Helsingin Kirjamessut 26.–29.10.2023

banneri

Helsingin Kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksesssa. Teemana on tänä vuonna valta. Suomen tietokirjailijat on messuilla mukana omalla osastolla 6m61 ja järjestämällä lavaohjelmaa. 

Osastollamme voi mm. tutustua yhdistyksen ajankohtaisiin asioihin, osallistua tietovisaan ja voittaa kirjalahjakortin. Jäsenille on kahvitarjoilu.

Lisätiedot ja koko ohjelma Helsingin Kirjamessujen nettisivuilla.

Nähdään kirjamessuilla!  


Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla

Tiedetori: Uudet vallankäyttäjät

Torstaina 26.10. klo 1717.30 Kruununhaka-lavalla

Poliittisten toimijoiden lisäksi valtaa käyttävät yhä enemmän viestintätoimistot, kansalaisjärjestöt ja influensserit. Miltä näyttää tämän päivän vallankäyttäjä? Aiheesta keskustelemassa tutkija Emilia Palonen, influensseri Julia Thurén sekä Viestintätoimistojen valta – politiikan uudet pelurit -teoksen kirjoittaja Matti Ylönen. Juontajana Suvi Auvinen.

Tiedetori: Tietokirjojen ja tutkitun tiedon merkitys tekoälyn aikakaudella

Perjantaina 27.10. klo 15.3016.00 Kruununhaka-lavalla

Mikä on kirjailijan ja tutkijan rooli tekoälyn aikakaudella? Löytyykö kaikki tieto internetistä? Kirjoittaako tekoäly jatkossa tietokirjat? Keskustelemassa tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen, filosofi Maija-Riitta Ollila ja tekoälyprofessori Teemu Roos. Juontajana Lauri Järvilehto.

Tietokirjailijapalkintojen jako 

Lauantaina 28.10. klo 11.3012.00 Kruununhaka-lavalla

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään 23. kerran tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Timo Tossavainen ja varapuheenjohtaja Anne Mäntynen.

Tietokirjaraati

Lauantaina 28.10. klo 15.3016.30 Vallisaari-salissa

Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat mukana vapaa kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard, media-asiantuntija, kirjailija Jussi Lähde, toimittaja ja kirjailija Anna-Stina Nykänen sekä tiedetoimittaja ja kirjailija Mikko Pelttari. Juontajana Suomen tietokirjailijat ry:n viestintäpäällikkö Anne Rutanen.

Voiko kirjailijan työllä elää?

Lauantaina 28.10. klo 16.3017.00 Töölö-lavalla

Miten digitalisaatio ja uudet formaatit ovat vaikuttaneet kirjailijoiden tuloihin? Suomen tietokirjailijat ja Suomen Kirjailijaliitto ovat teettäneet jäsenilleen ensimmäistä kertaa yhteisen tulotutkimuksen. Mitä kyselyssä paljastui? Kyselyn tuloksista keskustelevat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Timo Tossavainen ja Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtaja Ville Hytönen. Juontajana Baba Lybeck.

Tietokirjailija vallankäyttäjänä

Lauantaina 28.10. klo 18.00–18.30 Kruununhaka-lavalla

Millaisia valintoja tietokirjailija tekee työssään? Mistä kirjoitetaan, mitä jätetään pois, kenen ääni kuuluu? Voiko tekstillä muuttaa maailmaa? Millaista valtaa tietokirjailija käyttää? Aiheesta keskustelemassa historioitsija Kirsi Vainio-Korhonen ja toimittaja-tietokirjailija Juha Kauppinen ja toimittaja-tietokirjailija, elämäkerturi Jouni K. Kemppainen. Juontajana Sanna Nyqvist.