Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Kai Myrberg

FT Kai Myrberg on koulutukseltaan geofyysikko. Hän toimii Suomen ympäristökeskuksen merikeskuksessa johtavana tutkijana. Sivutoimisesti hän on Klaipedan yliopiston professori Liettuassa. Myrberg valittiin Suomen tietokirjailijat ry:n hallituksen uudeksi jäseneksi syyskokouksessa 2018 ajalle 2019-2021.

 

Tutustu Kaihin!

Kai Myrberg

Matti Lehtinen

Matti Lehtinen on Maanpuolustuskorkeakoulun lehtori emeritus, joka on kirjoittanut matematiikan oppimateriaaleja yli 25 vuotta. Hän on tehnyt oppimateriaaleja matematiikkakilpailujen tueksi, matematiikan opetukseen sotilasoppilaitoksissa sekä matematiikan historian opetukseen yliopistoissa. Lehtinen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2019 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Mattiin!

Matti Lehtinen

Kristiina Holm

Kristiina Holm on kasvatustieteen tohtori, joka opettaa uskontoa, elämänkatsomustietoa ja psykologiaa Helsingin Normaalilyseossa. Hän on tehnyt oppimateriaaleja yli kymmenen vuoden ajan. Holm sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2019 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Kristiinaan!

Kristiina Holm

Juha Valste

Juha Valste on oppi- ja tietokirjailija sekä tiedetoimittaja, joka on tehnyt opetustyötä sekä kouluissa että Helsingin yliopistossa. Hän on ollut mukana biologian ja kemian oppikirjasarjoissa ja kirjoittanut tietokirjoja mm. ihmisen lajikehityksestä ja Suomen nisäkkäistä. Valste sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2019 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Juhaan!

Juha Valste

Seppo Hentilä

Seppo Hentilä on valtiotieteiden tohtori ja Helsingin yliopiston poliittisen historian professori emeritus. Hän on kirjoittanut teoksia mm. Saksan lähihistoriasta, Suomen 1900-luvun poliittista historiasta, työväenhistoriasta ja urheiluhistoriasta. Hentilä sai Tietokirjailijapalkinnon syksyllä 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannostaan.

Tutustu Seppoon!

Seppo Hentilä

Mervi Koski

Mervi Koski työskentelee informaatikkona Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa. Hän on kirjoittanut tietokirjoja lapsille mm. kotieläimistä, loruista ja sananlaskuista sekä erityisesti erilaisista taruolennoista kuten hirviöistä, peikoista, tontuista ja kummituksista - ja joulupukista. Syksyllä 2018 Koski sai Tietopöllö-palkinnon. Tietopöllö myönnetään tietokirjailijalle, joka on julkaissut ansiokkaasti lapsille ja nuorille tarkoitettuja tietoteoksia.

Tutustu Merviin!

Mervi Koski

Kuva: Tiina Ringman-Laalo

Markku Ojanen

Markku Ojanen on tietokirjailija ja psykologian emeritusprofessori, joka ennen eläkkeelle jäämistään toimi Tampereen yliopiston psykologian laitoksen johtajana. Hänen keskeisimmät tutkimusalueensa ovat mielenterveys, terveyspsykologia sekä positiivinen psykologia ja onnellisuus. Ojanen toimii yhtenä raatilaisena Tieteiden yön Tiedekirjaraadissa 10.1.2019.

Tutustu Markkuun!

Markku Ojanen