Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Annamari Saure

Annamari Saure on oppikirjailija, joka työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina yläkoulussa Lahdessa. Ensimmäisen oppikirjansa hän julkaisi vuonna 1993, minkä jälkeen hän on ollut mukana tekemässä useita oppikirjasarjoja ja muita oppimateriaaleja. Lisäksi hän on kirjoittanut myös yleisiä tietokirjoja. Saure valittiin Suomen tietokirjailijat ry:n hallituksen uudeksi jäseneksi yhdistyksen syyskokouksessa 2017.

Tutustu Annamariin!

Annamari Saure

Karo Hämäläinen

Karo Hämäläinen on monipuolinen kirjoittamisen ammattilainen, joka on kirjoittanut tietokirjoja, kaunokirjallisuutta ja lastenkirjoja. Tällä hetkellä hän toimii kirjallisuuslehti Parnasson vastaavana tuottajana sekä vapaana kirjailijana ja toimittajana. Syksyllä 2017 Hämäläinen sai Tietokirjailijapalkinnon ja oli ehdolla Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi yhdessä Alexander Stubbin kanssa kirjoitetulla teoksella Alex.

Tutustu Karoon!

Karo Hämäläinen

Kuva: Jussi Ratilainen / Otava.

Mauri Saarinen

Mauri Saarinen on varatuomari ja asianajaja, joka on erikoistunut työsuhdejuridiikkaan. Asianajotehtäviensä ohella hän toimii kouluttajana. Hän on kirjoittanut mm. teoksen Työsuhdeasioiden käsikirja, josta on otettu useita, uudistettuja painoksia. Saarinen sai Tietokirjailijapalkinnon vuonna 2017.

Tutustu Mauriin!

Mauri Saarinen

Kaisa Isotalo

Kaisa Isotalo on kotitalousopettaja ja johdon työnohjaaja, joka työskentelee Seinäjoen lyseon rehtorina. Isotalo on yksi legendaarisen Kotiruoka-keittokirjan tekijöistä. Keittokirjojen kirjoittamisen lisäksi hän on tehnyt väitöskirjan koulun johtamistyöstä ja julkaissut siihen liittyviä artikkeleita. Isotalo on yksi vuoden 2017 Tietokirjailijapalkituista.

Tutustu Kaisaan!

Kaisa Isotalo

Heikki Haapavaara

Heikki Haapavaara on tietokirjailija ja toimittaja. Viimeisimmässä teoksessaan Luoteisväylä (2016) hän kertoo merimatkasta läpi Luoteisväylän, Tyynenmeren Aleuteilta Atlantille ja Grönlantiin. Haapavaara työskentelee toimittajana Kauppalehdessä, jossa hän julkaisee myös tietokirjakritiikkejä. Haapavaara sai Tietokirjallisuuden edistämispalkinnon vuonna 2017. Palkinto myönnetään henkilölle, joka on edistänyt ansiokkaasti tietokirjallisuuden ja tietokirjailijoiden asemaa.

Tutustu Heikkiin!

Heikki Haapavaara

Kuva: Jari Loisa

Titta Putus-Hilasvuori

Titta Putus-Hilasvuori on historian ja yhteiskuntaopin oppikirjailija, joka on tehnyt oppikirjoja sekä peruskouluun että lukioon. Hänestä hyvä oppimateriaali innostaa sekä nostaa esille erilaisia näkökulmia ja kysymyksiä pohdittavaksi. Putus-Hilasvuori palkittiin vuoden 2017 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Tittaan!

Titta Putus-Hilasvuori

Tuomas Muraja

Tuomas Muraja on tietokirjailija ja toimittaja, jonka viimeisin teos Faktat tiskiin! kertoo faktantarkistuspalvelu Faktabaarin syntytarinan. Valeuutisen voi Murajan mukaan tunnistaa mm. siitä, että uutinen vaikuttaa liian hyvältä, kirjoittajaa tai lähteitä ei ole merkitty tai juttua varten ei ole haastateltu monipuolisesti eri tahoja. Tällä hetkellä hän kirjoittaa journalistista tietokirjaa perustulokokeilusta.

Tutustu Tuomakseen!

Tuomas Muraja

Kuva: Pertti Nisonen

Helena Åhman

Helena Åhman on työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori ja kasvatustieteiden maisteri. Hän on julkaissut useita kirjoja ja tutkimuksia mielen johtamisesta, johtamisesta ja strategiasta. Åhman on tietokirjojen suurkuluttaja, mutta lukee ja kirjoittaa sekä tietokirjallisuutta että fiktiota. Syyskuussa 2017 häneltä ilmestyy kirja tilannetajusta.

Tutustu Helenaan!

Helena Åhman