Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Leila White

Leila White toimi suomen kielen ja kulttuurin lehtorina Helsingin yliopistossa. Pitkän uran tehnyt White on tehnyt useita suomen kielen oppikirjoja heille, joiden äidinkieli ei ollut suomi. White sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2021.

Tutustu Leilaan!!

Leila White

Reijo Heikkinen

Reijo Heikkinen on Kajaanissa asuva professori ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut yli viisikymmentä tietokirjaa ja valtavan määrän arvosteluja ja muita julkaisuja. Heikkinen palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla ansiokkaasta tietoteostuotannosta lokakuussa 2020.

Tutustu Reijoon!

Reijo Heikkinen

Reijo Heikkinen Tietokirjailijapalkintojenjaon jälkeen.

Kristiina Koivunen

Kristiina Koivunen on freelance-toimittaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut kirjoissaan Kurdistaniin. Koivunen palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla ansiokkaasta tietoteostuotannosta lokakuussa 2020.

 

Tutustu Kristiinaan!

Kristiina Koivunen

Kristiina Koivunen palkinnonjaon jälkeen.

Pekka Valtonen

Pekka Valtonen on historioitsija ja antropologi. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja erilaisista historiallisista aiheista, kuten Karibian, Suomen, Euroopan ja Latinalaisen Amerikan historiasta. Valtonen palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla ansiokkaasta tietoteostuotannosta lokakuussa 2020.

Tutustu Pekkaan!

Pekka Valtonen

Pekka Valtonen Tietokirjailijapalkintojenjaon jälkeen lokakuussa 2020.

Mervi Holopainen

Mervi Holopainen on biologian ja maantieteen lehtori Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulussa. Holopainen on tehnyt biologian oppikirjoja sekä yläkouluun että lukioon. Holopainen valittiin Suomen tietokirjailijat ry:n hallitukseen syyskokouksessa 2019. Hän on saanut Oppikirjailijapalkinnon vuonna 2013.

Tutustu Merviin!

Mervi Holopainen

Kuva: Varpu Heiskanen / Itä-Suomen yliopisto

Kai Ekholm

Kai Ekholm toimi Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajana lähes kaksikymmentä vuotta. Hän on myös mm. tiedon saatavuuden dosentti Oulun yliopistossa. Tietokirjailijan urallaan hän on kirjoittanut mm. dekkareista ja sananvapaudesta. Ekholmin viimeisin tietoteos on elämäkerta Jörn Donnerista.

Tutustu Kaihin!

Kai Ekholm

Kuva: Veikko Somerpuro

Janne Käpylehto

Janne Käpylehto on tietokirjailija ja keksijä, joka on tunnettu projekteistaan Saunalla Tallinnaan ja Jääkaruselli. Hän on kirjoittanut kaksi teosta aurinkosähköstä, Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen (Into 2016) ja Mökille sähköt auringosta & tuulesta (Into 2014). Käpylehto on mukana Runokuun Tietokirjaraadissa kilpailijana aurinkosähkön käsikirjaan. Runokuun teemana on tänä vuonna Sähkö.

Tutustu Janneen!

Janne Käpylehto