Tietokirjailijoiden verkkolukupiiri

Syksyllä 2020 käynnistyy Tietokirjailijoiden verkkolukupiiri yhdistyksen jäsenille. Lukupiiri kokoontuu neljänä torstai-iltapäivänä klo 14–15.30. Istuntopäivät ovat: 10.9., 1.10., 5.11. ja 3.12.

Verkkolukupiiri on ohjattu lukupiiri, jossa luetaan ajankohtaista tietokirjallisuutta. Keskiössä on luettu tietokirja ja sen osallistujissa herättämät ajatukset ja tunnot. Ohjaaja myös alustaa lyhyesti tietokirjan tiimoilta, esimerkiksi tekijästä, teoksesta, ajankohtaisista teemoista. Jokaiseen kertaan sisältyy rupeama luovaa ja/tai reflektiivistä kirjoittamista, jonka tarkoitus on jäsentää ja syventää omaa ajattelua. Kaikki kirjoittaminen tehdään itselle, mitään ei tarvitse jakaa.

Verkkolukupiirin jokaiseen istuntoon ilmoittaudutaan erikseen. Kuhunkin kokoontumiseen otetaan 8 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukupiiriin ohjaa tietokirjailija, kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen.

Lokakuun tapaamisen 1.10. klo 14–15.30 lukupiirikirjana on Marja Saarenheimon tietokirja Esineiden perimmäisestä olemuksesta (Vastapaino 2020, 135 sivua). Ilmoittautuminen alkaa torstaina 17.9. klo 10.00 lomakkeella tällä sivulla. Mukaan pääsy tai mahdollinen jonotuspaikka vahvistetaan kullekin ilmoittautujalle sähköpostitse. Ilmoittautua voi siihen asti, kun lukupiirissä on tilaa.

Syyskuun kokoontumisessa 10.9. luettiin Patrik Svenssonin Ankeriaan testamentti. Pojasta, isästä ja maailman arvoituksellisimmasta kalasta (Tammi 2020, suom. Maija Kauhanen).

Tervetuloa mukaan keskustelemaan – tietokirjallisuudesta ja sitä kautta meistä ja maailmasta!

Päivi Kososen kuva: Lea Froloff

Päivi Kosonen on tietokirjailija, kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti. Hän ohjaa työkseen erilaisia lukupiirejä ja kehittää parhaillaan lukupiirimalleja Turun yliopistossa Suomen Akatemian tutkimushankkeessa.


Ilmoittautuminen Tietokirjailijoiden verkkolukupiirin 1.10.2020 kokoontumiseen

Mukaan otetaan 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Mukaan pääsy tai jonotuspaikka vahvistetaan kaikille sähköpostitse.

Etunimi*

Sukunimi*

Sähköpostiosoite*

Puhelinnumero*

Mahdolliset lisätiedot

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia*