Jäseneksi liittyminen

Täytä jäsenhakemuslomake tästä!

(Aktiivilomakkeen täyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman. Jos sinulla ei ole Acrobat-ohjelmaa koneellasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.)

Suomen tietokirjailijat ry:hyn kuuluu muun muassa yleisten tietokirjojen, oppikirjojen, oppaiden, sanakirjojen ja tietokirja-artikkeleiden kirjoittajia monilta eri aloilta.

Yhdistys on mukana tietokirjailijoiden arkipäivässä. Se valvoo tietokirjailijoiden etuja tekijänoikeudellisissa kysymyksissä ja ajaa jäsenten etuja mahdollisissa tekijänoikeudellisissa riita-asioissa. Se järjestää koulutusta ja jäsentapahtumia sekä julkaisee jäsentiedotetta.

Toimistossa on lakimies vastaamassa jäsenten kysymyksiin kustannussopimus- ja tekijänoikeusasioissa sekä puhelimitse että sähköpostitse, ja mahdollisissa tekijänoikeudellisissa riita-asioissa yhdistys ajaa tiukasti jäsenten etuja.

Tutustu jäsenetuihin täällä.

Jäsenkriteerinä on yksi tai useampi tietokirja, oppikirja tai muuten julkaistu tietoteos, joka vastaa laajuudeltaan noin 200 painosivua. Se voi olla yksin tai yhdessä julkaistu, mutta kyseisen sivumäärän tulee olla jäseneksi hakijan omaa tuotantoa. Jäseneksi voidaan hyväksyä tieto- tai oppikirjan tai tietokirja- tai oppikirjasarjan työryhmän jäsen. Lehtiartikkeleiden kirjoittaminen, kirjan toimittaminen ja valokuvaaminen eivät yksinään täytä jäsenehtoja.

Yksityiskohtaiset jäsenkriteerit löydät täältä.

Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus.

Jäsenmaksun suuruus on 81 euroa (2020) ja se määräytyy kalenterivuoden mukaan. Huomaathan siis, että täysimääräinen jäsenmaksu tulee maksettavaksi liittymisesi jälkeen riippumatta siitä, missä vaiheessa vuotta sinut hyväksytään jäseneksi.


Milloin hakemus on jätettävä?

Jäsenhakemukset on jätettävä toimistoon noin kolme viikkoa ennen yhdistyksen hallituksen kokouksia, sillä ennen hallitusta hakemukset käsittelee työvaliokunta.

Hakemuksia käsitellään kaikissa hallituksen kokouksissa paitsi vuoden viimeisessä kokouksessa joulukuussa.

Huhtikuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa perjantaihin 20.3. mennessä. Päätös julkistetaan 9.4.2020.

Kesäkuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa keskiviikkoon 13.5. mennessä. Päätös julkistetaan 5.6.2020.