Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Seppo Hentilä

Seppo Hentilä on valtiotieteiden tohtori ja Helsingin yliopiston poliittisen historian professori emeritus. Hän on kirjoittanut teoksia mm. Saksan lähihistoriasta, Suomen 1900-luvun poliittista historiasta, työväenhistoriasta ja urheiluhistoriasta. Hentilä sai Tietokirjailijapalkinnon syksyllä 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannostaan.

Tutustu Seppoon!

Seppo Hentilä

Mervi Koski

Mervi Koski työskentelee informaatikkona Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa. Hän on kirjoittanut tietokirjoja lapsille mm. kotieläimistä, loruista ja sananlaskuista sekä erityisesti erilaisista taruolennoista kuten hirviöistä, peikoista, tontuista ja kummituksista - ja joulupukista. Syksyllä 2018 Koski sai Tietopöllö-palkinnon. Tietopöllö myönnetään tietokirjailijalle, joka on julkaissut ansiokkaasti lapsille ja nuorille tarkoitettuja tietoteoksia.

Tutustu Merviin!

Mervi Koski

Kuva: Tiina Ringman-Laalo

Markku Ojanen

Markku Ojanen on tietokirjailija ja psykologian emeritusprofessori, joka ennen eläkkeelle jäämistään toimi Tampereen yliopiston psykologian laitoksen johtajana. Hänen keskeisimmät tutkimusalueensa ovat mielenterveys, terveyspsykologia sekä positiivinen psykologia ja onnellisuus. Ojanen toimii yhtenä raatilaisena Tieteiden yön Tiedekirjaraadissa 10.1.2019.

Tutustu Markkuun!

Markku Ojanen

Katleena Kortesuo

Katleena Kortesuo on viestintäasiantuntija, kouluttaja ja tietokirjailija, joka tunnetaan blogistaan ja hyvistä esiintymistaidoistaan. Hän on kirjoittanut yli 30 tietokirjaa, jotka käsittelevät mm. viestinnän eri puolia, esiintymistaitoja, karismaa ja etunimiä. Kortesuo sai Tietokirjailijapalkinnon syksyllä 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannostaan.

Tutustu Katleenaan!

Katleena Kortesuo

Kuva: Jarno Lindholm

Satu Kaski

Satu Kaski on pyskologian tohtori ja yrittäjä, joka toimii myös mm. valmentajana, kouluttajana ja urheilupsykologina. Hän on työskennellyt urheilun parissa koko työuransa ajan ja julkaissut useita yleistajuisia tietokirjoja psykologian alalta. Kaski sai Tietokirjailijapalkinnon syksyllä 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannostaan.

Tutustu Satuun!

Satu Kaski

Jake Nyman

Jake Nyman on musiikkitoimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita populaarimusiikin tieto- ja hakuteoksia. Lisäksi hän on tehnyt musiikkiaiheisia radio-ohjelmia, kuten Onnenpäivä ja Rockradio. Nyman sai Tietokirjailijapalkinnon Helsingin Kirjamessuilla 2018 tunnustuksena ansiokkaasta tietoteostuotannosta.

Tutustu Jakeen!

Jake Nyman

Kuva: Anssi Lauri / Gummerus Kustannus

Tuula Vainikainen

Tuula Vainikainen on FM ja tietokirjailija, joka on tehnyt monenlaisia koulutussuunnittelun ja viestinnän alan töitä. Nykyisin hän toimii viestintäyrittäjänä yhden naisen firmassa tietokirjailijan työnsä ohessa. Tietokirjoja hän on kirjoittanut mm. viestinnästä ja terveydestä. Vainikainen esiintyy Tietokirjaraadissa Turun Kirjamessuilla.

Tutustu Tuulaan!

Tuula Vainikainen

Kuva: Esko Jämsä