Kopiosto-valtakirja

Suomen tietokirjailijat ry on Kopioston jäsenjärjestö. Yhdistyksen apurahoihin käytettävät varat ovat Kopioston muun muassa valtiolta, kunnilta ja yrityksiltä keräämiä kollektiivisesti tilitettäviä tekijänoikeudellisia korvauksia.

Kopiosto kerää korvaukset teosten kopioinnista ja tilittää ne jäsenjärjestöilleen, jotka puolestaan jakavat korvaukset oman alansa tekijöille esimerkiksi apurahoina.

Siksi Suomen tietokirjailijat ry:lle annettu Kopiosto-valtakirja on tärkeä kriteeri apurahoja myönnettäessä. Valtakirjan antajan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.

Vaikka olisit antanut valtakirjan jollekin muulle Kopioston jäsenjärjestölle, toivomme saavamme valtakirjan myös Suomen tietokirjailijat ry:lle koskien työtäsi tietokirjailijana, oppikirjailijana ja/tai tutkijana.

Huomioithan, että tieto mahdollisesti annetusta valtakirjasta tarvitaan apurahan hakuajan päättymisen jälkeisellä viikolla.

Riittää, että Kopiosto-valtakirja annetaan yhdistykselle vain kerran, koska aiemmin yhdistykselle annetut valtakirjat ovat edelleen voimassa.

Voit antaa valtakirjan Kopioston valtuutuspalvelussa. Lisätiedot valtakirjasta täällä.

  1. Rekisteröidy ensimmäisellä käyntikerralla Kopioston extranet-palveluun. Jos olet jo rekisteröitynyt aiemmin, kirjaudu palveluun henkilöasiakkaana.
  2. Pankkitunnistautumisen ja käyttäjätietojesi tallentamisen jälkeen siirryt Kopioston valtuutuspalveluun, jossa voit antaa valtakirjan valitsemalla toiminnon ”Lisää uusi valtuutus”.
  3. Suomen tietokirjailijoille Kopiosto-valtakirjan voi antaa vain oppikirjailijan, tietokirjailijan ja/tai tutkijan ominaisuuksissa. Voit valita yhden tai useamman ominaisuuden. Jos olet antanut yhdistyksellemme aiemmin valtakirjan, jo annetut tekijäominaisuudet näkyvät valittuina, etkä voi valita niitä enää uudelleen.
  4. Valtuutuspalvelun etusivulla näet mahdollisen listan aiemmin Suomen tietokirjailijoille tai muille Kopioston jäsenjärjestöille antamistasi valtakirjoista. Voit katsoa kunkin valtakirjan tietoja valitsemalla toiminnon ”Tarkastele”.
  5. Valtuutuspalveluun tai valtakirjaan liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteeseen valtuudet@kopiosto.fi 

Mikä on Kopiosto-valtakirja? ja muita usein kysyttyjä kysymyksiä Kopioston sivuilla.