Pohjois-Savo

Pohjois-Savon alueen tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Kuopiossa ja sen lähialueilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 78.


Aluevastaava Riitta Raatikainen

10.6.2021

Pohjois-Savon aluevastaava on Tervossa asuva journalisti ja visuaalisen kulttuurin tutkija Riitta Raatikainen

”Olen työskennellyt viestinnän parissa melkein koko elämäni, sekä yrittäjänä että pitkään erilaisissa esimiestehtävissä. Kolme vuotta sitten irtisanouduin Savon Sanomien toimituspäällikön vakanssilta ja siirryin väitöskirjatutkijaksi. Tutkimustyöni rinnalla ja sen tuloksena syntyy näyttelyitä, artikkeleita ja kirjoja.

Liityin Suomen tietokirjailijat ry:n jäseneksi vuonna 2020. Ensimmäinen, laatujohtamista käsittelevä tietokirjani valmistui jo 1990-luvulla, ja sittemmin olen keskittynyt pääasiassa historiaan ja valokuvataiteeseen. Usein tekstit liittyvät kuratoimiini valokuvanäyttelyihin, ja tuorein kirja-näyttelypari, Suomen itä valokuvissa, valmistui 2020.

Melko uutena jäsenenä olen hämmästynyt siitä, miten paljon koulutusta, kontakteja ja mahdollisuuksia meille järjestömme kautta avautuu. Aluevastaavana haluan rakentaa yhteistyön siltoja moniin eri suuntiin, tehdä tietokirjailijoiden työtä tunnetuksi, ja tuoda meitä lähemmäksi toisiamme.”

Ota yhteyttä Riittaan:
riitta @ tarina.fi