Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Katleena Kortesuo

Katleena Kortesuo on viestintäasiantuntija, kouluttaja ja tietokirjailija, joka tunnetaan blogistaan ja hyvistä esiintymistaidoistaan. Hän on kirjoittanut yli 30 tietokirjaa, jotka käsittelevät mm. viestinnän eri puolia, esiintymistaitoja, karismaa ja etunimiä. Kortesuo sai Tietokirjailijapalkinnon syksyllä 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannostaan.

Tutustu Katleenaan!

Katleena Kortesuo

Kuva: Jarno Lindholm

Satu Kaski

Satu Kaski on pyskologian tohtori ja yrittäjä, joka toimii myös mm. valmentajana, kouluttajana ja urheilupsykologina. Hän on työskennellyt urheilun parissa koko työuransa ajan ja julkaissut useita yleistajuisia tietokirjoja psykologian alalta. Kaski sai Tietokirjailijapalkinnon syksyllä 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannostaan.

Tutustu Satuun!

Satu Kaski

Jake Nyman

Jake Nyman on musiikkitoimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita populaarimusiikin tieto- ja hakuteoksia. Lisäksi hän on tehnyt musiikkiaiheisia radio-ohjelmia, kuten Onnenpäivä ja Rockradio. Nyman sai Tietokirjailijapalkinnon Helsingin Kirjamessuilla 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannosta.

Tutustu Jakeen!

Jake Nyman

Kuva: Anssi Lauri / Gummerus Kustannus

Tuula Vainikainen

Tuula Vainikainen on FM ja tietokirjailija, joka on tehnyt monenlaisia koulutussuunnittelun ja viestinnän alan töitä. Nykyisin hän toimii viestintäyrittäjänä yhden naisen firmassa tietokirjailijan työnsä ohessa. Tietokirjoja hän on kirjoittanut mm. viestinnästä ja terveydestä. Vainikainen esiintyy Tietokirjaraadissa Turun Kirjamessuilla.

Tutustu Tuulaan!

Tuula Vainikainen

Kuva: Esko Jämsä

Lasse Lehtinen

Lasse Lehtinen on filosofian tohtori ja kirjailija, joka on toiminut myös mm. toimittajana, juontajana ja poliitikkona. Lehtinen on julkaissut noin neljäkymmentä kirjaa, joista kaksi kolmasosaa on tietokirjoja. Kirjat käsittelevät enimmäkseen poliittista historiaa ja henkilömuotokuvia. Lehtinen palkittiin vuoden 2018 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Lasseen!

Lasse Lehtinen

Kuva: Veikko Somerpuro / WSOY

Kalevi Rikkinen

Kalevi Rikkinen on maantieteilijä ja Helsingin yliopiston kulttuurimaantieteen emeritusprofessori. Hän on kirjoittanut lukion oppikirjoja, yleisiä tietokirjoja sekä tieteellisiä tutkimuksia. Yliopistotyönsä ohella Rikkinen on toiminut paljon myös luennoitsijana. Rikkinen palkittiin vuoden 2018 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Kaleviin!

Kalevi Rikkinen

Kalevi Rikkinen

Petri Laukka

Petri Laukka on filosofian tohtori ja kulttuurihistorioitsija, joka työskentelee toimittajana. Hänen viimeisin teoksensa Pieni kansa pyristeli - sata tarinaa itsenäisestä Suomesta (2017) kertoo tapahtumista, henkilöistä ja ilmiöistä Suomen itsenäistymisestä nykyhetkeen. Petri Laukka on uusi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaava.

Tutustu Petriin!!

Petri Laukka

Kuva: Jarmo Kontiainen / Into