Hyvä pirkanmaalainen tietokirjailija

Tervetuloa aluetilaisuuteen Astoriin

Pirkanmaan tietokirjailijoiden aluetilaisuus järjestetään keskiviikkona 8.2. klo 18 ravintola Astorin kabinetissa (Aleksis Kiven katu 26, 33200 Tampere).

Tamperelainen tietokirjailija FM Ari Järvelä puhuu teoksestaan Idman - valoa vaiettuun häpeään (Warelia 2021). Se kertoo tamperelaisen pankinjohtajan Nils Idmanin ja hänen perheensä tarinan. Idman oli Hatanpään huvilan isäntä ja Suomen Yhdyspankin Tampereen konttorin johtaja. Hänet pidätettiin 1912 talousrikoksista epäiltynä ja tuomittiin 72 kavalluksesta, petoksesta ja väärinkäytöksestä 15 vuoden kuritushuonerangaistukseen. Idmanin tapaus oli sensaatiouutinen myös kansainvälisesti, eikä synkkää jälkikuvaa ole edes uudempi tutkimustieto pystynyt muuttamaan.

Illan toinen puhuja on turkulainen kulttuurihistorian professori Hannu Salmi. Hän kertoo kirjastaan Tunteiden palo. Turku liekeissä 1827 (Otava 2022), joka oli viime vuonna tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana. Turun palo hävitti kolme neljäsosaa kaupungin rakennuskannasta, ja 11 000 ihmistä menetti kotinsa. Palossa tuhoutui myös esine- ja kirjakokoelmia, esimerkiksi Turun Akatemian kirjaston 40 000 nidettä. Esitelmä käsittelee paitsi menneisyyden tapahtumaa myös tietokirjan kirjoittamista, sen haasteita ja mahdollisuuksia.

Ilmoittaudu heti tai viimeistään 3.2.

Esitysten jälkeen nautitaan yhteinen iltapala. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 3.2. sähköpostitse pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com tai tekstiviestitse numeroon 040 570 2901. Tilaisuus on jäsenille maksuton.

Tapaamisiin Astorissa.

Riitta Suominen
aluetoimikunnan puheenjohtaja
pirkanmaan.tietokirjailijat@gmail.com
040 570 2901

Hannu Salmen kuva: Jonne Räsänen / Otava