Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Pekka Valtonen

Pekka Valtonen on historioitsija ja antropologi. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja erilaisista historiallisista aiheista, kuten Karibian, Suomen, Euroopan ja Latinalaisen Amerikan historiasta. Valtonen palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla ansiokkaasta tietoteostuotannosta lokakuussa 2020.

Tutustu Pekkaan!

Pekka Valtonen

Pekka Valtonen Tietokirjailijapalkintojenjaon jälkeen lokakuussa 2020.

Mervi Holopainen

Mervi Holopainen on biologian ja maantieteen lehtori Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulussa. Holopainen on tehnyt biologian oppikirjoja sekä yläkouluun että lukioon. Holopainen valittiin Suomen tietokirjailijat ry:n hallitukseen syyskokouksessa 2019. Hän on saanut Oppikirjailijapalkinnon vuonna 2013.

Tutustu Merviin!

Mervi Holopainen

Kuva: Varpu Heiskanen / Itä-Suomen yliopisto

Kai Ekholm

Kai Ekholm toimi Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajana lähes kaksikymmentä vuotta. Hän on myös mm. tiedon saatavuuden dosentti Oulun yliopistossa. Tietokirjailijan urallaan hän on kirjoittanut mm. dekkareista ja sananvapaudesta. Ekholmin viimeisin tietoteos on elämäkerta Jörn Donnerista.

Tutustu Kaihin!

Kai Ekholm

Kuva: Veikko Somerpuro

Janne Käpylehto

Janne Käpylehto on tietokirjailija ja keksijä, joka on tunnettu projekteistaan Saunalla Tallinnaan ja Jääkaruselli. Hän on kirjoittanut kaksi teosta aurinkosähköstä, Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen (Into 2016) ja Mökille sähköt auringosta & tuulesta (Into 2014). Käpylehto on mukana Runokuun Tietokirjaraadissa kilpailijana aurinkosähkön käsikirjaan. Runokuun teemana on tänä vuonna Sähkö.

Tutustu Janneen!

Janne Käpylehto

Esko Valtaoja

Esko Valtaoja on avaruustähtitieteen emeritusprofessori, joka on kirjoittanut yleistajuisia tietokirjoja luonnontieteen ja filosofian alalta. Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on Kaiken käsikirja - Mitä jokaisen tulisi tietää? (2012). Valtaoja palkittiin vuoden 2020 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Eskoon!

Esko Valtaoja

Kuva: Jukka Lariola

Juri Nummelin

Juri Nummelin on tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja erityisesti kirjallisuudesta ja elokuvasta. Hänen viimeisin teoksensa, Kuoleman usvaa ja pimeyttä on ensimmäinen tietokirja, joka valottaa suomalaisen kauhukirjallisuuden historiaa. Nummelin esiintyy Vanhan kirjallisuuden päivillä, jotka järjestetään tänä vuonna Youtubessa 26.-27.6.2020.

Tutustu Juriin!

Juri Nummelin

Kuva: Daniela Vainio

Kirsi-Maria Vakkilainen

FM Kirsi-Maria Vakkilainen on kemian ja matematiikan lehtori Otaniemen lukiossa Espoossa. Vakkilainen on tehnyt kemian oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon. Hän toimii kemian opettajan työn lisäksi LUMA-aineiden koordinaattorina. Vakkilainen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2020 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Kirsi-Mariaan!

Kirsi-Maria Vakkilainen

Kirsi-Maria Vakkilainen Oppikirjailijapalkinnonjaon jälkeen.