Kirjailijalle

Tutustu tietokirjailijaan

Lue tästä tuoreimmat poiminnat. Tietokirjailijaesittelyitä julkaistaan noin kuukauden välein.

Marja Tihtarinen-Ulmanen

Marja Tihtarinen-Ulmanen on biologian ja maantieteen opettaja Kuopion Klassillisessa lukiossa. Hän on tehnyt oppimateriaaleja yli kahdenkymmenen vuoden ajan biologian alalta. Tihtarinen-Ulmanen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2020 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Marjaan!

Marja Tihtarinen-Ulmanen

Petri Paavilainen

FT Petri Paavilainen on yliopistonlehtori Helsingin yliopiston psykologian ja logopedian osastolla. Hänen erikoisalaansa on kognitiivinen neurotiede eli aivojen tiedonkäsittelyn tutkimus, ja hän on julkaissut oppikirjojen ohella tutkimusartikkeleita ja tietokirjoja. Paavilainen sai Oppikirjailijapalkinnon tammikuussa 2020 tunnustuksena ansioistaan oppikirjailijana.

Tutustu Petriin!

Petri Paavilainen

Elina Kahla

FT Elina Kahla on kulttuurintutkija ja Venäjän kulttuurihistorian dosentti, joka työskentelee tällä hetkellä Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutissa vastuullisena tutkijana ja yhteyspäällikkönä. Syyskokouksessa 2019 Kahla valittiin yhdistyksen hallitukseen vuodesta 2020 alkavalle kolmivuotiskaudelle.

Tutustu Elinaan!

Elina Kahla

Elina Kahla kulttuurintutkijan lakissa.

Jukka Tarkka

Valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka on historioitsija, kriitikko ja kolumnisti, ja hän on yksi tunnetuimpia suomalaisen poliittisen historian tutkijoita. Hänet palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla ansioistaan tietokirjailijana Helsingin Kirjamessuilla 2019.  

Tutustu Jukkaan!

Jukka Tarkka

Jukka Tarkka Tietokirjailijapalkinnonjaon jälkeen.

Sari Näre

Sari Näre on valtiotieteiden tohtori ja Helsingin yliopiston sosiologian dosentti. Hän on toiminut mm. tutkijana, tietokirjailijana, kriitikkona, kaupunginvaltuutettuna ja Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajana. Hänet palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla ansioistaan tietokirjailijana Helsingin Kirjamessuilla 2019.

Tutustu Sariin!

Sari Näre

Sari Näre Tietokirjailijapalkinnonjaon jälkeen.

Timo Räbinä

Timo Räbinä on oikeusneuvos ja vero-oikeuden dosentti Tampereen, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja verotuksesta. Hänet palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla ansioistaan tietokirjailijana Helsingin Kirjamessuilla 2019.

Tutustu Timoon!

Timo Räbinä

Kuva: Alma Talent

Anne Mäntynen

Anne Mäntynen on suomen kielen dosentti ja tietokirjailija, joka työskentelee tietokirjallisuuden ja tietokirjoittamisen professorina Helsingin yliopistossa. Mäntynen on kirjoittanut teoksia erityisesti korkeakouluopiskelijoille ja tutkijoille. Lisäksi hän on ollut mukana lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjojen tekemisessä. Mäntynen valittiin Suomen tietokirjailijat ry:n hallituksen jäseneksi syyskokouksessa 2018.

Tutustu Anneen!

Anne Mäntynen