Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Oulussa ja Kajaanissa sekä näiden lähialueilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 110.


Aluevastaavat Erkki Hujanen ja Katariina Vuori

15.2.2023

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaavina ovat Erkki Hujanen ja Katariina Vuori, asemapaikkana Oulu. 

Erkki Hujanen 

"Pääsin tietokirjailijoiden jäseneksi 2001. Asuin silloin Jyväskylässä ja olin osallistunut historiateosten kirjoittamiseen. Työskentelin Jyväskylän yliopistossa journalistiikan tutkijana ja opettajana. Koulutukseltani olen maisteri Suomen historiasta ja filosofian tohtori journalistiikasta.

Toimittajana olin ollut muun muassa Pielavesi-Keitele -lehdessä, Savon Sanomissa, Helsingin Sanomissa ja Keskipohjanmaa-lehdessä. Tietokirjailijoiden jäsenyys vahvisti ammatti-identiteettiäni kirjoittajana. Opiskelin tuolloin myös kirjoittamista Jyväskylän avoimessa yliopistossa.

Kalevassa Oulussa olen työskennellyt vuodesta 2005 alkaen uutispäällikkönä, yhteisötuottajana ja nyt pääkirjoitus-mielipide -ryhmän toimittajana. Olen kirjoittanut vuosien varrella joitakin artikkeleita viestinnän alan kirjoihin. Viimeisimmät teokseni ovat raviurheilun elämäkertoja.

Uskon, että kirjoittaminen on ammattitaitoa, jota voi opetella ja siihen voi harjaantua. Siksi kirjoittamista tulee sanoittaa ja kirjoittajan on terveellistä puhua työstään. Kirjoittaminen on prosessi, jossa ilmaisun lisäksi laaja-alainen tiedonhankinta sekä oma kokemustausta usein ratkaisevat tekstin kiinnostavuuden. Ainakin näiden asioiden ympärille haluaisin järjestää vuorovaikutteista ja ajankohtaista toimintaa tietokirjailijoille."

Katariina Vuori 

"Olen ollut yhdistyksen jäsen vuodesta 2015. Yhdistyksen jäseneksi pääseminen on tarkoittanut minulle kirjailijaidentiteetin vahvistumista, vertaistukea ja apurahojen kautta myös mahdollisuutta tehdä tätä työtä. Suomen tietokirjailijat ajaa meidän tekijöiden etuja, ja tekeekin sen tarmokkaasti!

Olen täysipäiväinen kirjailija. Kirjoitan sekä tietokirjoja että proosaa. Olen julkaissut tusinan verran tietokirjoja ja kolme romaania. Tuotantoani on käännetty eestiksi, unkariksi ja saksaksi. Olen koulutukseltani arkeologi, fysioterapeutti, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, personal trainer ja olenpa tainnut joskus suorittaa lasketteluopettaja-kurssinkin!

Haluaisin tuoda toimintaan lisää leppoisia, vähemmän virallisia tapaamisia, joissa jäsenet voivat tutustua toisiinsa ja toistensa tuotantoon. Voisimme myös järjestää matalan kynnyksen teemailtoja, joissa esimerkiksi vaihdetaan ajatuksia kirjoitusprosessista, arkistojen käytöstä tai muusta tietokirjailijan työhön liittyvästä aspektista."

Ota yhteyttä Erkkiin tai Katariinaan:
erkki.hujanen @ kaleva.fi 
katariina.vuori @ gmail.com

Katariina Vuoren kuva: Kimmo Brandt / Compic