Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen 

Koonnut: Anna-Maija Jämsén, Siri Suontausta ja Anne Mäntynen

Suomen tietokirjailijat ry, Helsinki 2023, 65 sivua

Lue katalogia klikkaamalla kansikuvaa! Katalogi aukeaa PDF-tiedostona.

Tietokirjoja kouluun! -lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogi auttaa löytämään ajankohtaisia ja kiinnostavia tietokirjoja. Katalogin ovat koonneet opiskelijat Anna-Maija Jämsén ja Siri Suontausta sekä tietokirjallisuuden professori Anne Mäntynen, joka on kirjoittanut myös esipuheen. Katalogi on sarjassaan kolmas lasten tietokirjoja esittelevä tietokirjallisuusvihkonen.

Katalogi tuo esille tietokirjallisuuden moninaisuutta ja kannustaa lukemaan. Siinä esitellään lähes sata kirjaa 12 eri aihealueen mukaan. Kirjojen aihepiirejä ovat mm. harrastukset, eläimet, keho ja mieli, luonto, teknologia, urheilu sekä ympäristönsuojelu. Katalogissa käsitellään myös selkokielisiä tietokirjoja. 

Vaikka katalogi on suunnattu erityisesti opettajien avuksi alakouluun, sopivat sen lukuvinkit kaikille lasten tietokirjallisuudesta kiinnostuneille.

Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogin on kustantanut Suomen tietokirjailijat ry, ja sen tekemistä on tukenut Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Suomen tietokirjailijat on julkaissut katalogeja myös yläkouluun ja toiselle asteelle. Kaikki katalogit ovat luettavissa sähköisessä muodossa Suomen tietokirjailijat ry:n verkkosivuilla. 

Koulut, kirjastot, bloggarit ja muut kiinnostuneet voivat tilata katalogia maksutta. Tilaa katalogia täältä.

Lue katalogia verkossa: 

Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen