Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Seppo Aalto

Seppo Aalto on Helsingin yliopiston Suomen ja Skandinavian historian dosentti. Hän on kirjoittanut Suomen Ruotsin ajan ja Helsingin urheilun historiasta useita kirjoja, yleisesityksiä ja artikkeleita. Aalto sai viimeisimmästä teoksestaan Kapina Tehtailla vuoden 2018 Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Tutustu Seppoon!

Seppo Aalto

Kuva: Laura Malmivaara / Siltala

Seija Niinistö-Samela

Seija Niinistö-Samela on pitkän linjan freelancetoimittaja, joka on kirjoittanut selkokielisiä tietokirjoja lapsille mm. luonnonilmiöistä, fysiikasta, koirista ja roboteista. Monet teoksista on tehty yhteistyössä kuvittaja-valokuvaaja Juha Samelan kanssa. Niinistö-Samela sai Tietopöllö-palkinnon elokuussa 2019 tunnustuksena ansiokkaasta tuotannostaan lastentietokirjailijana.

Tutustu Seijaan!

Seija Niinistö-Samela

Kuva: Juha Samela

Teuvo Nyberg

Opetusneuvos Teuvo Nyberg teki uransa biologian ja maantiedon opettajien kouluttajana Helsingissä ja Tampereella. Nyberg on kirjoittanut pääasiassa biologian ja maantiedon oppikirjoja ja niihin liittyviä aineistoja. Lisäksi hän on kirjoittanut artikkeleita erilaisiin julkaisuihin, kuten tietosanakirjoihin. Nyberg palkittiin vuoden 2019 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Teuvoon!

Teuvo Nyberg

"Lapissa ilma on niin puhdasta, että naavajäkälä kasvaa pitkäksi", sanoo Nyberg. Kuva: Teuvo Sankila / Otava

Satu Rommi

Satu Rommi on toimittaja ja astangajoogaopettaja, joka on asunut Lontoossa, Intiassa ja eri puolilla Kaakkois-Aasiaa. Rommi on kirjoittanut useita matkakirjoja, ja hänen teoksensa Moottoripyörällä Himalajalle (Basam Books 2011) valittiin Mondon Vuoden matkakirjaksi. Rommin uusin teos on nimeltään Loskalauluja – Nurinkurinen matkakirja paluumuuttajille (Viisas Elämä 2018). Satu Rommi on mukana TIETOKIRJA.FI-tapahtumassa elokuun lopussa keskustelemassa matkakirjallisuudesta.

Tutustu Satuun!

Satu Rommi

Kuva: Raita Jalander

Kai Myrberg

FT Kai Myrberg on koulutukseltaan geofyysikko. Hän toimii Suomen ympäristökeskuksen merikeskuksessa johtavana tutkijana. Sivutoimisesti hän on Klaipedan yliopiston professori Liettuassa. Myrberg valittiin Suomen tietokirjailijat ry:n hallituksen uudeksi jäseneksi syyskokouksessa 2018 ajalle 2019-2021.

 

Tutustu Kaihin!

Kai Myrberg

Matti Lehtinen

Matti Lehtinen on Maanpuolustuskorkeakoulun lehtori emeritus, joka on kirjoittanut matematiikan oppimateriaaleja yli 25 vuotta. Hän on tehnyt oppimateriaaleja matematiikkakilpailujen tueksi, matematiikan opetukseen sotilasoppilaitoksissa sekä matematiikan historian opetukseen yliopistoissa. Lehtinen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2019 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Mattiin!

Matti Lehtinen

Kristiina Holm

Kristiina Holm on kasvatustieteen tohtori, joka opettaa uskontoa, elämänkatsomustietoa ja psykologiaa Helsingin Normaalilyseossa. Hän on tehnyt oppimateriaaleja yli kymmenen vuoden ajan. Holm sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2019 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Kristiinaan!

Kristiina Holm