Hyvät Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tietokirjailijat

Me ja muu Eurooppa – mikä on eurooppalaisuuden suunta?

Suomen tietokirjailijoiden esitelmä- ja keskustelutilaisuus aloittaa Uuden kirjallisuusfestivaalin Oulussa perjantaina 8. syyskuuta kello 16.00 kulttuuritalo Valveella.

Suomen tietokirjailijoiden kirjailijavieras, akatemiatutkija Timo Miettinen Eurooppa-tutkimuksen keskuksesta Helsingin yliopistosta alustaa Euroopasta 8.9. kello 16.00 alkaen Valveen Makujen Paljetti -kahvilan esiintymistilassa.

Miettisen puheenvuoron jälkeen on paneelikeskustelu eurooppalaisuudesta kello 17.00–18.30. Paneelissa ovat Timo Miettisen lisäksi professori Jouni-Matti Kuukkanen Oulun yliopistosta, Pohjois-Pohjanmaan liiton kansainvälisten asioiden päällikkö Hanna Honkamäkilä ja entinen kansanedustaja, ministeri ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari. Keskustelun pohjana on Timo Miettisen kirja Eurooppa – Poliittisen yhteisön historia (Teos 2021).

Timo Miettinen on julkisuudesta tunnettu kommentaattori, joka on perehtynyt paitsi Euroopan unioniin niin myös syvällisesti eurooppalaiseen filosofiaan, aatehistoriaan ja politiikkaan.

Eurooppa – Poliittisen yhteisön historia -kirja palkittiin Vuoden 2021 historiateoksena sekä Kalevi Sorsa -palkinnolla. Kirja on yleistajuinen johdatus Eurooppaan poliittisena yhteisönä, sen filosofisiin ja aatehistoriallisiin juuriin antiikista lähtien.
Eurooppa-tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton EU-tietopisteen kanssa. Uuden kirjallisuusfestivaalin 8.–9.9. pääjärjestäjä on Oulun kirjailijaseura ry.

Alustuksen ja paneelikeskustelun jälkeen on Suomen tietokirjailijoiden jäsenillallinen kello 19.00 alkaen Scandic Oulu Cityssä, Saaristonkatu 4. Ilmoittaudu jäsentapaamiseen perjantaihin 1.9. klo 12 mennessä osoitteeseen erkki.o.hujanen@gmail.com. Ilmoita samalla mahdolliset ruoka-aineallergiasi.

Tervetuloa!

Erkki Hujanen
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen aluevastaava
erkki.o.hujanen @gmail.com
050 5900178