Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Esko Valtaoja

Esko Valtaoja on avaruustähtitieteen emeritusprofessori, joka on kirjoittanut yleistajuisia tietokirjoja luonnontieteen ja filosofian alalta. Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on Kaiken käsikirja - Mitä jokaisen tulisi tietää? (2012). Valtaoja palkittiin vuoden 2020 Warelius-palkinnolla laajasta ja korkealaatuisesta tietoteostuotannosta ja merkittävästä vaikutuksesta suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Tutustu Eskoon!

Esko Valtaoja

Kuva: Jukka Lariola

Juri Nummelin

Juri Nummelin on tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja erityisesti kirjallisuudesta ja elokuvasta. Hänen viimeisin teoksensa, Kuoleman usvaa ja pimeyttä on ensimmäinen tietokirja, joka valottaa suomalaisen kauhukirjallisuuden historiaa. Nummelin esiintyy Vanhan kirjallisuuden päivillä, jotka järjestetään tänä vuonna Youtubessa 26.-27.6.2020.

Tutustu Juriin!

Juri Nummelin

Kuva: Daniela Vainio

Kirsi-Maria Vakkilainen

FM Kirsi-Maria Vakkilainen on kemian ja matematiikan lehtori Otaniemen lukiossa Espoossa. Vakkilainen on tehnyt kemian oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon. Hän toimii kemian opettajan työn lisäksi LUMA-aineiden koordinaattorina. Vakkilainen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2020 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Kirsi-Mariaan!

Kirsi-Maria Vakkilainen

Kirsi-Maria Vakkilainen Oppikirjailijapalkinnonjaon jälkeen.

Harri Pirinen

Harri Pirinen on urheilutoimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut kolme tietokirjaa jääkiekosta. Pirinen on työskennellyt muun muassa Länsi-Suomen urheilutoimituksessa, Veikkaajassa, Urheilusanomissa ja Ilta-Sanomissa. Nykyään hän on vapaa toimittaja. Harri Pirinen sai Vuoden urheilukirja 2019 -palkinnon teoksestaan HIFK – Stadin kingit: Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö.

Tutustu Harriin!

Harri Pirinen

Marja Tihtarinen-Ulmanen

Marja Tihtarinen-Ulmanen on biologian ja maantieteen opettaja Kuopion Klassillisessa lukiossa. Hän on tehnyt oppimateriaaleja yli kahdenkymmenen vuoden ajan biologian alalta. Tihtarinen-Ulmanen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2020 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Marjaan!

Marja Tihtarinen-Ulmanen

Petri Paavilainen

FT Petri Paavilainen on yliopistonlehtori Helsingin yliopiston psykologian ja logopedian osastolla. Hänen erikoisalaansa on kognitiivinen neurotiede eli aivojen tiedonkäsittelyn tutkimus, ja hän on julkaissut oppikirjojen ohella tutkimusartikkeleita ja tietokirjoja. Paavilainen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2020 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Petriin!

Petri Paavilainen

Elina Kahla

FT Elina Kahla on kulttuurintutkija ja Venäjän kulttuurihistorian dosentti, joka työskentelee tällä hetkellä Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutissa vastuullisena tutkijana ja yhteyspäällikkönä. Syyskokouksessa 2019 Kahla valittiin yhdistyksen hallitukseen vuodesta 2020 alkavalle kolmivuotiskaudelle.

Tutustu Elinaan!

Elina Kahla

Elina Kahla kulttuurintutkijan lakissa.