Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Oulussa ja Kajaanissa sekä näiden lähialueilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 110.


Aluevastaava Petri Laukka

8.5.2018

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava on FT Petri Laukka, asemapaikkana Oulu.

Kuka?

Olen koulutukseltani kulttuurihistorian tutkija ja ammatiltani toimittaja. Liityin Suomen tietokirjailijat ry:n jäseneksi vuonna 2016. Olen toiminut rivijäsenenä, mutta osallistunut keskustelutilaisuuksiin ja esiintynytkin niissä muutaman kerran. Yhdistykseltä olen saanut apua muun muassa kustannussopimuksia tehdessäni. Itselleni yhdistyksellä on siis ollut suuri käytännön merkitys.
 
Millaisia kirjoja kirjoitat?

Kirjoitan jo tutkijakoulutukseni vuoksi mielelläni kulttuurihistoriallisista asioista. Jos saan kirjan aiheen vielä istumaan ajankohtaisesti nykypäivään, niin mikäpä sen parempi innoittaja.

Olen ammatiltani toimittaja. Kokemusta on sanomalehdistä, tv:stä ja radiosta. Taustani lienee samanlainen kuin muillakin 80-luvun uteliailla nuorilla: musiikkia, lukemista, hölötystä.
 
Mitä haluaisit tuoda Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimintaan?

Tuntuu tärkeältä saada ihmisiä liikkeelle esimerkiksi vetävien esiintyjien avulla. Tiedän ihan käytännössä, että ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita tietokirjallisuuden tavasta kertoa maailmasta ja antaa näkemyksellisyyttä, avartaa. Suomessa tehdään laadukasta tietokirjallisuutta. Harmi vain, että se ei näy myyntitilastoissa.

Ota yhteyttä Petriin:
petri.laukka [at] gmail.com

Petri Laukan kuva: Jarmo Kontiainen / Into.