Tietokirjapäivä Kustavissa 16.7.2021

kustavikuva

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietetään 14.–18.7.2021. Teemana on tänä vuonna Pyhä. Kirjallisuusviikon perjantaina 16.7.2021 järjestetään jo perinteinen tietokirjallisuuteen keskittyvä Tietokirjapäivä. Päivä toteutetaan tänä vuonna verkossa. Verkkoluennot tulevat katsottaviksi 16.7. klo 10 tapahtuman sivuille osoitteeseen www.vkkustavissa.fi. Luennot ovat katsottavissa maksutta 31.7. asti.

Kirjallisuusviikon perjantaina 16.7.2021 järjestetään jälleen perinteinen tietokirjallisuuteen keskittyvä Tietokirjapäivä. Päivää vietetään 16.7. tällä kertaa verkkosisältöjen muodossa. Tietokirjapäivän ohjelma julkaistaan 16.7. kirjallisuusviikon sivuilla.

Luennoimassa ovat islamin tutkija Sylvia Akar, kulttuurihistorian professori emeritus Kari Immonen, folkloristi Liisa Kaski ja arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen. Arkkipiispaa haastattelee tietokirjailija, kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen.

Tietokirjapäivän järjestävät Suomen tietokirjailijat ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus yhteistyössä Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon kanssa. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon koko ohjelma osoitteessa www.vkkustavissa.fi.


Tietokirjapäivän ohjelma

Kaikki Tietokirjapäivän sisällöt julkaistaan 16.7. klo 10 osoitteessa www.vkkustavissa.fi. Suora linkki striimiin tässä.

Kari Immonen: Mikä kaikki on pyhää – ennen ja nyt?
Liisa Kaski: Pyhät eläimet
Kari Mäkinen: Kymmenen tietokirjaa pyhästä. Haastattelijana Päivi Kosonen.
Sylvia Akar: Pyhä islamissa


Esiintyjät:

Sylvia Akar on islamin ja arabian kielen yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa. Akarin väitöskirja käsitteli muslimien perimätietoa eli hadith-tekstejä. Hän on kirjoittanut islamista useisiin julkaisuihin.

Liisa Kaski on folkloristi, antiikintutkija ja kalevalamittaisen runouden tuntija. Kaski toimii tutkijana historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmassa Helsingin yliopistossa. Kasken tietokirja Myyttiset eläimet (SKS 2019) esittelee 40 Suomen luonnossa esiintyvää eläintä ja kertoo eri lajeihin liitetyistä myyteistä. Kuva: Johan Forslund.

Kari Immonen on kulttuurihistorian professori emeritus Turun yliopistossa.

Kari Mäkinen toimi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Turun arkkipiispana vuosina 2010–2018. Mäkinen on toiminut myös mm. Ulvilan kirkkoherrana ja useissa luottamustehtävissä. Mäkinen harrastaa kirjallisuutta. Kuva: Aarne Ormio / Kirkon Kuvapankki

Päivi Kosonen on kirjallisuustieteen dosentti sekä kirjallisuusterapeutti ja -kouluttaja. Hän on kirjoittanut ja toimittanut mm. kirjallisuuden alan tietokirjoja. Kosonen on Suomen tietokirjailijat ry:n hallituksen jäsen. Kuva: Lea Froloff.