Suunnista kirjaan -tapahtuma

Suomen tietokirjailijat ry on mukana toteuttamassa Suunnista kirjaan -tapahtumaa, joka tuo Helsingin Kirjamessuille 8 000 sekä Turun Kirjamessuille 4 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa.

Tapahtumassa eri-ikäiset nuoret etsivät messuilla vastauksia kirjallisuusaiheisiin kysymyksiin. Suunnistuksen tarkoituksena on innostaa nuoria lukemaan, kertoa nuorille kirjallisuuden eri lajeista ja kirjallisuuden tekemisestä sekä auttaa löytämään nuorille kiinnostavaa messuohjelmaa.

Tapahtuman toteuttavat Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto. Liput tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Turussa tapahtumaa tukee myös Turun kaupunki.


Suunnista kirjaan vuonna 2023

Suunnista kirjaan -tapahtuma Turun Kirjamessuilla 

Suunnista kirjaan -tapahtuma on käynnissä Turun Kirjamessuilla perjantaina 29.9.2023. 

Lipputilaus Turun Kirjamessuille on päättynyt.  

Turun Kirjamessujen tehtävälomakkeet ovat vapaasti tulostettavissa ja kenen tahansa käytettävissä. Lomakkeet voi halutessaan tulostaa alta. 

Tarkemmat ohjeet opettajille ja linkit sähköisiin lomakkeisiin ovat Äidinkielen opettajain liiton sivuilla.


Suunnista kirjaan -tapahtuma Helsingin Kirjamessuilla

Tapahtuma on käynnissä Helsingin Kirjamessuilla messujen ajan. Helsingin Kirjamessujen liput on loppuunvarattu. 

Helsingin Kirjamessujen tehtävälomakkeet ovat vapaasti tulostettavissa ja kenen tahansa käytettävissä. Lomakkeet lisätään tälle sivulle lähempänä messuja. 

arkemmat ohjeet opettajille ja linkit sähköisiin lomakkeisiin tulevat Äidinkielen opettajain liiton sivuille.


 

Miten kirjasuunnistus toimii?

1) Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa mukaan tapahtumaan hakuaikana Äidinkielen opettajain liiton verkkosivulla. 

2) Ennen messuja osallistujille lähetetään messuohjeistus, kirjamessuliput ja kirjasuunnistuksen tehtäväarkit tai sähköinen tehtävälomake.

3) Kirjasuunnistus toteutetaan Turun Kirjamessuilla ensimmäisenä päivänä eli perjantaina, ja Helsingin Kirjamessuilla messujen ensimmäisinä päivinä eli torstaina ja perjantaina. Koululaisliput ovat voimassa vain mainittuina päivinä.

4) Opettaja ohjeistaa oman luokkansa messuille saapumiseen ja jakaa tehtäväarkit oppilailleen. Tehtävien tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat oman luokka-asteensa mukaan sopiviksi laadittujen kysymysten kautta monipuolisesti lukemiseen ja kirjallisuuteen.

5) Kun kaikkiin kysymyksiin on löytynyt vastaukset, oppilaat palauttavat tehtäväosion opettajalleen ja voi halutessaan osallistua kirjalahjakortin arvontaan Suunnista kirjaan infopisteellä -Suomen tietokirjailijoiden osastolla.

Antoisia messuja ja hauskaa kirjasuunnistusta!

Tarvitsetko lisätietoja, kuvia tai logon? Jäivätkö liput saamatta, mutta haluaisit silti tehtävät, jotta luokkasi voi osallistua kirjasuunnistukseen ja arvontoihin?


Ota yhteyttä:

Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry | eveliina.laurila(at)tietokirjailijat.fi | 050 574 5296

Jenni Fabritius | Järjestösihteeri | Äidinkielen opettajain liitto | toimisto(at)aidinkielenopettajainliitto.fi