Jäseneksi liittyminen

Täytä jäsenhakemuslomake tästä!

Tutustu jäsenetuihin täällä.

Täyttöohjeet:

  • Lataa aktiivilomake ja tallenna se laitteellesi.
  • Aktiivilomakkeen täyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman. Jos sinulla ei ole Acrobat-ohjelmaa koneellasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.
  • Avaa ja täytä lomake Adobe Acrobat -ohjelmalla. Muista tallentaa tiedot.
  • Älä täytä lomaketta selaimessa. Selaimet eivät välttämättä tue lomakkeen ominaisuuksia, eivätkä kaikki tiedot siinä tapauksessa tallennu.

Suomen tietokirjailijat ry:hyn kuuluu muun muassa yleisten tietokirjojen, oppikirjojen, oppaiden, sanakirjojen ja tietokirja-artikkeleiden kirjoittajia monilta eri aloilta.

Tutustu jäsenetuihin täällä.

Jäsenkriteerinä on yksi tai useampi tietokirja, oppikirja tai muuten julkaistu tietoteos, joka vastaa laajuudeltaan noin 200 painosivua. Se voi olla yksin tai yhdessä julkaistu, mutta kyseisen sivumäärän tulee olla jäseneksi hakijan omaa tuotantoa. Jäseneksi voidaan hyväksyä tieto- tai oppikirjan tai tietokirja- tai oppikirjasarjan työryhmän jäsen.

Yksityiskohtaiset jäsenkriteerit löydät täältä.

Yhdistyksen säännöt löydät täältä.

Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus.

Jäsenmaksun suuruus on 84 euroa (2024) ja se määräytyy kalenterivuoden mukaan. Huomaathan siis, että täysimääräinen jäsenmaksu tulee maksettavaksi liittymisesi jälkeen riippumatta siitä, missä vaiheessa vuotta sinut hyväksytään jäseneksi.

Yhdistys käsittelee jäseneksi hakevien henkilötietoja. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä Suomen tietokirjailijat ry:ssä saat täältä. Tiedot uusista jäsenistä julkaistaan yhdistyksen verkkosivuilla täällä.


Milloin hakemus on jätettävä?

Lähetä jäsenhakemus postiosoitteeseen: Suomen tietokirjailijat ry, Hietalahdenranta 15 A 8, 00180 Helsinki.

Voit vaihtoehtoisesti lähettää hakemuksen PDF-tiedostoksi tallennettuna osoitteeseen toimisto[at]suomentietokirjailijat.fi. Emme huomioi kuvatiedostoja.

Hakemuksia käsitellään kolme kertaa kevätkaudella ja kaksi kertaa syyskaudella. Varaathan kirjeenä lähetetyn hakemuksen kulkuun vähintään kaksi viikkoa.

Huhtikuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa tiistaihin 19.3.2024 mennessä. Päätös julkistetaan 19.4.2024 täällä

Kesäkuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa maanantaihin 13.5.2024 mennessä. Päätös julkistetaan 7.6.2024.