Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Kai Ekholm

Kai Ekholm toimi Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajana lähes kaksikymmentä vuotta. Hän on myös mm. tiedon saatavuuden dosentti Oulun yliopistossa. Tietokirjailijan urallaan hän on kirjoittanut mm. dekkareista ja sananvapaudesta. Ekholmin viimeisin tietoteos on elämäkerta Jörn Donnerista.

Tutustu Kaihin!

Kai Ekholm

Kuva: Veikko Somerpuro

Janne Käpylehto

Janne Käpylehto on tietokirjailija ja keksijä, joka on tunnettu projekteistaan Saunalla Tallinnaan ja Jääkaruselli. Hän on kirjoittanut kaksi teosta aurinkosähköstä, Auringosta sähköt kotiin, kerrostaloon ja yritykseen (Into 2016) ja Mökille sähköt auringosta & tuulesta (Into 2014). Käpylehto on mukana Runokuun Tietokirjaraadissa kilpailijana aurinkosähkön käsikirjaan. Runokuun teemana on tänä vuonna Sähkö.

Tutustu Janneen!

Janne Käpylehto

Esko Valtaoja

Esko Valtaoja on avaruustähtitieteen emeritusprofessori, joka on kirjoittanut yleistajuisia tietokirjoja luonnontieteen ja filosofian alalta. Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on Kaiken käsikirja - Mitä jokaisen tulisi tietää? (2012). Valtaoja palkittiin vuoden 2020 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Eskoon!

Esko Valtaoja

Kuva: Jukka Lariola

Juri Nummelin

Juri Nummelin on tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja erityisesti kirjallisuudesta ja elokuvasta. Hänen viimeisin teoksensa, Kuoleman usvaa ja pimeyttä on ensimmäinen tietokirja, joka valottaa suomalaisen kauhukirjallisuuden historiaa. Nummelin esiintyy Vanhan kirjallisuuden päivillä, jotka järjestetään tänä vuonna Youtubessa 26.-27.6.2020.

Tutustu Juriin!

Juri Nummelin

Kuva: Daniela Vainio

Kirsi-Maria Vakkilainen

FM Kirsi-Maria Vakkilainen on kemian ja matematiikan lehtori Otaniemen lukiossa Espoossa. Vakkilainen on tehnyt kemian oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon. Hän toimii kemian opettajan työn lisäksi LUMA-aineiden koordinaattorina. Vakkilainen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2020 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Kirsi-Mariaan!

Kirsi-Maria Vakkilainen

Kirsi-Maria Vakkilainen Oppikirjailijapalkinnonjaon jälkeen.

Harri Pirinen

Harri Pirinen on urheilutoimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut kolme tietokirjaa jääkiekosta. Pirinen on työskennellyt muun muassa Länsi-Suomen urheilutoimituksessa, Veikkaajassa, Urheilusanomissa ja Ilta-Sanomissa. Nykyään hän on vapaa toimittaja. Harri Pirinen sai Vuoden urheilukirja 2019 -palkinnon teoksestaan HIFK – Stadin kingit: Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö.

Tutustu Harriin!

Harri Pirinen

Marja Tihtarinen-Ulmanen

Marja Tihtarinen-Ulmanen on biologian ja maantieteen opettaja Kuopion Klassillisessa lukiossa. Hän on tehnyt oppimateriaaleja yli kahdenkymmenen vuoden ajan biologian alalta. Tihtarinen-Ulmanen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2020 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Marjaan!

Marja Tihtarinen-Ulmanen