Koulutusapuraha

Tietokirjailijat voivat hakea koulutusapurahoja ympäri vuoden. Koulutusapuraha on tarkoitettu ensisijaisesti kirjoittajakoulutukseen.

Koulutusapurahoja haetaan erillisellä lomakkeella. Lataa lomake tästä.
(Aktiivilomakkeen täyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman. Jos sinulla ei ole Acrobat-ohjelmaa koneellasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.)


Apurahan käyttötarkoitusta ei välttämättä tarvitse sitoa yksittäiseen hankkeeseen, vaan hakemus perustellaan koulutuksen yleisellä tarpeella.

Koulutusapurahojen enimmäissummia voi tarkastella yhdistyksen verkkosivuilta kohdasta myönnetyt apurahat.

Apuraha tulee käyttää kokonaan siihen tarkoitukseen, johon se on haettu. 

Apurahaa ei myönnetä takautuvasti. 

Jatkuvahakuisten apurahahakemusten käsittelyaika on 2–3 kuukautta. Kesäkuukausina hakemuksia ei käsitellä.

Apuraha myönnetään aina harkinnanvaraisesti.

Myönteisestä päätöksestä lähetetään kirje apurahan saajalle. Lisäksi apurahan saajan nimi ja summa julkaistaan yhdistyksen verkkosivuilla.


Milloin hakemus on jätettävä?

Hakemustietojen rekisteröimistä varten hakemukset on jätettävä toimistoon hyvissä ajoin ennen hallituksen kokousta. Rekisteröinnin jälkeen työvaliokunta valmistelee apurahapäätökset tekemällä ehdotuksensa hallitukselle. Sekä työvaliokunta että hallitus kokoontuvat vuodessa kuusi kertaa, kolmesti keväällä ja kolmesti syksyllä.

Huom. Postin lakon vuoksi hakemuksen voi toimittaa myös skannattuna sähköpostin liitetiedostona pdf-muodossa osoitteeseen toimisto@suomentietokirjailijat.fi.

Joulukuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa maanantaihin 18.11. mennessä. Päätös julkistetaan 13.12.2019.


Miten selvitys tehdään?

Kaikista Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämistä apurahoista on tehtävä selvitys. Selvitys tehdään valmiille lomakkeelle.

Edellinen apuraha pitää olla selvitetty ennen kuin seuraava apuraha voidaan myöntää.