Tutustu tietokirjailijaan

Riitta Suominen

FT Riitta Suominen on tietokirjailija ja verkkoviestinnän asiantuntija. Hän pyörittää verkkotoimintaan erikoistunutta kielitoimistoa, joka tarjoaa viestinnän koulutus- ja konsultointipalveluita. Tietokirjoja hän on kirjoittanut mm. sosiaalisesta mediasta, kapulakielestä ja verkko-opettamisesta. Suominen on myös aktiivinen keskustelija sosiaalisessa mediassa. Suomen tietokirjailijat ry:ssä hän on toiminut useissa luottamustehtävissä yli 15 vuoden ajan, kuten aluetoimikunnan puheenjohtajana ja Pirkanmaan aluevastaavana Tampereella vuodesta 2002 alkaen. Suominen nimettiin yhdistyksen kunniajäseneksi keväällä 2018.

Riitta Suominen

Riitta Suominen, kuinka sinusta tuli tietokirjailija?

Ensimmäiset työni olivat kauppaopiston viestinnän oppikirjoja. Oppikirjoja käsittelevästä seminaarista eräs kustannuspäällikkö bongasi minut kirjantekoon.

Minkälaisia kirjoja kirjoitat?

Aika monenlaisia töitä on tullut tehtyä, varsinkin verkkoympäristöön. Kirjat liittyvät verkko-opetukseen ja -viestintään. Viimeisin kirjoitustyö on artikkeli tänä vuonna ilmestyneeseen Twitter viestintänä -kirjaan.

Miten kirjasi syntyvät?

Kirjani liittyvät tiiviisti koulutus- ja konsultointityöhöni.

Minkälaista kirjallisuutta luet?

Kaverini kutsuivat minua nuorena kirjansyöjäksi, ja tekstiä kuluu arjessa jatkuvana virtana edelleen. Viimeiset pari vuotta lukeminen on täytynyt rajata ensisijaisesti väitöshankkeeseen.

Minkä tietokirjan olisit halunnut itse kirjoittaa?

Ehkä juuri nyt tekeillä olevan verkkotekstejä ja sosiaalista mediaa käsittelevän väitöskirjan ja sen pohjalta tietokirjan.

Millaisena näet kirjan tulevaisuuden?

Melko sähköisenä.

Kuinka tietokirjailija pärjää?

Asiantuntijana hyvin, mutta puhumisesta maksetaan aina enemmän kuin kirjoittamisesta.

Millainen on hyvä tietokirja?

Pohdiskeleva, moniääninen, uusia näkökulmia avaava.

Sinut kutsuttiin yhdistyksen kunniajäseneksi keväällä 2018, ja asia julkistettiin kevätkokouksessa 19.5.2018. Miltä tällainen huomionosoitus tuntuu?

Erittäin hyvältä, sillä Suomen tietokirjailijat ry on asiantuntijayhteisö vailla vertaa. Minulle se on ollut alusta asti "match made in heaven", niin kuin kiitospuheessa sanoin.

 

Lue lisää kunniajäsenyydestä täältä.

Riitta Suomisen Kielipoliisi-tili Twitterissä.

15.6.2018