Pohjois-Savo

Pohjois-Savon alueen tietokirjailijoiden kotipaikat ovat Kuopiossa ja sen lähialueilla. Alueella on yhdistyksen jäseniä noin 78.


Aluevastaava Marketta Rantama 

Kuva: Raija Törrönen

Pohjois-Savon aluevastaava on kuopiolainen yhteiskuntatieteiden lisensiaatti, yrittäjä, ura- ja työhyvinvoinnin valmentaja Marketta Rantama.

16.2.2023

"Olen pitkän linjan HR-ammattilainen. Toimintani keskiössä ovat työyhteisöt, työhyvinvointi ja johtaminen. Valmistuttuani Tampereen yliopistosta toimin 10 vuotta eläkkeiden parissa. Eläkehakemusten äärellä pohdin työssä jaksamista ja keinoja vaikuttaa siihen.

Muutin perheeni kanssa Kuopioon 1990-luvun alussa ja jatkoin opintojani silloisessa Kuopion yliopistossa. HR- ja henkilöstöjohdon tehtävät imaisivat minut mukaansa vuosikymmeniksi. Yliopistoympäristö rohkaisi tutkimaan "ajattoman työn" vaikutusta työssä kuormittumiseen, mistä aihepiiristä Edita on julkaissut tietokirjani.

Jäin eläkkeelle Itä-Suomen yliopiston henkilöstön kehittämispäällikön tehtävästä vuonna 2020 ja opiskelin digiyrittäjäksi. Toimin yrittäjänä, ura- ja työhyvinvoinnin valmentajana pääteemalla  pitkät ja laadukkaat työurat ja eläkkeeltä töihin. Aihe on ajankohtainen, ja verkkokurssien sisällöntuotannon ohella myös tietokirjan kirjoittaminen kiinnostaa. Olen kirjallisuuden suurkuluttaja ja kirjoitan mielelläni tietokirjakritiikkejä.

Tietokirjailijat on ollut minulle tärkeä yhteisö vuodesta 2016 alkaen. Kiitollisena ja innostuneena otan vastaan Pohjois-Savon alueverkoston vetäjän tehtävän. Tilaisuuksien järjestämisessä aikaisemmat vetäjät ovat jättäneet hyvän toimintamallin, mm. järjestöyhteistyön, minkä otan haasteena vastaan. Toivon aktiivista yhteydenpitoa!"

Ota yhteyttä Markettaan: 
marketta.rantama @ gmail.com