maailmanpolitiikka ja ravinto, nostattavat voimakasta keskustelua. Millaista on kirjoittaa teoksia aiheista, jotka herättävät suuria tunteita ja synnyttävät debattia? Aiheesta keskustelevat terrorismista kirjoittanut Leena Malkki, Venäjän energiapolitiikasta kirjoittanut Veli-Pekka Tynkkynen ja maidontuotannon ristiriidoista kirjoittanut Tiina Sarja. Juontajana Katleena Kortesuo.

Salaliittoteorioiden outo lumo – Tietokirjat informaatiosodan aikakaudella

Perjantaina 28.10. klo 17.30 Kruununhaka-lavalla

Monenlaista tietoa on tarjolla enemmän kuin koskaan. Mikä salaliittoteorioissa kiinnostaa? Minkälaisia salaliittoteoreetikot oikein ovat? Miten tietokirjat voivat toimia silpputiedon ja suoranaisen disinformaation vastapainona? Keskustelemassa ovat salaliittoteorioista kirjoittaneet Pasi Kivioja, Noora Mattila ja Markus Tiittula. Juontajana Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen.

Tietokirjailijapalkintojen jako

Lauantaina 29.10. klo 11.30 Kruununhaka-lavalla

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään 22. kerran tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja. 

Tietokirjaraati

Lauantaina 29.10. klo 16.30 Kruununhaka-lavalla

Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat mukana vapaa kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard, muusikko ja käsikirjoittaja Holle Holopainen, toimittaja ja kirjailija Anna-Stina Nykänen sekä tiedetoimittaja ja kirjailija Mikko Pelttari. Juontajana Suomen tietokirjailijat ry:n viestintäpäällikkö Anne Rutanen.