Tietokirjastipendit

Opettaja, hae tietokirjastipendiä ahkeralle lukijalle

Onko opiskelijallasi jokin erityisala, josta hän tietää paljon? Pitääkö oppilaasi upeita esitelmiä? Onko lukiolaisella tai ammattiin opiskelevalla loistavat yleistiedot?

Tietokirjastipendi

Lauri Jäntin säätiö ja Suomen tietokirjailijat ry jakavat vuosittain 100 kappaletta 100 euron arvoisia stipendejä peruskoulun päättöluokan oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille. Tietokirjastipendin tarkoituksena on kannustaa koululaisia lukemaan tietokirjoja. Myönnetyt stipendit jaetaan kevätjuhlassa.

Hakuaika ja -ohjeet

Kevään 2019 stipendien hakuaika päättyi sunnuntaina 31. maaliskuuta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan tuloksista viimeistään toukokuussa. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Vuoden 2020 haku on keväällä 2020.

Yläasteiden, lukioiden ja ammattikoulujen opettajat hakevat stipendejä oppilailleen sivun alla olevalla verkkolomakkeella. Hakemuksiin toivotaan maininta vähintään kolmesta tietokirjasta, jotka oppilas on lukenut. Myös useampia tietokirjoja voi mainita. Lisäksi hakemuksessa voi kertoa perusteluja, joista käy ilmi, minkälaista tietokirjallisuutta oppilas lukee, onko hän kiinnostunut jonkin tietyn alan tietokirjallisuudesta ja miten se ilmenee. Oppikirjoja ei huomioida haussa. Stipendit myönnetään hakemusten perusteella, joten se kannattaa täyttää huolella.

Tietokirjallisuuden lajeihin voi tutustua täällä.

Kaikillle hakijoille ilmoitetaan tuloksista toukokuussa.

Tiedote stipendin saajista 2019