Kaakkois-Suomi

Kaakkois-Suomen alueen tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 70.


Aluevastaava Ulla-Maija Sievinen

Kaakkois-Suomen aluevastaava on FM Ulla-Maija Sievinen, jonka kotipaikka on Kotka.

"Olen ollut aina kirjoittaja: vähän yli parikymppisenä voitin J.H. Erkon valtakunnallisen runoteoskilpailun. Runokirjani julkaistiin, ja mielestäni siinä meni aivan kaikki pieleen. Lopetin runoilut siihen. Sittemmin olen työskennellyt lehtien toimituksissa oikolukijasta päätoimittajaan, kirjoittanut ruokakirjoja, Suomenlahden ulkosaarten suomalaisten asukkaiden muisteloja, paljon Kotka-aiheisia kirjoja, paikallista poliittista historiaa, oppaita maahanmuuttajille ja näytelmiä.

Olen ollut mukana kaakkoissuomalaisessa kirjoittajatoiminnassa mm. kirjailijayhdistys Paltan ja Pekkas-akatemian kautta. Alue on minulle tuttu: Imatralla asuessani Lappeenrantakin tuli tutuksi. Palasin sieltä kotikaupunkiini Kotkaan, ja Kouvolahan on tuossa pienen matkan päässä.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri. Tässä uudessa tehtävässäni haluaisin tuoda tiedon ja ilon pilkahduksia, vakavaakin keskustelua, verkostoitumista ja yhdessäolon mahdollisuuksia yhdistyksemme jäsenille. Minut on aina tunnettu lempinimellä Unski. Ottakaa yhteyttä!"

Ota yhteyttä Ulla-Maijaan:

umsievinen [at] gmail.com