Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Riitta Suominen

FM Riitta Suominen on tietokirjailija ja verkkoviestinnän asiantuntija. Hän pyörittää verkkotoimintaan erikoistunutta kielitoimistoa, joka tarjoaa viestinnän koulutus- ja konsultointipalveluita. Tietokirjoja hän on kirjoittanut mm. sosiaalisesta mediasta, kapulakielestä ja verkko-opettamisesta. Suominen on myös aktiivinen keskustelija sosiaalisessa mediassa. Suomen tietokirjailijat ry:ssä hän on toiminut useissa luottamustehtävissä yli 15 vuoden ajan, kuten aluetoimikunnan puheenjohtajana ja Pirkanmaan aluevastaavana Tampereella vuodesta 2002 alkaen. Suominen nimettiin yhdistyksen kunniajäseneksi keväällä 2018.

Tutustu Riittaan!

Riitta Suominen

Antti Kohi

Filosofian maisteri Antti Kohi on oppikirjailija ja Ressun lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtori. Hän aloitti oppikirjailijan uransa 2000-luvun alussa, ja on ollut mukana tekemässä historian ja yhteiskuntaopin Forum-sarjaa kaikille luokka-asteille. Kohi sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2018.

Tutustu Anttiin!

Antti Kohi

Kati Solastie

Kasvatustieteiden maisteri Kati Solastie on oppikirjailija, joka toimii luokanopettajana Suutarilan ala-asteella. Hän on ollut mukana laatimassa oppimateriaaleja 1990-luvulta lähtien. Solastie on ollut tekemässä mm. äidinkielen ja kirjallisuuden sarjoja Kirjakuja 3–6, Seikkailujen aapinen ja lukukirja sekä Seikkailujen digiaapinen. Lisäksi hän on ollut myös historian oppikirjatyöryhmässä tekemässä kirjaa Forum historia 5–6. Kati Solastie sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2018.

Tutustu Katiin!

Kati Solastie

Marjatta Alestalo

Filosofian kandidaatti Marjatta Alestalo on Helsingin yliopiston kielikeskuksen venäjän kielen lehtori. Hän on tehnyt venäjän kielen oppikirjoja jo 1990-luvulta asti, myös aikuisille. Oppimateriaalien lisäksi Alestalo on tehnyt venäjän kielen opetusohjelmia televisioon. Hän sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2018.

Tutustu Marjattaan!

Marjatta Alestalo

Heikki Saari

Filosofian tohtori Heikki Saari on fysiikan ja kemian lehtori Joensuun normaalikoulussa. Saari on kirjoittanut oppimateriaaleja jo 1990-luvun alusta lähtien niin alakouluun, yläkouluun kuin lukioon. Saari väitteli vuonna 2000 Joensuun yliopistossa aiheesta Oppilaiden käsitykset malleista ja mallintaminen fysiikan peruskouluopetuksessa. Saari sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2018.

Tutustu Heikkiin!

Heikki Saari

Helena Ruuska

FT Helena Ruuska on Helsingin normaalilyseon äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori sekä oppi- ja tietokirjailija, joka palkittiin Oppikirjailijapalkinnolla tammikuussa 2018. Hän on myös Suomen tietokirjailijat ry:n Uudenmaan aluevastaava. Ruuska on ollut laatimassa oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon 1990-luvulta asti. Lisäksi hän on kirjoittanut elämäkertoja. Tällä hetkellä työn alla on elämäkerta Hugo Simbergistä. Helena Ruuskan mukaan hyvä oppikirja on kuin ”sydän, joka pumppaa oppimiseen verta”.

Tutustu Helenaan!

Helena Ruuska

Kuva: Pertti Nisonen