Suunnista kirjaan -tapahtuma

Suomen tietokirjailijat ry on mukana toteuttamassa Suunnista kirjaan -tapahtumaa, joka tuo Helsingin Kirjamessuille vuosittain yli 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa. 

Vuonna 2017 tapahtuma järjestetään toista kertaa myös Turun Kirjamessuilla. Kirjasuunnistukseen ottaa Turussa osaa 4 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa.

MIKÄ ON SUUNNISTA KIRJAAN?

Suunnista kirjaan on kirjamessuilla koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille järjestettävä kirjasuunnistus, jonka tarkoituksenavon tehtävien kautta saada eri-ikäiset nuoret kiinnostumaan lukemisesta ja kirjallisuuden eri lajeista ja oppimaan etsimään tietoa.

Suomen tietokirjailijat ry toteuttaa Suunnista kirjaan -tapahtumat molemmilla messuilla yhteistyössä Äidinkielen opettajain liiton kanssa. Liput koululaisille tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Suunnista kirjaan Turun Kirjamessuilla 2017

Suunnista kirjaan Helsingin Kirjamessuilla 2017


MITEN KIRJASUUNNISTUS TOIMII?

1) Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa mukaan tapahtumaan haun auettua. Haku molempiin tapahtumiin aukeaa elokuussa Äidinkielen opettajain liiton verkkosivulla. Osallistumisilmoittautumisia otetaan vastaan niin kauan kuin lippuja riittää.

Vuoden 2017 ilmoittautuminen Turun kirjamessujen Suunnista kirjaan -tapahtumaan alkaa 24.8.2017 klo 9.00. Helsingin haku alkaa 7.9. klo 9.00.

Ilmoita luokkasi mukaan suunnistukseen (TURKU, luokkataso 7-10, toinen aste) ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT.
Ilmoita luokkasi mukaan suunnistukseen (HELSINKI, luokkatasot 5-10, toinen aste) ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT.

2) Ennen messuja (Turussa vkolla 36, Helsingissä vkolla 40) osallistujille postitetaan messuohjeistus sekä liput että kirjasuunnistuksen tehtäväarkit.

3) Kirjasuunnistus toteutetaan Turun Kirjamessuilla ensimmäisenä päivänä eli perjantaina, ja Helsingin Kirjamessuilla messujen ensimmäisinä päivinä eli torstaina ja perjantaina. Koululaisliput ovat voimassa vain mainittuina päivinä.

4) Opettaja ohjeistaa oman luokkansa messuille saapumiseen ja jakaa tehtäväarkit oppilailleen. Tehtävien tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat oman luokka-asteensa mukaan sopiviksi laadittujen kysymysten kautta monipuolisesti kirjallisuuden kenttään - kirjallisuuden eri lajeihin, kirjailijoihin, kustantajiin ja muihin alalla toimiviin tekijöihin.

Esimerkkikysymyksiä: Mitä käsittelee Vinski-lehti? Etsi messuilta itseäsi kiinnostava elämäkerta. Minkä kirjan haluaisit antaa äidillesi tai isällesi? Kenen suositun dekkarikirjailijan kirja ilmestyy kirjamessuilla selkokielisenä? Mitä Suomen sukukieliä puhutaan Venäjällä? Etsi messuilta vuoden 2015 aikana julkaistu esikoiskirja.

5) Kun kaikkiin kysymyksiin on löytynyt vastaukset, oppilaat palauttavat tehtäväosion opettajalleen ja yhteystieto-osion Suunnista kirjaan -tapahtuman infopisteeseen. Turussa tapahtuman infopiste sijaitsee Suomen tietokirjailijat ry:n osastolla, Helsingissä infopiste sijaitsee messukeskuksen eteläisellä sisäänkäynnillä. 

6) Kaikki yhteystietonsa jättäneet osallistuvat kirja-arvontaan.
Vuonna 2017 kirjapalkinnot lahjoittavat Otava, Tammi ja WSOY.

 
Antoisia messuja ja hauskaa kirjasuunnistusta!

Tarvitsetko lisätietoja, kuvia tai logon? Jäivätkö liput saamatta, mutta haluaisit silti tehtävät, jotta luokkasi voi osallistua kirjasuunnistukseen ja arvontoihin?


Ota yhteyttä:

Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry | eveliina.laurila(at)suomentietokirjailijat.fi

Kaisa-Maija Eeli | Järjestösihteeri | Äidinkielen opettajain liitto | toimisto(at)aidinkielenopettajainliitto.fi