Suunnista kirjaan -tapahtuma

Suomen tietokirjailijat ry on mukana toteuttamassa Suunnista kirjaan -tapahtumaa, joka tuo Helsingin Kirjamessuille vuosittain yli 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa sekä Turun Kirjamessuille yli 4 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa.

Suunnista kirjaan on kirjamessuilla koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille järjestettävä kirjasuunnistus, jonka tarkoituksen on tehtävien kautta saada eri-ikäiset nuoret kiinnostumaan eri kirjallisuuden lajeista, kirjan tekemisen vaiheista ja lukemisesta. Kirjasuunnistus opettaa myös etsimään tietoa.

Suomen tietokirjailijat ry toteuttaa Suunnista kirjaan -tapahtumat molemmilla messuilla yhteistyössä Äidinkielen opettajain liiton kanssa. Liput tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Turussa tapahtumaa tukee myös Turun kaupunki.

 


Miten kirjasuunnistus toimii?

1) Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa mukaan tapahtumaan haun auettua. Haku molempiin tapahtumiin aukeaa elokuussa Äidinkielen opettajain liiton verkkosivulla. Ilmoittautumisia otetaan vastaan niin kauan kuin lippuja riittää.

Ilmoittautuminen on auki niin kauan, kuin lippuja riittää.

Ilmoita luokkasi mukaan suunnistukseen (TURKU, luokkataso 7-10, toinen aste) Ilmoittautuminen alkaa 15.8. klo 8.00 ja päättyy 1.9.
Ilmoita luokkasi mukaan suunnistukseen (HELSINKI, luokkatasot 5-10, toinen aste) Ilmoittautuminen alkaa 3.9. klo 8.00.

2) Ennen messuja osallistujille postitetaan messuohjeistus, kirjamessuliput ja kirjasuunnistuksen tehtäväarki tai sähköinen tehtävälomake.

3) Kirjasuunnistus toteutetaan Turun Kirjamessuilla ensimmäisenä päivänä eli perjantaina, ja Helsingin Kirjamessuilla messujen ensimmäisinä päivinä eli torstaina ja perjantaina. Koululaisliput ovat voimassa vain mainittuina päivinä.

4) Opettaja ohjeistaa oman luokkansa messuille saapumiseen ja jakaa tehtäväarkit oppilailleen. Tehtävien tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat oman luokka-asteensa mukaan sopiviksi laadittujen kysymysten kautta monipuolisesti kirjallisuuden kenttään - kirjallisuuden eri lajeihin, kirjailijoihin, kustantajiin ja muihin alalla toimiviin tekijöihin.

Esimerkkikysymyksiä: Mitä käsittelee Vinski-lehti? Etsi messuilta itseäsi kiinnostava elämäkerta. Minkä kirjan haluaisit antaa äidillesi tai isällesi? Kenen suositun dekkarikirjailijan kirja ilmestyy kirjamessuilla selkokielisenä? Mitä Suomen sukukieliä puhutaan Venäjällä? Etsi messuilta vuoden 2015 aikana julkaistu esikoiskirja.

5) Kun kaikkiin kysymyksiin on löytynyt vastaukset, oppilaat palauttavat tehtäväosion opettajalleen ja yhteystieto-osion Suunnista kirjaan -tapahtuman infopisteeseen, jos haluavat osallistua tietokirja-arvontaan. Turussa tapahtuman infopiste sijaitsee Suomen tietokirjailijat ry:n osastolla, Helsingissä infopiste sijaitsee messukeskuksen eteläisellä sisäänkäynnillä.

 
Antoisia messuja ja hauskaa kirjasuunnistusta!

Tarvitsetko lisätietoja, kuvia tai logon? Jäivätkö liput saamatta, mutta haluaisit silti tehtävät, jotta luokkasi voi osallistua kirjasuunnistukseen ja arvontoihin?


Ota yhteyttä:

Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry | eveliina.laurila(at)suomentietokirjailijat.fi

Kaisa-Maija Eeli | Järjestösihteeri | Äidinkielen opettajain liitto | toimisto(at)aidinkielenopettajainliitto.fi