Hae lasten ja nuorten tietokirjailijaa esiintymään kirjastoosi

Vuoden 2018 haku on päättynyt. Kaikille vierailua hakeneille kirjastoille ilmoitetaan tuloksista kesäkuun aikana.

Lasten ja nuorten TIETOKIRJA.FI-päivä on tänä vuonna perjantaina 7. syyskuuta. Tietokirjallisuuden edistämiskeskus rahoittaa kahdenkymmenen lasten ja nuorten tietokirjailijan vierailut kirjastoihin ympäri Suomen.

Kirjastossa esiintyvä tietokirjailija lukee, kertoo ja keskustelee kirjoistaan. Lisäksi kirjailija voi tuoda mukanaan omia kirjojaan.

Syksyllä 2018 kirjastovierailulle lähtevät Ilari Aalto, Laura Ertimo, Tiina Hautala, Marjut Hjelt, Tytti Issakainen, Sari Kanala, Titta Kuisma, Jukka Laajarinne, Lasse J. Laine, Elina Lappalainen, Raili Mikkanen, Viljami Ovaskainen, Sanna Pelliccioni, Ilpo Probst, Jenni Pääskysaari, Mia Rönkä, Pirkko-Liisa Tiitinen, Riitta Tulusto ja Katariina Vuori.

Vierailua haettiin verkkolomakkeella torstaihin 31.5. mennessä.

Hakuajan päätyttyä arvotaan, mitkä kaksikymmentä kirjastoa saavat tietokirjailijavieraan ja missä kirjastossa kukin kirjailija esiintyy.

Vierailun toteutuminen ilmoitetaan kirjastoille kesäkuun loppuun mennessä. Samalla kirjastoille ilmoitetaan myös kirjailijan yhteystiedot. Kirjastot ja kirjailijat sopivat keskenään esiintymisen kellonajan ja muut käytännön järjestelyt. Tietokirjallisuuden edistämiskeskus maksaa esiintyjille 250 euron palkkion, matkakulut ja mahdolliset päivärahat.