Tietokirjastipendit

Opettaja, hae tietokirjastipendiä ahkeralle lukijalle

Onko opiskelijallasi jokin erityisala, josta hän tietää paljon? Pitääkö oppilaasi upeita esitelmiä? Onko lukiolaisella tai ammattiin opiskelevalla loistavat yleistiedot?

Tietokirjastipendi

Lauri Jäntin säätiö ja Suomen tietokirjailijat ry jakavat vuosittain 100 kappaletta 100 euron arvoisia stipendejä peruskoulun päättöluokan oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille. Tietokirjastipendit myönnetään palkintona ahkerasta tietokirjojen lukemisesta, ja niiden tarkoituksena on kannustaa koululaisia tietokirjojen pariin. Myönnetyt stipendit jaetaan kevätjuhlassa.

Hakuaika ja -ohjeet

Kevään 2020 stipendien hakuaika päättyi tiistaina 31. maaliskuuta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan tuloksista perjantaina 17. huhtikuuta.

Yläasteiden, lukioiden ja ammattikoulujen opettajat hakevat stipendejä oppilailleen sivun alla olevalla verkkolomakkeella. Hakemuksiin toivotaan selkeä maininta vähintään kolmesta tietokirjasta, jotka oppilas on lukenut. Myös useampia tietokirjoja voi mainita. Lisäksi hakemuksessa voi kertoa perusteluja, joista käy ilmi, minkälaista tietokirjallisuutta oppilas lukee, onko hän kiinnostunut jonkin tietyn alan tietokirjallisuudesta ja miten se ilmenee. Oppikirjoja ei huomioida haussa. Stipendit myönnetään hakemusten perusteella, joten se kannattaa täyttää huolella.

Tietokirjallisuuden lajeihin voi tutustua täällä.

Tiedote stipendin saajista 2019