Tietokirjastipendit

Opettaja, hae tietokirjastipendiä ahkeralle tietokirjojen lukijalle

Onko opiskelijallasi jokin erityisala, josta hän tietää paljon? Ahmiiko hän tietokirjoja, kuten historiateoksia, elämäkertoja, luontokirjoja tai opaskirjoja? Onko yhdeksäsluokkalaisella, lukiolaisella tai ammattiin opiskelevalla loistavat, lukemisesta peräisin olevat yleistiedot?

Tietokirjastipendi

Lauri Jäntin säätiö ja Suomen tietokirjailijat ry jakavat vuosittain 100 kappaletta 100 euron arvoisia stipendejä peruskoulun päättöluokan oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille. Tietokirjastipendit myönnetään palkintona ahkerasta tietokirjojen lukemisesta, ja niiden tarkoituksena on kannustaa koululaisia tietokirjojen pariin. Myönnetyt stipendit jaetaan kevätjuhlassa.

Hakuaika ja -ohjeet

Kevään 2021 stipendien haku päättyy 31. maaliskuuta. Stipendit myönnetään peruskoulun päättöluokan ja toisen asteen opiskelijoille.

Yläasteiden, lukioiden ja ammattikoulujen opettajat hakevat stipendejä oppilailleen sivun alla olevalla verkkolomakkeella. Hakemuksiin toivotaan selkeä maininta vähintään kolmesta tietokirjasta, jotka oppilas on lukenut. Tietokirjat voivat olla painettuja, sähkökirjoja tai äänikirjoja. Myös useampia tietokirjoja voi halutessaan mainita.

Lisäksi hakemuksessa voi kertoa perusteluja, joista käy ilmi, minkälaista tietokirjallisuutta oppilas lukee, onko hän kiinnostunut jonkin tietyn alan tietokirjallisuudesta ja miten se ilmenee. Stipendiä kannattaa hakea monenlaisille lukijoille: vastikään tietokirjojen makuun päässeille ja jo pitkään niistä nautiskelleille. Oppikirjoja tai kursseille luettavia pakollisia oppikirjoja ei huomioida haussa. Stipendit myönnetään hakemuksessa nimettyjen, oppilaan lukemien tietokirjojen perusteella. Hakemus kannattaa siis täyttää huolella.

Tietokirjallisuutta ovat mm. historiateokset, oppaat (esimerkiksi lintu- ja sienikirjat), keittokirjat, käsityökirjat, elämäkerrat, luontokirjat, esseet, eläinkirjat ja matkakirjat. Kannattaa tutustua tietokirjallisuuden lajeihin täällä.

Tiedote stipendin saajista 2020


Kevään 2021 tietokirjastipendihaku

Haku päättyy keskiviikkona 31. maaliskuuta

Oppilaan tiedot

Etunimi*

Sukunimi*

Luokka-aste (valitse pudotusvalikosta vuosikurssi)*

Koulun virallinen nimi*

Mitä tietokirjoja oppilas on lukenut tai kuunnellut?*

Mainitse ainakin kolme tietoteosta. Tietokirjat voivat olla painettuja, sähkökirjoja tai äänikirjoja.

Tietokirja 1

Tietokirja 2

Tietokirja 3

Halutessasi voit mainita myös useampia tietokirjoja.

Miten tietokirjojen lukuharrastus ilmenee? Miksi tämä oppilas on ansainnut Tietokirjastipendin?

Opettajan yhteystiedot

Etunimi*

Sukunimi*

Ammattinimike*

Sähköpostiosoite*

Puhelinnumero*

Koulun virallinen nimi*

Koulun katuosoite* (postitusosoite, ei käyntiosoite)

Koulun postinumero*

Koulun postitoimipaikka*

Koulun koko (arvioitu oppilasmäärä)*

Onko koululla on oma kirjasto?*

Voiko koulu käyttää yleistä kirjastoa?*

Lisätietoja

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.