Hae lasten- ja nuorten tietokirjailijaa vierailulle kirjastoosi

29.04.2020

Valtakunnallinen lasten ja nuorten tietokirjapäivä järjestetään tänä vuonna perjantaina 18. syyskuuta. Tietokirjallisuuden edistämiskeskus rahoittaa silloin kahdenkymmenen lasten- ja nuorten tietokirjailijan vierailut kirjastoihin ympäri Suomen.

Kirjastossa esiintyvä tietokirjailija lukee, kertoo ja keskustelee kirjoistaan. Lisäksi kirjailija voi tuoda mukanaan omia kirjojaan.

Syksyllä 2020 vierailulle lähtevät Niklas Bengtsson, Laura Ertimo, Timo Kalevi Forss, Tiina Hautala, Marjo Heiskanen, Tero Hiekkalinna, Vuokko Hurme, Iiris Kalliola, Jukka Laajarinne, Liisa Lauerma, Tittamari Marttinen, Raili Mikkanen, Nina Mäki-Kihniä, Pia Mäkinen, Eero Ojanen, Viljami Ovaskainen, Ilpo Probst, Karoliina Suoniemi, Leena Valmu ja Suvi Vehmanen.

Vierailua haetaan Suomen tietokirjailijat ry:n sivuilla olevalla verkkolomakkeella keskiviikkoon 27.5. mennessä. Hakemuksia voi tehdä vain kirjastojen henkilökunta. Hakemuksia ei oteta vastaan sähköpostitse tai puhelimitse.

Hakuajan päätyttyä arvotaan, mitkä kaksikymmentä kirjastoa saavat tietokirjailijavieraan ja missä kirjastossa kukin kirjailija esiintyy.
    
Vierailun toteutuminen ilmoitetaan kirjastoille toukokuun loppuun mennessä. Samalla kirjastoille ilmoitetaan myös kirjailijan yhteystiedot. Kirjastot ja kirjailijat sopivat keskenään esiintymisen kellonajan ja muut käytännön järjestelyt. Tietokirjallisuuden edistämiskeskus maksaa esiintyjille palkkion, matkakulut ja mahdolliset päivärahat.

Täytä hakulomake täällä.

Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296

Ajankohtaista