Tutustu tietokirjailijaan

Viljami Puustinen

Viljami Puustinen

Kuva: Sannaliisa Ilkka.

Muut tittelisi:

FM, toimittaja

Asuinpaikkasi?

Helsinki. 

Minkälaisia kirjoja kirjoitat?

Olen tehnyt kolme suomalaiseen populaarimusiikkiin keskittyvää kirjaa. Seuraava tietokirjani käsittelee 1900-luvun alun kulttuuri- ja liike-elämää.

Kuinka sinusta tuli tietokirjailija?

Sain vuonna 1999 kustannussopimuksen kirjaan, joka oli tietokirja. Tein esikoiskirjani ennen kuin minusta tuli toimittaja.

Miten kirjasi syntyvät?

Työstän pitkään mielessä olleita aiheita. Kirjanteko vie paljon aikaa, joten aiheen on oltava täydellinen. Edes väsymyshetkinä aihe ei saa olla vastenmielinen.

Mitä tietokirjailijana toivot?

Toistaiseksi olen hyvin tyytyväinen osaani. Tietokirjoja luetaan ja uskoakseni tullaan lukemaan tulevaisuudessakin, joten työt eivät lopu.

Millaisena näet kirjan tulevaisuuden?

Painettu kirja jatkaa e-kirjan rinnalla. Täysin se ei katoa koskaan.

Kuinka tietokirjailija pärjää?

Apurahat auttavat, mutta ruhtinaallisesti pärjätäkseen tietokirjailijan täytyy tehdä sivutöitä, omata säästöjä tai hänellä täytyy olla päivätöissä oleva kumppani!

Tuorein teoksesi käsittelee suomalaista progressiivisen rockin legendaa, Kingston Wall -yhtyettä ja erityisesti sen keulahahmoa Petri Wallia. Miksi tämä teos oli tärkeä kirjoittaa?

Walli oli positiivinen ihminen, uskoi hyvään ja menestymiseen aikana, jolloin Suomea vaivasi lama ja apeus. Hän koki pärjäävänsä kaikessa yksin, mutta kukaan suurmies ei ole tehnyt pitkää uraa ilman apuvoimia. Walli uupui ennen aikojaan. Halusin kirjoittaa ”varoittavan esimerkin” tuleville suurmiehille ja -naisille.


14.3.2014