Koulutusapuraha

Koulutusapurahalla tuetaan tietokirjoittamiseen liittyvän koulutukseen tai -kurssin osallistumismaksua.

Apurahan käyttötarkoitusta ei välttämättä tarvitse sitoa yksittäiseen kirjahankkeeseen, vaan hakemuksen voi perustella koulutuksen yleisellä tarpeellisuudella.

Apurahan käyttötarkoituksen perusteluiden lisäksi hakemukseen on liitettävä koulutuksen tai kurssin kuvaus, aikataulu ja kurssimaksun suuruus.

Apuraha myönnetään aina harkinnanvaraisesti. Myönnettyjen koulutusapurahojen summia voi tarkastella yhdistyksen verkkosivuilta.

Apurahaa ei myönnetä jo aloitettuun tai suoritettuun koulutukseen.

Luethan myös jatkuvahakuisten apurahojen yleiset hakuehdot ja -ohjeet, jotka löytyvät täältä.


Koulutusapurahaa haetaan hakemuslomakkeella, jonka voit ladata tästä.

(Aktiivilomakkeen täyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman. Jos sinulla ei ole Acrobat-ohjelmaa koneellasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.)

Lähetä allekirjoitettu hakemus postiosoitteeseen: Suomen tietokirjailijat ry, Hietalahdenranta 15 A 8, 00180 Helsinki. Voit vaihtoehtoisesti lähettää hakemuksen PDF-tiedostoksi tallennettuna osoitteeseen toimisto[at]suomentietokirjailijat.fi. Emme huomioi kuvatiedostoja.


Hakemuksia käsitellään kolme kertaa sekä kevät- että syyskaudella. Varaathan kirjeenä lähetetyn hakemuksen kulkuun vähintään kaksi viikkoa.

Elokuun kokoukseen saapuneet hakemukset ovat käsittelyssä. Päätös julkistetaan 21.8.2020 täällä.

Lokakuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa torstaihin 17.9. mennessä. Päätös julkistetaan 9.10.2020.

Joulukuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa perjantaihin 20.11. mennessä. Päätös julkistetaan 11.12.2020.