Jäseneksi liittyminen

Täytä jäsenhakemuslomake tästä!

(Aktiivilomakkeen täyttämiseen tarvitset Adobe Acrobat -ohjelman. Jos sinulla ei ole Acrobat-ohjelmaa koneellasi, voit asentaa sen ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.)

Suomen tietokirjailijat ry:hyn kuuluu muun muassa yleisten tietokirjojen, oppikirjojen, oppaiden, sanakirjojen ja tietokirja-artikkeleiden kirjoittajia monilta eri aloilta.

Yhdistys on mukana tietokirjailijoiden arkipäivässä. Se valvoo tietokirjailijoiden etuja tekijänoikeudellisissa kysymyksissä ja ajaa jäsenten etuja mahdollisissa tekijänoikeudellisissa riita-asioissa. Se järjestää koulutusta ja jäsentapahtumia sekä julkaisee jäsentiedotetta.

Toimistossa on lakimies vastaamassa jäsenten kysymyksiin kustannussopimus- ja tekijänoikeusasioissa sekä puhelimitse että sähköpostitse, ja mahdollisissa tekijänoikeudellisissa riita-asioissa yhdistys ajaa tiukasti jäsenten etuja.

Tutustu jäsenetuihin täällä.

Jäsenkriteerinä on yksi tai useampi tietokirja, oppikirja tai muuten julkaistu tietoteos, joka vastaa laajuudeltaan noin 200 painosivua. Se voi olla yksin tai yhdessä julkaistu, mutta kyseisen sivumäärän tulee olla jäseneksi hakijan omaa tuotantoa. Jäseneksi voidaan hyväksyä tieto- tai oppikirjan tai tietokirja- tai oppikirjasarjan työryhmän jäsen.

Yksityiskohtaiset jäsenkriteerit löydät täältä.

Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus.

Jäsenmaksun suuruus on 81 euroa (2021) ja se määräytyy kalenterivuoden mukaan. Huomaathan siis, että täysimääräinen jäsenmaksu tulee maksettavaksi liittymisesi jälkeen riippumatta siitä, missä vaiheessa vuotta sinut hyväksytään jäseneksi.


Milloin hakemus on jätettävä?

Lähetä allekirjoitettu jäsenhakemus postiosoitteeseen: Suomen tietokirjailijat ry, Hietalahdenranta 15 A 8, 00180 Helsinki. Voit vaihtoehtoisesti lähettää hakemuksen PDF-tiedostoksi tallennettuna osoitteeseen toimisto[at]suomentietokirjailijat.fi. Emme huomioi kuvatiedostoja.

Hakemuksia käsitellään kolme kertaa kevätkaudella ja kaksi kertaa syyskaudella. Varaathan kirjeenä lähetetyn hakemuksen kulkuun vähintään kaksi viikkoa.

Huhtikuun kokousta varten lähetetyt hakemukset ovat käsittelyssä. Päätös julkistetaan 16.4.2021 täällä.

Kesäkuun kokousta varten hakemusten on oltava toimistossa maanantaihin 17.5. mennessä. Päätös julkistetaan 11.6.2021.