Tutustu tietokirjailijaan

Satu Kaski

Satu Kaski on pyskologian tohtori ja yrittäjä, joka toimii myös mm. valmentajana, kouluttajana ja urheilupsykologina. Hän on työskennellyt urheilun parissa koko työuransa ajan ja julkaissut useita yleistajuisia tietokirjoja psykologian alalta. Kaski sai Tietokirjailijapalkinnon syksyllä 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannostaan.

Satu Kaski

Satu Kaski, kuinka sinusta tuli tietokirjailija?

Vahingossa varmaan. Se ei ollut uratoiveena, mutta minulla on ollut ehkä hyvää tuuria, että olen osunut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja alkanut kirjoittaa.

Minkälaisia kirjoja kirjoitat?

Kirjoitan psykologian alaan liittyvää tietokirjallisuutta asioista, jotka kiinnostavat.

Miten kirjasi syntyvät?

Kun aihe innostaa, alkaa koko maailmaa tutkia kyseessä olevan aihealueen kautta. Olen saanut hyviä ideoita ja teemoja kirjoihin eri suunnista. Kun kirjoittaa toisen kanssa, se inspiroi jo sinänsä. Toisin sanoen välillä pääsee irti, kun teksti on toisella. Ja kun sen saa takaisin itselleen, tekstiin alkaa myös löytää kaikkea uutta.

Minkälaista kirjallisuutta luet?

Luen toki ammattikirjallisuutta, mutta myös romaaneja, kuten dekkareita.

Minkä tietokirjan olisit halunnut itse kirjoittaa?

Jaa-a, en osaa sanoa. Ehkä se on sitten se seuraava, jonka kirjoitan!

Millaisena näet kirjan tulevaisuuden?

Kirja tulee säilyttämään oman paikkansa – aina. Sähköinen julkaisu tulee toki lisääntymään, mutta uskon perinteisen paperisen version säilyvän.

Kuinka tietokirjailija pärjää?

Taloudellisesti harva pärjää vain tietokirjoja kirjoittamalla. Muutoin tietokirjailijoita tarvitaan, joten näin ollen he pärjäävät hyvin. Tietokirjailijoiden arvostuskin on noussut, kiitos yhdistyksen hyvän työn.

Sait juuri Tietokirjailija-palkinnon tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Miltä tällainen huomionosoitus tuntuu?

Ihan mahtavalta. Olin liikuttunut, kun kuulin saavani palkinnon. Ja tilaisuus oli juhlava. Sanat, joita minusta sanottiin, tuntuivat hyvältä. ”Moderni tietokirjailija” saa edelleen hymyn huulilleni. Huomionosoitus lämmitti ja lämmittää edelleen mieltäni. Olen siitä kiitollinen.

Mitä on työn alla juuri nyt?

Kirja laiskuudesta Vesa Nevalaisen kanssa ja aihio johtamisesta Tapani ja Päivi Frantsin kanssa.

23.11.2018