Etelä- ja Keski-Pohjanmaa

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 60.

Aluevastaava Ilkka Mäkelä

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan aluevastaava on FM Ilkka Mäkelä, jonka kotipaikka on Seinäjoki.

"Olen 61-vuotias Seinäjoella asuva ja lukiossa työskentelevä suomen kielen ja kirjallisuuden lehtori, jolla on vaimon lisäksi kolme aikuista poikaa, yksi pojanpoika ja -tytärkin.

Liityin Suomen tietokirjailijoiden jäseneksi 1990-luvun puolivälissä, kun julkaisin Paula Havasteen, Pirjo Hiidenmaan ja Ari Honka-Hallilan kanssa yhdessä Kieli ja kulttuuri -oppikirjasarjan (Otava) lukioita varten. Ensimmäisessä osassa mainittiin 'Ilkka Mäkelän viehtymys rantalentopalloon, Volter Kilven Alastalon saliin ja James Joycen Odysseukseen'. Pelaan lentopalloa vieläkin, ja kunnallispolitiikka on tarjonnut minulle vuosien varrella valtuustokokemuksien lisäksi kiintoisia luottamustehtäviä. Olen ollut mm. Seinäjoen Aikuiskoulutuskeskuksen ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja ja tällä hetkellä kulutan innostuneesti osan vapaa-ajastani Seinäjoen kaupunginteatterin hallituksen jäsenenä. Olen myös kirjoittanut artikkeleita teatteristamme. Keväällä 2017 minut valittiin myös Suomen teatterit ry:n jäseneksi.

Ensimmäinen aluevastaavana järjestämäni tilaisuus on Seinäjoen uudessa Apila-kirjastossa, jossa aiheena on tietokirjailijan ja oppikirjan tilanne Suomessa v. 2017. Myöhemmin haluan olla yhteistyössä laajan alueen muidenkin kulttuuritahojen ja tekijöiden kanssa, ja minua kiinnostavat mm. tiedon, todellisuuden ja fiktion rajapinnat. Toivon Etelä- ja Keski-Pohjanmaan tietokirjailijoiden yhteydenottoja ja ideoita tulevien jäsentapaamisten aiheiden suunnitteluun."

Ota yhteyttä Ilkkaan:

ilkka.makela@seinajoki.fi tai ilkka.makela@netikka.fi