Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Tuula Vainikainen

Tuula Vainikainen on FM ja tietokirjailija, joka on tehnyt monenlaisia koulutussuunnittelun ja viestinnän alan töitä. Nykyisin hän toimii viestintäyrittäjänä yhden naisen firmassa tietokirjailijan työnsä ohessa. Tietokirjoja hän on kirjoittanut mm. viestinnästä ja terveydestä. Vainikainen esiintyy Tietokirjaraadissa Turun Kirjamessuilla.

Tutustu Tuulaan!

Tuula Vainikainen

Kuva: Esko Jämsä

Lasse Lehtinen

Lasse Lehtinen on filosofian tohtori ja kirjailija, joka on toiminut myös mm. toimittajana, juontajana ja poliitikkona. Lehtinen on julkaissut noin neljäkymmentä kirjaa, joista kaksi kolmasosaa on tietokirjoja. Kirjat käsittelevät enimmäkseen poliittista historiaa ja henkilömuotokuvia. Lehtinen palkittiin vuoden 2018 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Lasseen!

Lasse Lehtinen

Kuva: Veikko Somerpuro / WSOY

Kalevi Rikkinen

Kalevi Rikkinen on maantieteilijä ja Helsingin yliopiston kulttuurimaantieteen emeritusprofessori. Hän on kirjoittanut lukion oppikirjoja, yleisiä tietokirjoja sekä tieteellisiä tutkimuksia. Yliopistotyönsä ohella Rikkinen on toiminut paljon myös luennoitsijana. Rikkinen palkittiin vuoden 2018 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Kaleviin!

Kalevi Rikkinen

Kalevi Rikkinen

Petri Laukka

Petri Laukka on filosofian tohtori ja kulttuurihistorioitsija, joka työskentelee toimittajana. Hänen viimeisin teoksensa Pieni kansa pyristeli - sata tarinaa itsenäisestä Suomesta (2017) kertoo tapahtumista, henkilöistä ja ilmiöistä Suomen itsenäistymisestä nykyhetkeen. Petri Laukka on uusi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava.

Tutustu Petriin!!

Petri Laukka

Kuva: Jarmo Kontiainen / Into

Riitta Suominen

FM Riitta Suominen on tietokirjailija ja verkkoviestinnän asiantuntija. Hän pyörittää verkkotoimintaan erikoistunutta kielitoimistoa, joka tarjoaa viestinnän koulutus- ja konsultointipalveluita. Tietokirjoja hän on kirjoittanut mm. sosiaalisesta mediasta, kapulakielestä ja verkko-opettamisesta. Suominen on myös aktiivinen keskustelija sosiaalisessa mediassa. Suomen tietokirjailijat ry:ssä hän on toiminut useissa luottamustehtävissä yli 15 vuoden ajan, kuten aluetoimikunnan puheenjohtajana ja Pirkanmaan aluevastaavana Tampereella vuodesta 2002 alkaen. Suominen nimettiin yhdistyksen kunniajäseneksi keväällä 2018.

Tutustu Riittaan!

Riitta Suominen

Antti Kohi

Filosofian maisteri Antti Kohi on oppikirjailija ja Ressun lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtori. Hän aloitti oppikirjailijan uransa 2000-luvun alussa, ja on ollut mukana tekemässä historian ja yhteiskuntaopin Forum-sarjaa kaikille luokka-asteille. Kohi sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2018.

Tutustu Anttiin!

Antti Kohi

Kati Solastie

Kasvatustieteiden maisteri Kati Solastie on oppikirjailija, joka toimii luokanopettajana Suutarilan ala-asteella. Hän on ollut mukana laatimassa oppimateriaaleja 1990-luvulta lähtien. Solastie on ollut tekemässä mm. äidinkielen ja kirjallisuuden sarjoja Kirjakuja 3–6, Seikkailujen aapinen ja lukukirja sekä Seikkailujen digiaapinen. Lisäksi hän on ollut myös historian oppikirjatyöryhmässä tekemässä kirjaa Forum historia 5–6. Kati Solastie sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2018.

Tutustu Katiin!

Kati Solastie