Kopiostofullmakt

Finlands facklitterära författare är medlemsorganisation i Kopiosto.Kopiosto samlar in ersättningar för kopiering av verk och betalar dem till sina medlemsorganisationer, som sedan delar ut ersättningarna till upphovspersoner i sin egen bransch i form av stipendier.

Därför är en Kopiosto-fullmakt som getts till Finlands facklitterära författare rf ett viktigt kriterium när stipendier beviljas.

Även om du hade gett en fullmakt till någon annan av Kopiostos medlemsorganisationer, önskar vi på Finlands facklitterär författare rf ändå att också få en Kopiosto-fullmakt gällande ditt arbete som fackförfattare, läromedelsförfattare och/eller forskare. De Kopiosto-fullmakter som tidigare lämnats till föreningen är i kraft.

Observera att vi behöver veta om du har gett fullmakten efter att ansökningstiden har gått ut när ansökningarna behandlas.

Du kan ladda ner en Kopiostofullmakt här.

Du kan skicka en ifylld, utskriven och undertecknad fullmakt per post till Finlands facklitterära författare rf, adressen är Sandvikskajen 15 A 8 00180 Helsingfors. Glöm inte att underteckna både fullmakten och formuläret för kontaktuppgifter.

Du kan ge en Kopiosto-fullmakt till Finlands facklitterära författare rf i egenskap av fackförfattare, läromedelsförfattare och/eller forskare. Välj endast bland dessa alternativ.

Du kan skicka en ifylld, utskriven och undertecknad fullmakt per post till Finlands facklitterära författare rf, adress Sandvikskajen 15 A 8, 00180 Helsingfors. Kom ihåg att underteckna både fullmakten och formuläret för kontaktuppgifter.

Du kan fylla i fullmakten för hand eller elektroniskt. För att kunna fylla i blanketten elektroniskt ska du öppna filen med programmet Adobe Acrobat. Om du inte har Acrobat på din dator, kan du installera det gratis på Adobes webbsajt.

Läs mer: www.kopiosto.fi.