Tutustu tietokirjailijaan

Tuula Salakari

Tuula Salakari

Muut tittelisi?

Sisustustoimittaja

Asuinpaikkasi?

Helsinki

Mitä kirjoja kirjoitat?

Kirjavalikoimani on hieman laidasta laitaan: Häät – elämämme kaunein juhla, Tervetuloa juhlaan, Juhlitaan taas, Uudet verhot ja Keräilijän aarteet: Kupittaan savi. Viimeisimpänä tämä Muotoilun aarteet: suomalaisia tuoleja.

Kuinka sinusta tuli tietokirjailija?

Sattuman kauppaa: Olin tehnyt ruokatoimittajan kanssa lukuisia isoja ruokajuttuja ja ryhdyimme miettimään näiden jatkokäyttöä. Se kannatti. Tervetuloa juhlaan -kirjaa myytiin aikoinaan yli 100 000 kappaletta.

Mitä tietokirjailijana toivot?

Sujuvampaa yhteistyötä kustantajien kanssa ja kykyä tehdä niin loistavia apuraha-anomuksia, että näiden avulla voisi keskittyä kirjojen tekemiseen päivälläkin.

Millaisena näet kirjan tulevaisuuden?

Kirjaa ei korvaa mikään. Sen kanssa voi mennä mihin tahansa: sänkyyn, lentokoneeseen ja muihin julkisiin kulkuneuvoihin, rannalle. Lahjana eriomainen, sillä kukapa ostaisi tietokonetta lahjaksi ystävälle tai rakkaalle. Kirjan kanssa voi mennä myös paikkaan, jossa ei ole nettiyhteyksiä.

Kuinka tietokirjailija pärjää?

Kirjailijana perheeni aika ajoin näkisi nälkää ja monesta muustakin asiasta pitäisi luopua, jos vain kirjojen varassa eläisi. 

Miten teet yhteistyötä kuvaajan kanssa?

Viimeisimmät kirjani olen tehnyt tiiviissä yhteistyössä kuvaajien kanssa jakaen heidän kanssaan myös tekijänpalkkion, sillä kustantajilta on hyvin vaikea saada enää kuvabudjettia, jonka avulla tein ensimmäiset kirjani.15.5.2012