Tietokirjailijoiden verkkolukupiiri

Tietokirjallisuuden lukupiiristä valoa talven pimeyteen

Tietokirjailijoiden verkkolukupiiri yhdistyksen jäsenille jatkuu talvella 2021-2022. Verkkolukupiiri valaisee talvikauden pimeitä päiviä 2.11., 14.12., 18.1. ja 15.2. klo 15–17 Zoomissa. Lukupiiriin voi ilmoittautua yhdelle tai usealle kerralle haluamallaan tavalla. Ilmoittaudu lomakkeilla sivun alla.

Verkkolukupiiri on ohjattu lukupiiri, jossa luetaan ajankohtaista tietokirjallisuutta. Keskiössä ovat luettava kirja ja osallistujien lukukokemukset. Ohjaaja luotsaa keskustelua ja avaa teoksen ja/tai tekijän tai aihepiirin taustoja. Istunnon lopuksi tehdään luovan kirjoittamisen harjoitus, jossa on mahdollisuus tutkia tai rikastaa kirjasta syntynyttä omaa ajatusta. Kirjoituksia ei tarvitse jakaa.

Marraskuun tapaaminen 2.11.2021

Marraskuun lukupiiri pidetään tiistaina 2. marraskuuta klo 15-17 Zoomissa. Marraskuussa keskustellaan Anna-Lena Laurénin teoksesta Samettidiktatuuri. Suomennos Kaisa Sivenius. Teos, 2021. Lisätiedot kirjasta.

Joulukuun tapaaminen 14.12.2021

Joulukuun lukupiiri pidetään tiistaina 14. joulukuuta klo 15-17 Zoomissa. Joulukuuksi luetaan Éric Vuillardin teos 14. heinäkuuta. Suomennos Lotta Toivanen. Siltala, 2021. Lisätiedot kirjasta.

Tammi- ja helmikuun kirjavalinnat ilmoitetaan viimeistään joulukuussa.

Jokaiseen lukupiiri-istuntoon ilmoittaudutaan erikseen lomakkeilla sivun alalaidassa. Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa. Linkki Zoomiin lähetetään ilmoittautuneille erikseen. Lukupiiriin voi ilmoittautua yhdelle tai usealle kerralle haluamallaan tavalla.

Lukupiirin luotsina toimii tietokirjailija, kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen, paivi.kosonen@utu.fi.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan – tietokirjallisuudesta ja sitä kautta meistä ja maailmasta!

Päivi Kososen kuva: Lea Froloff

Päivi Kosonen on tietokirjailija, kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti. Hän ohjaa työkseen erilaisia lukupiirejä ja kehittää parhaillaan lukupiirimalleja Turun yliopistossa Suomen Akatemian tutkimushankkeessa.


Ilmoittautuminen Tietokirjailijoiden verkkolukupiirin 2.11.2021

Mukaan otetaan 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Mukaan pääsy tai jonotuspaikka vahvistetaan kaikille sähköpostitse.

Etunimi*

Sukunimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelinnumero*

Mahdolliset lisätiedot

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia*


 

Ilmoittautuminen Tietokirjailijoiden verkkolukupiirin 14.12.2021

Mukaan otetaan 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Mukaan pääsy tai jonotuspaikka vahvistetaan kaikille sähköpostitse.

Etunimi*

Sukunimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelinnumero*

Mahdolliset lisätiedot

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia*