Kopiosto-valvontavaltakirja

Suomen tietokirjailijat ry on Kopioston jäsenjärjestö. Yhdistyksen apurahoihin käytettävät varat ovat Kopioston keräämiä kollektiivisesti tilitettäviä tekijänoikeudellisia korvauksia. Kopiosto kerää korvaukset teosten kopioinnista ja tilittää ne jäsenjärjestöille muun muassa apurahoina edelleen jaettaviksi. Siksi yhdistys pyytää apurahankijoilta ja jäseniltään Kopiosto-valvontavaltakirjat, joiden valtuutuksella Kopiosto tekee kopiointisopimuksia muun muassa valtion, kuntien ja yritysten kanssa.

Valtakirja on edellytys puolivuotisten apurahojen, lasten- ja nuortentietokirja-apurahojen sekä kaikkien syksyn apurahojen myöntämiselle. Lisäksi yhdistyksen jäsenille tarkoitetut jatkuvahakuiset apurahat edellyttävät valtakirjan antamista. Nämä apurahat voidaan maksaa ainoastaan valtakirjan antaneille.


Lataa Kopiosto-valvontavaltakirja käyttöösi tästä.

Täytä valtakirja, tulosta ja allekirjoita täytetty valtakirja ja henkilötietolomake. Lähetysohjeet ovat lomakkeen viimeisellä sivulla.

Aktiivilomakkeen täyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman. Jos sinulla ei ole Acrobat-ohjelmaa koneellasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.

Lue Kopioston Tiedote tuleville valtuutuksen antajille:

Suomen tietokirjailijat ry:lle voit jättää valtakirjan tietokirjailijana, oppikirjailijana ja/tai tutkijana.

Mikäli olet antanut valtakirjan jollekin muulle Kopioston jäsenjärjestölle, sinun on annettava lisäksi oma Kopiosto-valvontavaltakirja Suomen tietokirjailijat ry:lle koskien työtäsi tietokirjailijana, oppikirjailijana ja/tai tutkijana.

Riittää, että Kopiosto-valvontavaltakirja annetaan yhdistykselle vain kerran.