Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Marjatta Alestalo

Filosofian kandidaatti Marjatta Alestalo on Helsingin yliopiston kielikeskuksen venäjän kielen lehtori. Hän on tehnyt venäjän kielen oppikirjoja jo 1990-luvulta asti, myös aikuisille. Oppimateriaalien lisäksi Alestalo on tehnyt venäjän kielen opetusohjelmia televisioon. Hän sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2018.

Tutustu Marjattaan!

Marjatta Alestalo

Heikki Saari

Filosofian tohtori Heikki Saari on fysiikan ja kemian lehtori Joensuun normaalikoulussa. Saari on kirjoittanut oppimateriaaleja jo 1990-luvun alusta lähtien niin alakouluun, yläkouluun kuin lukioon. Saari väitteli vuonna 2000 Joensuun yliopistossa aiheesta Oppilaiden käsitykset malleista ja mallintaminen fysiikan peruskouluopetuksessa. Saari sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2018.

Tutustu Heikkiin!

Heikki Saari

Helena Ruuska

FT Helena Ruuska on Helsingin normaalilyseon äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori sekä oppi- ja tietokirjailija, joka palkittiin Oppikirjailijapalkinnolla tammikuussa 2018. Hän on myös Suomen tietokirjailijat ry:n Uudenmaan aluevastaava. Ruuska on ollut laatimassa oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon 1990-luvulta asti. Lisäksi hän on kirjoittanut elämäkertoja. Tällä hetkellä työn alla on elämäkerta Hugo Simbergistä. Helena Ruuskan mukaan hyvä oppikirja on kuin ”sydän, joka pumppaa oppimiseen verta”.

Tutustu Helenaan!

Helena Ruuska

Kuva: Pertti Nisonen

Annamari Saure

Annamari Saure on oppikirjailija, joka työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina yläkoulussa Lahdessa. Ensimmäisen oppikirjansa hän julkaisi vuonna 1993, minkä jälkeen hän on ollut mukana tekemässä useita oppikirjasarjoja ja muita oppimateriaaleja. Lisäksi hän on kirjoittanut myös yleisiä tietokirjoja. Saure valittiin Suomen tietokirjailijat ry:n hallituksen uudeksi jäseneksi yhdistyksen syyskokouksessa 2017.

Tutustu Annamariin!

Annamari Saure

Karo Hämäläinen

Karo Hämäläinen on monipuolinen kirjoittamisen ammattilainen, joka on kirjoittanut tietokirjoja, kaunokirjallisuutta ja lastenkirjoja. Tällä hetkellä hän toimii kirjallisuuslehti Parnasson vastaavana tuottajana sekä vapaana kirjailijana ja toimittajana. Syksyllä 2017 Hämäläinen sai Tietokirjailijapalkinnon ja oli ehdolla Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi yhdessä Alexander Stubbin kanssa kirjoitetulla teoksella Alex.

Tutustu Karoon!

Karo Hämäläinen

Kuva: Jussi Ratilainen / Otava.