Etelä- ja Keski-Pohjanmaa

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 65.


Aluevastaava Ilkka Mäkelä

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan aluevastaava on FM Ilkka Mäkelä, jonka kotipaikka on Seinäjoki.

14.12.2023

"Olen 67-vuotias Seinäjoella asuva ja lukiossa työskentelevä äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, jolla on vaimon lisäksi kolme aikuista poikaa ja kuusi lastenlasta. 

Liityin Suomen tietokirjailijoiden jäseneksi 1990-luvun puolivälissä, kun julkaisin yhdessä Paula Havasteen, Pirjo Hiidenmaan ja Ari Honka-Hallilan kanssa Kieli ja kulttuuri -oppikirjasarjan (Otava) lukioita varten. Teoksen ensimmäisessä osassa mainittiin 'Ilkka Mäkelän viehtymys rantalentopalloon, Volter Kilven Alastalon saliin ja James Joycen Odysseukseen'. Luen ja pelaan lentopalloa vieläkin, ja kunnallispolitiikka on tarjonnut minulle vuosien varrella valtuustokokemusten lisäksi kiintoisia luottamustehtäviä. Olen toiminut mm. vuodesta 2000 Seinäjoen kaupunginteatterin hallituksessa (yhden kauden puheenjohtajana) ja kirjoittanut artikkeleja teatteristamme; vuosiksi 2017–2023 minut valittiin Suomen Teatterit ry:n hallituksen jäseneksi. 

Ensimmäinen aluevastaavana järjestämäni tietokirjatilaisuus oli Seinäjoen uudessa Apila-kirjastossa (yllä oleva kuva), ja aiheena oli tietokirjailijan ja oppikirjan tilanne vuonna 2017. Hyvä yhteistyö kirjaston kanssa jatkuu edelleen 2023, jolloin meillä on syksyllä kaksi tietokirjatapahtumaa. 

Tervetuloa mukaan tilaisuuksiimme!"

Ota yhteyttä Ilkkaan:
ilkka.makela @ netikka.fi 
ilkka.makela @ seinajoki.fi