Tietokirjailijoiden verkkolukupiiri

Syksyllä 2020 käynnistyy Tietokirjailijoiden verkkolukupiiri yhdistyksen jäsenille. Lukupiiri kokoontuu neljänä torstai-iltapäivänä klo 14–15.30. Istuntopäivät ovat: 10.9., 1.10., 5.11. ja 3.12.

Verkkolukupiiri on ohjattu lukupiiri, jossa luetaan ajankohtaista tietokirjallisuutta. Keskiössä on luettu tietokirja ja sen osallistujissa herättämät ajatukset ja tunnot. Ohjaaja myös alustaa lyhyesti tietokirjan tiimoilta, esimerkiksi tekijästä, teoksesta, ajankohtaisista teemoista. Jokaiseen kertaan sisältyy rupeama luovaa ja/tai reflektiivistä kirjoittamista, jonka tarkoitus on jäsentää ja syventää omaa ajattelua. Kaikki kirjoittaminen tehdään itselle, mitään ei tarvitse jakaa.

Verkkolukupiirin jokaiseen istuntoon ilmoittaudutaan erikseen. Ryhmään otetaan 8 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Lukupiiriin ohjaa tietokirjailija, kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen.

Ensimmäisellä kerralla kirjana on Patrik Svenssonin Ankeriaan testamentti. Pojasta, isästä ja maailman arvoituksellisimmasta kalasta (Tammi 2020, suom. Maija Kauhanen). Ensimmäisen lukupiirin 10.9. ilmoittautuminen alkaa tiistaina 11.8. klo 10.00 lomakkeella tällä sivulla.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan – tietokirjallisuudesta ja sitä kautta meistä ja maailmasta!

Päivi Kososen kuva: Lea Froloff

Päivi Kosonen on tietokirjailija, kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti. Hän ohjaa työkseen erilaisia lukupiirejä ja kehittää parhaillaan lukupiirimalleja Turun yliopistossa Suomen Akatemian tutkimushankkeessa.