Blogitekstit ilmestyvät parillisten viikkojen tiistaisin.

Anna-Stina Nykänen: Yksin kotona kasvoin kirjailijaksi

Päivi Kosonen: Kustavin pyhissä faktahommissa

Pepe Forsberg: Poikkeusolot saapuvat, talous romahtaa

Anne Rutanen: Poikkeusaikojen tietokirjafestari

Jan von Heiroth: Kurkistus verhon taakse

Saku Tuominen: Tietokirjailijaksi tiedonhalusta

Reetta Kettunen: Työsuunnitelma, työsuunnitelma ja vielä kerran työsuunnitelma - Eli kepeästi apurahahakemuksista, pöydän tältä puolen

Laura Ertimo: Ponnahduslautoja – Miksi ihmeessä teen tietokirjoja lapsille?

Heidi Haapalahti: Kevät on puutarhakirjan sesonkiaikaa

Anne Mäntynen: Tietokirjallisuutta opiskelemaan!

Sanna Haanpää: Vinkkejä apurahahakuun: panosta hyvään työsuunnitelmaan

Maria Pettersson: Tietokirja joukkorahoituksella

Ville Rauvola: Tietokirjailijaksi tullaan lukemalla

Kirsi-Maria Vakkilainen: Koronavuosi korosti laadukkaan ja monipuolisen oppimateriaalin arvoa

Timo Tossavainen: Hyvää uutta vuotta – ja vähän vanhoja kujeitakin!

Markku Löytönen: Kirjoittaminen on joukkuelaji

Reetta-Liisa Pikkola : Tietokirjat kirjakaupassa koronan vuonna 2020

Kai Myrberg: Apurahat – tietokirjailijan paras ystävä

Nasima Razmyar: Tietokirja herättää tiedonjanon

Meri-Tuuli Auer: Sata ja viidennes uutta lukuvinkkiä kouluun

Ronja Salmi: Kirjamessut verkossa ovat osa tulevaisuutta

Eleonoora Kirk: Tietokirjavientiä korona-aikaan

Ville Eloranta: Markkinoinnin opettelu voi tehdä kirjahankkeelle ihmeitä

Sanna Haanpää: Vinkkejä syksyn apurahahakuun

Satu Lundelin: Avoimet oppimateriaalit – mitä tekijän tulisi tietää?

Kaisa Laaksonen: Vahva kotimainen tietokirjatarjonta innostaa lapsia ja nuoria lukemaan

Vinkkejä syksyn apurahahakuun

1.09.2020

Sanna Haanpää

Syksyn apurahahakumme on nyt käynnistynyt. Apurahoja jaetaan luovaan tietokirjalliseen työskentelyyn oppi- ja tietokirjailijoille. Toivomme paljon hyviä hakemuksia, ja tässä muutama tärkeä vinkki apurahahakuun.

Voit hakea apurahaa nyt syyskuussa, jos

1) Sinulla on aiempaa tietokirjallista tuotantoa.

Syksyn apurahaa ei ole tarkoitettu esikoistietokirjaan. Voit olla kirjoittanut tietokirjan yksin tai osana ryhmää. Esimerkiksi väitöskirja lasketaan haussa osaksi aiempaa tietoteostuotantoa.

2) Olet selvittänyt yhdistykseltä aiemmin saamasi luovaan kirjoitustyöhön tarkoitetun apurahan.

Uuden työskentelyapurahan saamisen edellytyksenä on hyväksytty apurahaselvitys aiemmasta apurahasta. Lisätietoja apurahaselvityksestä ja selvityslomake löytyvät täältä.

3) Kirjoitustyösi, johon haet apurahaa, jatkuu vielä vuodenvaihteen jälkeen.

Apurahaa ei myönnetä valmiille työlle eli työlle, joka on jo valmistunut tai on valmistumassa apurahan maksamisen aikoihin. Syksyn apurahat maksetaan joulukuun viikolla 53.

Jos nämä edellytykset ovat kunnossa, kannattaa satsata vielä hyvään työsuunnitelmaan. Se on ratkaisevassa osassa hakemuksia arvioitaessa.

Työsuunnitelma on vapaamuotoinen sisällönkuvaus siitä, mitä olet kirjoittamassa ja miksi kirjoitat tämän teoksen. Työsuunnitelma voi sisältää alustavan sisällysluettelon, mutta hyvä työsuunnitelma sisältää muutakin. Kerro työsuunnitelmassasi, milloin ja millä tavalla teos on tarkoitus julkaista.

Jos teoksellesi on jo kustantaja, se kannattaa mainita. Myönteisen päätöksen edellytyksenä ei kuitenkaan ole se, että teoksellasi olisi jo kustantaja. Mikäli kirjoitat työryhmän jäsenenä, hakemuksessa on syytä avata, minkälainen on ryhmän työnjako. Hyvä työsuunnitelma on toteuttamiskelpoinen, selkeästi jäsennelty ja hyvin perusteltu.

Menestystä apurahahakuun!

Sanna Haanpää on Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja ja apurahatoimikunnan sihteeri. Yhdistyksen syksyn apurahat ovat haettavana 30.9. klo 16.00 asti. Lisätiedot ja hakulomake.