Tietokirjastipendit

Opettaja, hae tietokirjastipendiä ahkeralle tietokirjojen lukijalle

Onko opiskelijallasi jokin erityisala, josta hän tietää paljon? Ahmiiko hän tietokirjoja, kuten historiateoksia, elämäkertoja, luontokirjoja tai opaskirjoja? Kuunteleeko oppilaasi runsaasti äänikirjoja? Onko yhdeksäsluokkalaisella, lukiolaisella tai ammattiin opiskelevalla loistavat, lukemisesta peräisin olevat yleistiedot?

Tietokirjastipendi

Lauri Jäntin säätiö ja Suomen tietokirjailijat ry jakavat vuosittain 100 kappaletta 100 euron arvoisia stipendejä peruskoulun päättöluokan oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille. Tietokirjastipendit myönnetään palkintona ahkerasta tietokirjojen lukemisesta tai kuuntelemisesta, ja niiden tarkoituksena on kannustaa koululaisia tietokirjojen pariin. Myönnetyt stipendit jaetaan kevätjuhlassa.

Hakuaika ja -ohjeet

Kevään 2022 stipendien hakuaika alkaa tammikuussa ja päättyy 31.3.2022.

Opettajat hakevat stipendejä oppilailleen sivun alla olevalla verkkolomakkeella. Hakemuksiin toivotaan selkeä maininta vähintään kolmesta tietokirjasta, jotka oppilas on lukenut. Tietokirjat voivat olla painettuja, sähkökirjoja tai äänikirjoja. Myös useampia tietokirjoja voi halutessaan mainita. Lisäksi hakemuksessa voi kertoa perusteluja, joista käy ilmi, minkälaista tietokirjallisuutta oppilas lukee, onko hän kiinnostunut jonkin tietyn alan tietokirjallisuudesta ja miten se ilmenee.

Stipendiä kannattaa hakea monenlaisille lukijoille: vastikään tietokirjojen makuun päässeille ja jo pitkään niistä nautiskelleille. Oppimateriaaleja tai kursseille luettavia pakollisia oppikirjoja ei huomioida haussa. Stipendit myönnetään hakemuksessa nimettyjen, oppilaan lukemien tietokirjojen perusteella. Hakemus kannattaa siis täyttää huolella.

Tietokirjallisuutta ovat mm. historiateokset, oppaat (esimerkiksi lintu- ja sienikirjat), keittokirjat, käsityökirjat, elämäkerrat, luontokirjat, esseet, eläinkirjat ja matkakirjat. Kannattaa tutustua tietokirjallisuuden lajeihin täällä.

Tiedote stipendin saajista 2021


Kevään 2022 tietokirjastipendihaku

Haku päättyy torstaina 31.3.2022

Oppilaan tiedot

Etunimi*

Sukunimi*

Luokka-aste (valitse pudotusvalikosta vuosikurssi)*

Koulun virallinen nimi*

Mitä tietokirjoja oppilas on lukenut tai kuunnellut?*

Mainitse ainakin kolme tietoteosta. Tietokirjat voivat olla painettuja, sähkökirjoja tai äänikirjoja.

Tietokirja 1

Tietokirja 2

Tietokirja 3

Halutessasi voit mainita myös useampia tietokirjoja.

Miten tietokirjojen lukuharrastus ilmenee? Miksi tämä oppilas on ansainnut Tietokirjastipendin?

Opettajan yhteystiedot

Etunimi*

Sukunimi*

Ammattinimike*

Sähköpostiosoite*

Puhelinnumero*

Koulun virallinen nimi*

Koulun postiosoite* (postitusosoite, ei käyntiosoite - stipendit postitetaan tähän osoitteeseen, täytäthän kentän huolella)

Koulun postinumero*

Koulun postitoimipaikka*

Koulun koko (arvioitu oppilasmäärä)*

Onko koululla on oma kirjasto?*

Voiko koulu käyttää yleistä kirjastoa?*

Lisätietoja

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.