Etelä- ja Keski-Pohjanmaa

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 65.


Aluevastaava Ilkka Mäkelä

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan aluevastaava on FM Ilkka Mäkelä, jonka kotipaikka on Seinäjoki.

20.1.2021

”Olen 64-vuotias Seinäjoella asuva ja lukiossa työskentelevä äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, jolla on vaimon lisäksi kolme aikuista poikaa, kaksi pojanpoikaa ja kolme pojantytärtä.

Liityin Suomen tietokirjailijoiden jäseneksi 1990-luvun puolivälissä, kun julkaisin Paula Havasteen, Pirjo Hiidenmaan ja Ari Honka-Hallilan kanssa Kieli ja kulttuuri -oppikirjasarjan (Otava) lukioita varten. Ensimmäisessä osassa mainittiin ’Ilkka Mäkelän viehtymys rantalentopalloon, Volter Kilven Alastalon saliin ja James Joycen Odysseukseen’. Luen ja pelaan lentopalloa vieläkin, ja kunnallispolitiikka on tarjonnut minulle vuosien varrella valtuustokokemuksien lisäksi kiintoisia luottamustehtäviä. Tällä hetkellä kulutan osan vapaa-ajastani Seinäjoen kaupunginteatterin hallituksen jäsenenä; olen myös kirjoittanut artikkeleita teatteristamme. Keväällä 2017 minut valittiin Suomen teatterit ry:n hallituksen jäseneksi, ja olen siinä tehtävässä edelleen.

Ensimmäinen aluevastaavana järjestämäni tilaisuus oli Seinäjoen uudessa Apila-kirjastossa (yllä oleva kuva), ja aiheena oli tietokirjailijan ja oppikirjan tilanne Suomessa 2017. Olen toiminut yhteistyössä laajasti alueen muidenkin kulttuuritahojen ja tekijöiden kanssa, ja minua kiinnostavat mm. tiedon, todellisuuden ja fiktion rajapinnat. Toivon Etelä- ja Keski-Pohjanmaan tietokirjailijoiden yhteydenottoja ja ideoita tulevien jäsentapaamisten suunnitteluun.”

Ota yhteyttä Ilkkaan:
ilkka.makela [at] seinajoki.fi tai ilkka.makela [at] netikka.fi